Χρυσό μετάλλιο στη μικρή πιανίστρια Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Χρυσό μετάλλιο στη μικρή πιανίστρια Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Χρυσό μετάλλιο στη μικρή πιανίστρια Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1263 ΦΟΡΕΣ

Νέο Χρυσό Μετάλλιο συνοδευόμενο από Ειδικό Βραβείο Εξαιρετικής Τεχνικής κέρδισε πριν λίγες μέρες η μικρή πιανίστρια Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ από τη Σαντορίνη στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό “Global Genius Music Competition 2022-2023”.

Ο διαγωνισμός εδρεύει στο Λονδίνο και συγκέντρωσε συνολικά 522 συμμετέχοντες από 24 χώρες. Οι συμμετέχοντες ερμήνευσαν μουσικά έργα και τα έθεσαν στην κρίση διακεκριμένων σολιστών και καθηγητών. Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείται από παγκοσμίου φήμης διεθνείς καλλιτέχνες και καταξιωμένους καθηγητές και παιδαγωγούς από μεγάλες μουσικές ακαδημίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Ο διαγωνισμός Global Genius βραβεύει τα παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο και μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική εξέλιξη. Η 10χρονη Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, έλαβε το Χρυσό βραβείο στο πιάνο στην ηλικιακή κατηγορία της, καθώς και το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής για την εξαιρετική τεχνική της "Excellent Technique Special Prize”.

Η Αγγελίνα συμμετείχε στον διαγωνισμό με ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό έργο του Ουκρανού συνθέτη Isaak Yakovich Berkovich (1902-1972). Πρόκειται για την Toccata σε λα ελάσσονα που αποτελείται από τα μέρη Allegro molto Alb cadenza - Andante sostenuto - Allegro molt.
Στον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκτέλεση του έργου από την Αγγελίνα:
https://youtu.be/DzdhuFdbMu4

Στην ηλικία των 10 ετών, κατέχει ήδη 15 πολύ σπουδαίες διακρίσεις από τον Καναδά, την Αγγλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, μεταξύ αυτών 6 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και 2 ειδικά βραβεία Εξαιρετικής Σκηνικής Παρουσίας και Εξαιρετικής Τεχνικής.

Η Αγγελίνα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 4 ετών με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος την καθοδηγεί σε κάθε της βήμα. Επιπλέον η Αγγελίνα συμμετέχει σε Piano Masterclasses με εξαιρετικούς πιανίστες όπως ο Cyprien Katsaris, η Christina Ortiz, η Δόμνα Ευνουχίδου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Γιάννης Ποταμούσης και η Lilia Βαγιασμένα. Επίσης, από το 2021 φοιτεί στην ιστορική και διάσημη σχολή του Παρισιού “Schola Cantorum de Paris” στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας κυρίας Αγάθης Λεϊμονή.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου