Έντονες αντιδράσεις για την συγκέντρωση σκουπιδιών στο παλιό «τουβλάδικο» στα Κολύμπια

Έντονες αντιδράσεις για την συγκέντρωση σκουπιδιών στο παλιό «τουβλάδικο» στα Κολύμπια

Έντονες αντιδράσεις για την συγκέντρωση σκουπιδιών στο παλιό «τουβλάδικο» στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2419 ΦΟΡΕΣ

Συγνώμη ζητά ο αντιδήμαρχος κ. Καραμαρίτης και δεσμεύεται για λύση του προβλήματος σε λίγες μέρες

Τις έντονες αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, προκάλεσε η συγκέντρωση απορριμμάτων σε παλαιό χώρο που βρίσκεται στην περιοχή «Τραπεζία» κοντά στα Κολύμπια και συγκεκριμένα στο παλιό «τουβλάδικο»

Μιλώντας πριν από λίγο στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Νίκος Καραμαρίτης, επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και αποφασίστηκε λόγω του προβλήματος μεταφοράς που υπάρχει για τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ της Νότιας Ρόδου, αφού όπως είναι γνωστό, «σφραγίστηκε» ο ΧΥΤΑ βορείου τριγώνου όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου κος Δημήτρης Ζαννεττούλης, χαρακτηρίζει την κατάσταση απαράδεκτη και παράνομη, αλλά ο κος Καραμαρίτης δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι αυτό είναι απολύτως νόμιμη επικαλούμενος μάλιστα τη σχετική διάταξη του νόμου 4819/2021 άρθρο 3 σημείο 10.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, τονίζουν ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ζητούν άμεση λύση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη.

Τι δήλωσε ο κος Νίκος Καραμαρίτης

Σε δηλώσεις του στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κος Καραμαρίτης, τόνισε ότι πρόκειται για εργασίες προσωρινής αποθήκευσης εν αναμονή συλλογής και μεταφοράς των σκουπιδιών αυτών στον ΧΥΤΑ της Νότιας Ρόδου. Ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία την οποία όμως χαρακτήρισε αναγκαία και δεσμεύτηκε ότι σε μερικές μέρες ο χώρος θα έχει παραδοθεί και πάλι όχι στην κατάσταση που βρίσκονταν αλλά πεντακάθαρος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»