Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων στη Ρόδο

Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων στη Ρόδο

Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 949 ΦΟΡΕΣ

Δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση η συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας προς τα ζώα, ειδικά τα οικόσιτα.

Η εικόνα του δεμένου σκύλου στην ταράτσα σπιτιού που αντίκρισαν πρόσφατα στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Ρόδου, μαρτυρά αδιαφορία και έλλειψη αγάπης και φροντίδας.

Στο πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων που είναι υπαρκτό στη Ρόδο αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες η αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελία Αποστολίδη Πάττα.

Ο δήμος της Ρόδου όπως τόνισε περισυλλέγει τα ζώα που εντοπίζονται παραμελημένα στο δρόμο. «Τα ζώα που εντοπίζουμε τα περιθάλπτουμε και τα μεταφέρουμε στο κυνοκομείο ή τα δίνουμε για φιλοξενία. Δεν τα αφήνουμε στο δρόμο, γιατί υπάρχουν πολλές κακοποιήσεις.

Τα ζώα δεν είναι για τα δένουμε στην ταράτσα και να τα αφήνουμε εκεί. Αντιμετωπίζουμε πολλά περιστατικά κάθε ημέρα. Κάνω έκκληση στους πολίτες να φέρονται στα ζώα καλύτερα», δήλωσε η κ. Πάττα.

Σε ερώτηση αν βρέθηκε ζώο στην ταράτσα σπιτιού είπε πως έχει συμβεί και αυτό. «Βρέθηκε ακόμη ένα ζώο σε λούκι αποχέτευσης. Κανείς δεν το είχε αντιληφθεί μέχρι που το βρήκε άνθρωπος που έκανε πεζοπορία και μας ειδοποίησε», είπε η κ. Πάττα.

Ακόμη, κάποιοι αρέσκονται στο να πετάνε νεογέννητα γατάκια είτε στα σκουπίδια ή στο άλσος της Καλλιθέας γνωρίζοντας πως μόνα τους έχουν μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης.

Η κ. Πάττα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως τα αιγοπρόβατα, και τόνισε: «Ήρθαμε σε επαφή με τους κτηνοτρόφους που έχουν αιγοπρόβατα και τους ζητήσαμε να τα φροντίζουν και να μην τα αφήνουν χωρίς επιτήρηση. Δυστυχώς, όμως, δεν ανταποκρίνονται. Πολλά ζώα είναι χωρίς ενώτια και δεν μπορούμε να βρούμε πού ανήκουν».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας