Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου οι προσφορές για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου οι προσφορές για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου οι προσφορές για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 765 ΦΟΡΕΣ

Περιθώριο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους για το έργο που αφορά στην αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 17.235.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 16.800.000 ευρώ από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 400.000 και από τον δήμο Ρόδου με το ποσό των 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 20/02/2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 ενώ ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίστηκε η 24/02/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά του έργου

Η κατασκευή του έργου βασίζεται στους ακόλουθους κύριους άξονες:

Αντιμετώπιση του κτηρίου ως μνημείου και αποκατάσταση του κατά το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχική του μορφή, με τον απαραίτητο τεχνολογικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες. Αποκατάσταση των μορφολογικών χαρακτηριστικών και ανάδειξη του θεατρικού χώρου στο πνεύμα της αρχικής σύλληψης από τον αρχιτέκτονα Α. BernabitΑναίρεση των κατά καιρούς άστοχων επεμβάσεων.

Λειτουργική μετατροπή σε κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό ανεξαρτήτως παραστάσεων. Πλήρης αξιοποίηση χώρων αποκλειστικά για παρουσίαση θεαμάτων και δρώμενων με θέμα τον πολιτισμό και την παράδοση. Δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων όχι μόνο μεγάλου, αλλά και μικρού βεληνεκούς, και δυνατότητα πειραματικών εφαρμογών.

Εναλλακτικές δυνατότητες πολλαπλών και ανταποδοτικών χρήσεων, που θα συνάδουν το επίπεδο ποιότητας του χώρου.

Αξιοποίηση του αρχικού σχεδιασμού και του αυθεντικού υλικού με γνώμονα την αειφόρο λειτουργία του ΕΘΡ, τη χρήση συμβατών σύγχρονων συστημάτων, ΑΠΕ και εφαρμογή συστημάτων φυσικού φωτισμού και δροσισμού στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων λειτουργικότητας. Ορθολογική λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησης σε βάθος χρόνου, αλλά και ανάδειξη του κτηρίου όχι μόνο ως «δοχείου πολιτισμού», αλλά και ως αντικειμένου με δική του πολιτιστική υπεραξία.

Το Έργο υλοποιείται σύμφωνα με το υποβληθέν Τεχνικό Δελτίο Έργου και περιλαμβάνει:

Εκπόνηση μελετών σε φάση μελετών εφαρμογής: Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική Μελέτη, Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων, Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας, Ακουστική Μελέτη και Μελέτη ηχομόνωσης, Ακουστικές μετρήσεις, Μελέτη Σκηνής, Μελέτη Θεατρικού φωτισμού, Μελέτη ενισχυμένου ήχου, Μελέτη Προβολών, Μελέτη Συνεδριακού - Μεταφραστικού, Μελέτη ενδοεπικοινωνίας, Μελέτη Public Address,

Μελέτη Stage Manager, Μελέτη τηλεδιασκέψεων, Μελέτη χώρων ηχογραφήσεων & control room πειραματικής αίθουσας, Μελέτη Χώρου κύριου control room - διάταξη εξοπλισμού, Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ), Γεωτεχνική μελέτη και Έρευνα.

Εργασίες για την αποκατάσταση και λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου και ειδικότερα οικοδομικές, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες, καθώς και οι εργασίες που απαιτούνται για τη σύγχρονη λειτουργία όλων των υφιστάμενων χώρων, αλλά και των απαιτούμενων νέων για την εγκατάσταση H/ M εξοπλισμού.

Περιλαμβάνονται, επίσης, όλες οι απαραίτητες οικοδομικές διαμορφώσεις και εγκαταστάσεις για τη λειτουργία της σκηνής, του Συνεδριακού-Μεταφραστικού κέντρου, των οπτικοακουστικών μέσων, των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας και συστημάτων ασφάλειας, του θεατρικού φωτισμού κλπ
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Κύριος του Έργου είναι ο δήμος Ρόδου και Φορέας κατασκευής του η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.  

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη