Αναστ. Σπανός: Ο δήμος Ρόδου θα είναι δίπλα στους ομπρελάδες

Αναστ. Σπανός: Ο δήμος Ρόδου θα είναι δίπλα στους ομπρελάδες

Αναστ. Σπανός: Ο δήμος Ρόδου θα είναι δίπλα στους ομπρελάδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1174 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος Ρόδου θα είναι δίπλα στους ομπρελάδες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από πλευράς τους, διαβεβαίωσε χθες, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προσόδων, κ. Τάσος Σπανός, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκονται εν αναμονή της νέας ΚΥΑ.

Εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται τις παραλίες στην πόλη της Ρόδου επισκέφθηκαν χθες το Δημαρχείο και είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, εκφράζοντάς του την αγωνία τους για το πότε θα γίνουν οι δημοπρασίες, αλλά και αν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοπραξίας, κ. Παναγιώτης Μαθιός, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Αντιδήμαρχο, συζήτησαν μαζί του για το πώς θα ξεκινήσει η νέα σεζόν αλλά και πότε καθώς βρίσκονται σε πλήρες σκοτάδι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε θα γίνουν οι πλειστηριασμοί, τα προτασιακά και τι θα διεκδικήσουν οι ίδιοι.

«Ο κόσμος αγωνιά για το ψωμί του και έχουμε έναν φόβο ότι δεν θα έχουμε τις δουλειές μας.

Γι’ αυτό έχουμε έρθει να βρούμε τον κ. Σπανό, ώστε να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις για το τι θα συμβεί. Προς το παρόν ακόμα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Μας υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας κάποια στιγμή», είπε.

Από την παρουσία των εκπρoσώπων των ομπρελάδων χθες στο δημαρχείο
Από την παρουσία των εκπρoσώπων των ομπρελάδων χθες στο δημαρχείο

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαθιός εκπροσωπεί την κοινοπραξία που αριθμεί 58 οικογένειες στην πόλη της Ρόδου, από την περιοχή του ΝΟΡ μέχρι το “Belvedere” και έχουν και 5-6 πόστα στο Sunwing.

«Άθλια» χαρακτήρισε, στη συνέχεια, τα δύο χρόνια του κορωνοϊού, αφού την πρώτη χρονιά της πανδημίας δεν μπορούσαν να βγάλουν... ούτε το ενοίκιο, τη δεύτερη ήταν κάπως καλύτερα και τώρα ανησυχούν, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα γίνει και αν έρθει ο οποιοσδήποτε να τους πάρει τις δουλειές τους.

Εκείνο που ζητούν, λοιπόν, είναι έναν χρόνο παράταση ακόμα. Δηλαδή, είχαν πάρει δύο χρόνια συν ένα και ζητούν ακόμη ένα έτος, για να βγάλουν τα «σπασμένα» της πανδημίας, ωστόσο δεν το θεωρούν εφικτό.

Ο αντιδήμαρχος

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος είπε ότι δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία από τους ομπρελάδες της πόλης, «άνθρωποι του μόχθου, της καθημερινότητας, άνθρωποι οι οποίοι αγωνιούν σχετικά με τη νέα τουριστική περίοδο, εάν και εφόσον θα έχουν τα πόστα που είχαν και την προηγούμενη», όπως είπε.

Ακόμη συμπλήρωσε: «Τους διαβεβαίωσα και παράλληλα τους προέτρεψα να μην ακούν φήμες. Δεν πορευόμαστε με τις φήμες. Πορευόμαστε με βάση τους νόμους και τις διατάξεις που κάθε φορά η νομοθετική εξουσία αποστέλλει».

Έτσι, τους εξήγησε ότι βρίσκονται εν αναμονή της καινούργιας ΚΥΑ, που εκτιμά ότι θα την έχουμε το αργότερο μέχρι τις 10-15 Μαρτίου. Αμέσως, σύμφωνα με αυτήν θα προχωρήσουν στα προβλεπόμενα.

«Ο δήμος είναι πανέτοιμος να διεξάγει όλες τις δημοπρασίες, όπως άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ακόμη και θέλησε να τονίσει το εξής:

«Η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα, στέκεται δίπλα, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα καθενός και καθεμίας επαγγελματία, είτε έχει να κάνει με την παραλία, είτε με οτιδήποτε άλλο και ξέρετε ποια ήταν η στρατηγική και τι εφαρμόσαμε αυτή την περίοδο, σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες, το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου».

Διαβεβαίωσε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας αυτούς ότι θα σταθούν δίπλα τους, όμως θα εφαρμοστεί ο νόμος έτσι όπως θα οριστεί από τη νομοθετική εξουσία, ενώ ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, έχει δώσει εντολή να βρίσκονται δίπλα στους απλούς ανθρώπους, στο σύνολο της ροδιακής κοινωνίας.

Σχετικά με την παράταση που ζητούν, είπε ότι αυτό έχει να κάνει με την ΚΥΑ, αφού αυτή ορίζει τη διαδικασία και όχι η Δημοτική Αρχή. Επίσης, σ’ αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται και τα ξενοδοχεία που βάσει νόμου έχουν δικαίωμα να ασκήσουν το προτιμησιακό τους δικαίωμα.

Και επανέλαβε ο κ. Σπανός: «Εμείς στηρίζουμε τους επαγγελματίες, στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν έργο μεγάλο και σημαντικό στον τουρισμό μας.

Είμαστε δίπλα τους αλλά από την άλλη, ο νόμος είναι αυτός που καθορίζει ποιον δρόμο θ’ ακολουθήσουμε. Στη βάση, λοιπόν, αυτή εμείς, όταν θα είναι η ώρα, θα πάρουμε τις αποφάσεις».

Θέλησε να ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι μέχρι τώρα δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας και τους είπε να κρατούν χαμηλούς τόνους, να είναι ψύχραιμοι και να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα τους.

Επίσης, αν και η εισήγηση της υπηρεσίας είναι για να γίνει αύξηση στο ενοίκιο που καταβάλλουν για την εκμετάλλευση των πόστων, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουν αυξήσεις μέσα σ’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Σημειώνεται ότι για το προτιμησιακό είναι τελείως άλλη διαδικασία και μάλιστα η υπηρεσία έχει ήδη προχωρήσει, ώστε η διαδικασία να γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Μάλιστα, η εφαρμογή είναι έτοιμη και μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα κάνουν τις πρώτες δοκιμές. Μ’ αυτό τον τρόπο, όπως είπε, θα εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι και αποφεύγεται η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι αυτό έγινε σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τη Διεύθυνση Νέων Τεχνολογιών, ενώ ευχαρίστησε και το στέλεχος στο Προσόδων, κ. Γεωργακόπουλο.

Πάντως, ο κ. Σπανός εκτιμά ότι πριν το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, είναι σε επαφή με το υπουργείο, πιέζουν και ο δήμαρχος προσωπικά, ώστε να έρθει η ΚΥΑ πιο γρήγορα.

«Εμείς θέλουμε να διατηρηθεί το status το σημερινό. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, τους οποίους και σεβόμαστε, εκτιμούμε και την αγωνία τους πλήρως και τους αντιλαμβανόμαστε.

Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου είναι δεδομένο, υπαρκτό και δεν αμφισβητείται. Όμως, υπάρχουν και οι νόμοι. Κανένας δεν θα μπορούσε να παραβεί τους νόμους, όσον αφορά στο προτιμησιακό δικαίωμα», κατεληξε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους ομπρελάδες.

Σημειώνεται ότι οι δημοπρασίες γίνονται για τις ομπρέλες, τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο