Εξόρμηση στα χωριά θα κάνει το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ

Εξόρμηση στα χωριά θα κάνει το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ

Εξόρμηση στα χωριά θα κάνει το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1082 ΦΟΡΕΣ

Εξόρμηση στις έδρες των ενοτήτων όπου υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι, θα είναι από τις πρώτες δραστηριότητες του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στη Ρόδο.

Τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες του δυναμικού σωματείου και παρά το γεγονός ότι έγιναν εσπευσμένα λόγω της λήξης της θητείας και ήταν η ελαιοκομική περίοδος, ωστόσο ψήφισαν 250 μέλη.

Τη δυναμική Γεωργία Φαρμακίδου, διαδέχθηκε στον Προεδρία ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Γιάννης Σαρικάς, ο οποίος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει συνεδρίαση κατά την οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν οι στόχοι που θέτει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο.

Πάντως, από τις πρώτες ενέργειές τους θα είναι να μεταβούν στις έδρες των ενοτήτων όπου ζουν πολλοί συνταξιούχοι (σ.σ. Ιαλυσό, Παραδείσι, Κρεμαστή) για να τους δουν από κοντά και να μάθουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αυτά που τους απασχολούν και, στη συνέχεια, τις διαπιστώσεις τους θα τις βγάλουν προς τα έξω.

Μάλιστα, ο κ. Σαρικάς προμηνύει ότι δεν θα μείνουν σε επίπεδο... επιστολών, αλλά θα αναπτύξουν αγωνιστικές δραστηριότητες.

Όπως λέει ο νέος Πρόεδρος, οι συνταξιούχοι δεν είναι αποκομμένοι από την ευρύτερη κοινωνία, τον τόπο που ζουν και το επίπεδο διαβίωσής τους, γι’ αυτό και η πάλη που πρέπει να αναπτύξουν είναι σύνθετη και έχει ανοικτά μέτωπα: και για την κατοικία τους και για τη διαβίωσή τους και για την υγεία τους, την παιδεία, τις λαϊκές τους ανάγκες κτλ.

«Είναι κομμάτι της κοινωνίας μας ο συνταξιούχος και πρέπει να έχει λόγο και παρέμβαση και προσανατολισμό στους στόχους τους οποίους πρέπει να θέτει από τη θέση του στην κοινωνία ο συνταξιούχος και η οικογένειά του.

Για όλα αυτά, λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για να τον πληροφορήσουμε και να του δώσουμε την προοπτική και την προσδοκία που πρέπει να έχει», είπε.

Μάλιστα, όπως λέει, κάθε μέρα επισκέπτονται τα γραφεία του Σωματείου (σ.σ. στην οδό Αγίας Αναστασίας 104) αρκετοί συνταξιούχοι και προωθούν τα αιτήματά τους, τους δίνουν απαντήσεις και τους λύνουν γραφειοκρατικά θέματα.

Αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων, είπε ότι για την έλλειψη η οποία υπάρχει και δεν είναι κάτι το αφηρημένο, σε συγκεκριμένα φάρμακα, η αιτία είναι η πολιτική η οποία εφαρμόζεται και στο φάρμακο, πέρα από την υγεία και η οποία καθορίζει το είδος της εμπορευματικής σχέσης που έχει το φάρμακο και τη διάθεσή του προς το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι, επιδιώκεται ν’ αλλάξει ο κατάλογος, να ακριβύνει, να δοθεί το βάρος στα ταμεία για να καλύψουν τις απαιτήσεις των φαρμακοβιομηχάνων και γενικά όλου του κυκλώματος που διαχειρίζεται το φάρμακο, αυτό να πέσει «στις πλάτες» των συνταξιούχων, που κατά κύρια πριμοδοτούν το σύστημα υγείας και βεβαίως και στους εργαζόμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σαρικά, έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων από συνταξιούχους και είναι γνωστό και στους φορείς και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο που προσπαθεί και εκείνος.

Όπως είπε, είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και θα πρέπει να το δούμε στην πραγματική διάσταση και να μην υποβαθμίζεται κεντρικά.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος