Τελευταία μέρα λειτουργίας σήμερα για τον ιστορικό κινηματογράφο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ ODEON»

Τελευταία μέρα λειτουργίας σήμερα για τον ιστορικό κινηματογράφο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ ODEON»

Τελευταία μέρα λειτουργίας σήμερα για τον ιστορικό κινηματογράφο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ ODEON»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3607 ΦΟΡΕΣ

Από σήμερα δεν λειτουργεί, μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια

Συγκίνηση σκόρπισε χθες στη Ρόδο η είδηση ότι ο ιστορικός κινηματογράφος «ΜΕΤΡΟΠΟΛ ODEON», που ήταν ταυτισμένος με την ψυχαγωγία γενιών ροδιτών για σχεδόν πέντε δεκαετίες, σβήνει τα φώτα και διακόπτει τη λειτουργία του από σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου!

Το «ΜΕΤΡΟΠΟΛ», ξεκίνησε τη λειτουργία του γύρω στο 1975 και τότε, στην προ διαδικτύου εποχή, πάντα έφερνε στους Ροδίτες ταινίες α’ προβολής, συνδέοντάς τους με τον κόσμο, αφού ο κινηματογράφος ήταν το πιο δυνατό μέσο επικοινωνίας.

Το 2001 ακολούθησε την εποχή, την τάση των multi-cinema, που τότε σάρωνε σε όλο τον κόσμο και βέβαια στην Ελλάδα, δημιουργώντας έναν κινηματογράφο μοντέρνο, σύγχρονο, με τις τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και ηχοσυστήματα, προσφέροντας στους Ροδίτες υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία.

Για πάνω από δέκα χρόνια ήταν σημείο συνάντησης, ειδικά για την πιτσιρικαρία, και βέβαια όλα αυτά τα χρόνια τοπόσημο για το νησί. Όταν εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση στη χώρα, γύρω στο 2012, οι κινηματογράφοι άρχισαν να διαγράφουν καθοδική πορεία.

Την ίδια περίοδο οι κινηματογράφοι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν την πειρατεία, όμως επιβίωναν. Ήταν η περίοδος του κορωνοϊού που έδωσε ισχυρό χτύπημα στο σινεμά παγκοσμίως και βέβαια και στους κινηματογράφους.

Ως γνωστόν, κατά τη διάρκεια των lockdown άνθισαν οι πλατφόρμες, που ήρθαν για να μείνουν ως οικιακή ψυχαγωγία. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε σημαντική πτώση στα εισιτήρια στη χώρα μας, γεγονός που οδηγεί σε κλείσιμο αρκετών κινηματογράφων ανά την Ελλάδα-κάτι όμως που δεν συμβαίνει τόσο έντονα σε άλλες χώρες στην Ευρώπη ή την Αμερική.

Επιπλέον, η Ρόδος από μόνη της είναι ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι καλοί μήνες για το σινεμά εδώ θεωρούνται αυτοί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, αφού από την άνοιξη το νησί κινείται σε ρυθμούς σεζόν.

Όπως και να ‘χει, το κλείσιμο του ιστορικού κινηματογράφου σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τις γενιές Ροδιτών που μεγάλωσαν μαζί του…

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί