Μιχ. Σταματιάδης για Χάλκη: «Όχι άλλη νοθεία και παραχάραξη αποτελεσμάτων στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

Μιχ. Σταματιάδης για Χάλκη: «Όχι άλλη νοθεία και παραχάραξη αποτελεσμάτων  στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

Μιχ. Σταματιάδης για Χάλκη: «Όχι άλλη νοθεία και παραχάραξη αποτελεσμάτων στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή Χάλκης εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, κ. Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Υποβάλαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον δήμαρχο Χάλκης την παρακάτω συνημμένη επιστολή μας, με την οποία τον καλούμε να διορθώσει και αποκαταστήσει τις παρανομίες που συνέβησαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019, για να μη ξαναζήσουμε και στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 πάλι συνθήκες νοθείας και παραχάραξης του αποτελέσματος.

Όπως πιστοποιεί και η απόφαση 1175/2021 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατά το χρονικό διάστημα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, συνέβησαν εκτεταμένες παράνομες εγγραφές δημοτών, που δεν είχαν τις απαραίτητες σύννομες προϋποθέσεις για να εγγραφούν στο δημοτολόγιο Χάλκης, καθώς και πολλές διαγραφές νομίμων δημοτών, που σβήστηκαν από το δημοτολόγιο για να μην ψηφίσουν, ενώ η πλειοψηφία αυτών είχε ψηφίσει νομότυπα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο της νοθείας και παραχάραξης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών του 2019 που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Χάλκης, εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο με την απόφαση κόλαφο 1175/2021, που παραθέτουμε ακολούθως, καταδίκασε σε οκτάμηνη φυλάκιση την τότε δημοτική αρχή , η οποία προέβη στις αναφερόμενες εντός της απόφασης παράνομες μεταδημοτεύσεις, προκειμένου να βοηθήσει στις εκλογές την παράταξη του νυν δημάρχου Χάλκης.

Με την επιστολή μας αυτή, καλούμε τον δήμαρχο να πραγματοποιήσει άμεσα όλες τις δέουσες διορθώσεις στο δημοτολόγιο, με βάση την ανωτέρω απόφαση, καθώς και να διορθώσει και αρκετές άλλες εγγραφές ή διαγραφές που πραγματοποιήθηκαν χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη και να εκκαθαριστεί επιτέλους το αμαρτωλό δημοτολόγιο Χάλκης, για να μην συμβούν ξανά και νέες ενστάσεις, όταν θα δημοσιευθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, πριν από τις προσέχεις εκλογές τον Οκτώβριο του 2023».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης