Γίνονται έργα που θα αναδείξουν περισσότερο τις ομορφιές της Ψίνθου

Γίνονται έργα που θα αναδείξουν περισσότερο τις ομορφιές της Ψίνθου

Γίνονται έργα που θα αναδείξουν περισσότερο τις ομορφιές της Ψίνθου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2232 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί η Ψίνθος να είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς του νησιού μας, ωστόσο τα έργα που έχουν γίνει στο χωριό έχουν αναδείξει ακόμη περισσότερο τις ομορφιές του, δίνοντας παράλληλα κι άλλες επιλογές στον επισκέπτη!


Η Ψίνθος είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της Ρόδου όπου κατοικούν περίπου 700 άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τους 1100.

Σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη, το χωριό είναι γνωστό, τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες, κυρίως για το φαγητό που προσφέρουν οι ταβέρνες της περιοχές, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία του νησιού μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ιδίως αργίες και σαββατοκύριακα, στην Ψίνθο γίνεται το αδιαχώρητο.

«Θέλουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο μας και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων του χωριού» μας λέει ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος μας εξηγεί όχι μόνο το έργο που έχει γίνει, αλλά και όλα αυτά που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ένα πολύ σημαντικό έργο όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ψίνθου, είναι η αποπεράτωση της ρεματιάς του χωριού, η οποία ξεκινάει από το δημοτικό σχολείο και καταλήγει στο Γκιζάνι, δίπλα από την πηγή «Φασούλι».

Σύμφωνα με τον κ. Κωστομοίρη, στην εν λόγω περιοχή μεταξύ άλλων έχουν γίνει πεζοδρόμια με πλάκες καρύστου, αλλά και γέφυρες που διευκολύνουν τη διέλευση του κόσμου. Έτσι, πλέον κάποιος μπορεί να περπατήσει και να θαυμάσει την πλούσια φύση της περιοχής.

Ψίνθος είναι ένα καθαρό χωριό και αυτό φαίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο επισκέπτης θα βρεθεί εκεί, ενώ σίγουρα αυτό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι οι τακτοποιημένοι, μέσα σε ειδικές ξύλινες κατασκευές, κάδοι σε μόλις 4-5 σημεία του χωριού, που δένουν καλαίσθητα με τον περιβάλλοντα χώρο.

Άξιο δε αναφοράς είναι και κάτι άλλο που συμβαίνει στην Ψίνθο: Χρησιμοποιείται ένα ιδιόκτητο ακίνητο, το οποίο έχει περιφραχτεί και εκεί μέσα οι κάτοικοι ρίχνουν όλα τα αδρανή υλικά τους, ακόμη και τα κλαδιά από το κλάδεμα των δέντρων, ώστε φορτηγά του δήμου Ρόδου στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στο ΧΥΤΑ.

«Πράγματι, είμαστε ένα καθαρό χωριό και εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται στην κοινότητα, όχι μόνο για τον σκοπό αυτό, αλλά και γενικότερα» είπε ο πρόεδρος Ψίνθου.

Στο χωριό έχουν ασφαλτοστρωθεί αρκετοί δρόμοι, όπως μας λέει ο κ. Κωστομοίρης, ενώ έχουν καλυφθεί με μπετόν και αρκετοί αγροτικοί.
«Ωστόσο, χρειάζονται ακόμη αρκετά να γίνουν στο κομμάτι αυτό, συμπεριλαμβάνονται στα άμεσα σχέδια μας και ελπίζουμε να το πετύχουμε».

Σημαντικό, είναι επίσης, ότι εκτός από την πλατεία υπάρχει πλέον και ένας δεύτερος χώρος στάθμευσης των οχημάτων, ο οποίος έχει ασφαλτοστρωθεί και χρησιμοποιείται κανονικά.

Επίσης, έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ιατρείο του χωριού, έχουν βαφτεί το σχολείο, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο μπάσκετ του χωριού, ενώ ηλεκτροδοτήθηκαν και αρκετές περιοχές με το προσωπικό της κοινότητας χωρίς εργολαβίες.

Χωρίς τηλεόραση
Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος Ψίνθου, κ. Κωστομοίρης, «τα προβλήματα ουδέποτε τελειώνουν, γι’ αυτό και εμείς είμαστε εδώ και έχουμε ήδη βάλει τις προτεραιότητες μας για την υλοποίηση έργων που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο το χωριό μας».

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ψίνθος είναι πως δεν «βλέπουν» οι κάτοικοι της τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος, «το χωριό συγκαταλέγεται στο 3% των περιοχών της Ελλάδος που δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη και δεν βλέπουμε σχεδόν τίποτε.

Παρά το γεγονός ότι από την αρμόδια εταιρεία έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθεί μία κεραία στον Αρχάγγελο, για να έχουν σήμα τα χωριά Ψίνθος, Μάσσαρη, Μαλώνα, Αρχάγγελος, Καλυθιές, δεν έχει προχωρήσει το έργο αυτό και δυστυχώς παραμένουμε το 2023 χωρίς τηλεόραση.

βλέπουν από Έμπωνα είναι εντάξει, για τους υπόλοιπους υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνεται να επισκευάζουμε συνέχεια τα μηχανήματα που εκπέμπουν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς».

Νέα έργα- νέοι στόχοι
Ένα σημαντικό έργο που γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί και μάλιστα σύντομα στην Ψίνθο, είναι η ανάπλαση μέρους της πλατείας του χωριού με τη δημιουργία εκεί, ενός διπλού συντριβανιού σε μορφή καταρράκτη.

Ένα έργο που θα αλλάξει τελείως την κεντρική εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης με την είσοδο του στο χωριό.
Επίσης, πρόκειται να επιχειρηθεί ο διαχωρισμός του νηπιαγωγείου από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τα οποία τώρα συστεγάζονται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως είπε ο κ. Κωστομοίρης, υπάρχει χώρος στο παλιό στρατόπεδο, για να μεταφερθούν τα παιδιά του νηπιαγωγείου, εφόσον δοθούν οι απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως στην Ψίνθο, στο δημοτικό σχολείο φοιτούν περίπου 40 παιδιά και στο Νηπιαγωγείο 17 παιδιά.

 

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»