Μείωση στις αντικειμενικές αξίες έως και 50% ζητά ο δήμος Ρόδου

Μείωση στις αντικειμενικές αξίες έως και 50% ζητά ο δήμος Ρόδου

Μείωση στις αντικειμενικές αξίες έως και 50% ζητά ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Από 20% έως 50% είναι οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες, κατά γενίκευση, που περιλαμβάνονται στην πρόταση του δήμου Ρόδου που θα καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών και ήρθε χθες το βράδυ για έγκριση στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, χθες, στις 6:00 το απόγευμα, συγκλήθηκε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη και κυρίαρχο την «έκφραση γνώμης για διαμόρφωση αντικειμενικών αξιών στην περιφέρεια δήμου Ρόδου».

Εισηγητής ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος πολεοδομικών εφαρμογών και πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου». Σύμφωνα με την εισήγησή του, λοιπόν, τεκμηριώνοντας γνώμη για επαναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών (τιμών ζωνών), καθώς υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των θεσπισμένων αντικειμενικών αξιών και των πραγματικών (εμπορικών), υποβάλουν μαζί με την πρότασή τους στοιχεία που αντλήθηκαν από συγκεκριμένα συμβόλαια που περιγράφονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησαν συσκέψεις για το θέμα αυτό με νομικούς και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς στην πολεοδομία, στις δημοτικές ενότητες, με συμβολαιογράφους καθώς και με τους προέδρους των κοινοτήτων. Μάλιστα, στην πρόταση επισυνάπτεται συγκριτικός πίνακας συμβολαίων για την τεκμηρίωση της αιτιολογημένης γνώμης του δήμου Ρόδου για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών.

Από τα υποβαλλόμενα στοιχεία, λοιπόν, όπως επισημαίνεται στην εισήγηση, ευθέως ανάγονται οι διαφοροποιήσεις που πρέπει να υπάρξουν στις τιμές ζώνης ανά περιοχή και για τις οποίες, κατά γενίκευση, προτείνουν τις εξής μειώσεις:

Για τη Ρόδο: 20%

Για την Ιαλυσό: 20%

Για την Καλλιθέα: 20%

Για τη Λίνδο: 20%

Για τ’ Αφάντου: 30%

Για τον Αρχάγγελο: 40%

Για τη Νότια Ρόδο: 40%

Για την Κάμειρο: 40%

Για τις Πεταλούδες: 40%

Για τον Αττάβυρο: 50%

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου