Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών για κλοπές και διαρρήξεις

Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών για κλοπές και διαρρήξεις

Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών για κλοπές και διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3207 ΦΟΡΕΣ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των χωριών μας οι οποίοι καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης κατοικιών τους από άγνωστους δράστες με σκοπό την κλοπή!

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι άγνωστοι δράστες δεν δίστασαν να εισέλθουν στα σπίτια προτοaaύ καλά – καλά νυχτώσει και αφαίρεσαν χρυσά και κοσμήματα αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ!

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε κατοικία που βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, ενώ προχθές το απόγευμα άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε σπίτι στο Παραδείσι!

Όλα τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στο Παραδείσι στο σπίτι 47χρονης. Η συμπολίτισσά μας έλειψε από το σπίτι της το χρονικό διάστημα από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, οπότε και επέστρεψε. Όταν μπήκε μέσα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού βρήκε αναμμένο το φως ενός δωματίου, το οποίο σίγουρα δεν είχε ανάψει η ίδια.

Τότε είδε ότι τα πράγματα στα δύο υπνοδωμάτια ήταν ανάκατα και κάποιος ή κάποιοι είχαν εισέλθει σε αυτά. Η γυναίκα κάλεσε άμεσα την αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι της και είχαν αφαιρέσει δύο ρολόγια που κατείχε.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να έψαχναν μόνο για τιμαλφή, καθώς μπήκαν απευθείας στα υπνοδωμάτια (το υπόλοιπο σπίτι δεν το είχαν ψάξει), ενώ πιθαναλογείται ότι κάτι διέκοψε τη δράση τους και δεν κατάφεραν να πάρουν και άλλα αντικείμενα.
Παρόμοιο περιστατικό διάρρηξης είχε σημειωθεί και πριν από μερικές ημέρες στο σπίτι άλλης συμπολίτισσάς μας που διαμένει στη ευρύτερη περιοχή του χωριού Θεολόγου στη Ρόδο.

Άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην κατοικία της και αφαίρεσαν όλα σχεδόν τα χρυσά κοσμήματα που κατείχε, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Και αυτή η περίπτωση έχει καταγγελθεί στην αστυνομία.

Ο τρόπος δράσης τους
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» πρόκειται τουλάχιστον για τρία άτομα τα οποία φέρονται να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ειδικότερα, όπως έκαναν και στο σπίτι της 47χρονης στο Παραδείσι, αφού διαπίστωσαν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι του σπιτιού, παραβίασαν το ρολό της μπαλκονόπορτας και στη συνέχεια άνοιξαν μία μικρή οπή στο τζάμι δίπλα από το σημείο όπου ανοίγει, και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εισέλθουν στην κατοικία.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι πως οι δράστες δεν πτοούνται ούτε από το αν υπάρχουν άλλες κατοικίες στο σπίτι στο οποίο θέλουν να εισέλθουν, αλλά ούτε και για την ώρα (αν είναι νωρίς ή αργά) και λειτουργούν με συντονισμένες κινήσεις. Πάντως, όλα τα στοιχεία από την κάθε περίπτωση αξιολογούνται από τους αστυνομικούς που τις χειρίζονται προκειμένου να οδηγηθούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του/των δραστη/ών.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο