Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία της Παρασκευής

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία της Παρασκευής

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες για την κακοκαιρία της Παρασκευής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2357 ΦΟΡΕΣ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 8-9Β. αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας σήμερα και αύριο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε, ενώ η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρακαλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας να είναι πολύ προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα ζητά να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) ως εξής:

Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.

Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Μήνυμα του Α. Καμπουράκη

Έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας απευθύνει και ο Δήμαρχος Ρόδου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου

Χτες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως και το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου υπό την προεδρεία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου.

Το όργανο ασχολήθηκε με την ετοιμότητα, το συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων ενόψει του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας και των Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την ΠΕ Δωδ/σου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από:

τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

τη Δνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

το τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κω, Καλύμνου και Καρπάθου

Την 95 ΑΔΤΕ και την 80 ΑΔΤΕ

Την Α’ και Β Αστυνομική Δ/νση Δωδεκανήσου

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου

Την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου

Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου

Τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου

Απαγορεύεται το κάψιμο κλαδιών

Επίσης η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι επειδή σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/2021), Άρθρο 4 επιτρέπεται από την 16η Νοεμβρίου 2022 έως και την 30 Απριλίου 2023 η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων, κ.λπ. φυτικών υπολειμμάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε αυτό, λόγω των ισχυρών – θυελλωδών ανέμων που θα επικρατήσουν αυτό το διάστημα, παρακαλούνται οι, κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να αποφύγουν να προχωρήσουν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων όσο διαρκούν οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή μας.

Ανακοίνωση και από το δήμο

Επίσης και η πολιτική προστασία του δήμου Ρόδου προχώρησε με ανακοίνωσή της σε συστάσεις ώστε να αποφευχθεί η καύση ξερών χόρτων και των υπολειμμάτων των κλαδεμάτων. Η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων και Δ.Ε. Ατταβύρου Νεκτάριος Φλοσκάκης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 έως 10 μποφόρ. Συνιστούμε για το λόγο αυτό, να αποφευχθεί κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η καύση των ξερών χόρτων και των υπολειμμάτων των κλαδεμάτων. Συνιστούμε επίσης στους συμπολίτες μας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να αποφύγουν τη διέλευση από τις ιρλανδικές διαβάσεις.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου θα βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που τυχόν παρουσιαστούν λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε ακόμη

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο