Ελεύθερος αφέθηκε 45χρονος για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης

Ελεύθερος αφέθηκε 45χρονος για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης

Ελεύθερος αφέθηκε 45χρονος για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 924 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της ολοκλήρωσης προγράμματος ΚΕΘΕΑ που ήδη παρακολουθεί, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 45χρονος που φέρεται ως ο «ιδιοκτήτης» των δύο σακιδίων με κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη που είχαν βρεθεί έξω από ξενοδοχείο της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2019.

Ο 45χρονος συνοδευόμενος χθες αργά το μεσημέρι από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αποδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του, τονίζοντας πως τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο ίδιος ωστόσο εξήγησε πως τότε ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά μετά από την περιπέτειά του αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και παρακολουθεί σχετικό πρόγραμμα απεξάρτησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

Όπως είναι γνωστό, η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 45χρονο ξεκίνησε με τον εντοπισμό από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο σακ βουαγιάζ έξω από ξενοδοχείο στη πόλη της Ρόδου τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς εύκολα στον κατηγορούμενο αφού είχε αφήσει μαζί με ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης και την αστυνομική του ταυτότητα!

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στις 9 το πρωί στις 15 Ιουνίου 2021, περιήλθε η πληροφορία στους αστυνομικούς, για την ύπαρξη δύο ύποπτων σακιδίων σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη Ρόδο.

Άμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τους σάκους μέσα στους οποίους και υπήρχαν:

• Κοκαΐνη βάρους 44,3 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε τέσσερις μικροσυσκευασίες

• Άγνωστης χημικής σύστασης ουσία βάρους 64 γραμμαρίων, η οποία εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν για νόθευση της κοκαΐνης

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 4,6 γραμμαρίων

• Το χρηματικό ποσό των 1.705 ευρώ

• Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

• Δελτίο ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης με στοιχεία του κατηγορούμενου Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης εντοπίσθηκε σε κοντινό σημείο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 45χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν μέσα σε αυτό, μεταξύ άλλων:

• Μικροσυσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 1,5 γραμμαρίων

• Συσκευή με θερμαντικές λάμπες

• Σπρέι πιπεριού

Τα ανευρεθέντα πειστήρια, το αυτοκίνητο, καθώς και 2,3 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη που διατηρούσε στην κατοικία του, κατασχέθηκαν. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 45χρονου για κατοχή, νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου