Δ. Ζαννετούλης: «Ώρα τους καλή και άξιος ο μισθός τους»

Δ. Ζαννετούλης: «Ώρα τους καλή και άξιος ο μισθός τους»

Δ. Ζαννετούλης: «Ώρα τους καλή και άξιος ο μισθός τους»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1767 ΦΟΡΕΣ

«Ώρα τους καλή, άξιος ο μισθός τους!», δήλωσε χθες για τις «μεταγραφές» στελεχών της παράταξής τους, το μέλος της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και της συντονιστικής επιτροπής των παρατάξεων των πρώην Δήμαρχων κ.κ. Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου, κ. Δημήτρης Ζανετούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι την ανάδειξη του υποψηφίου δημαρχου Ρόδου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Καταρχάς, είπε ότι πράγματι η παράταξη των πρώην δημάρχων φθάνει στο τέλος της διαδικασίας δημιουργίας της νέας παράταξης. Παράλληλα, ξεκινάει η δημοσκόπηση με τα όποια ποιοτικά ή ποσοτικά χαρακτηριστικά και στις 5 Φεβρουαρίου, ως γνωστόν, θα πάνε στη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής της νέας παράταξης, για την οποία θα μετρήσει και η δημοσκόπηση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα γίνει.
Στο σημείο αυτό, ο έμπειρος αυτοδιοιητικός θέλησε να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι εύκολο.

Και είπε: «Όταν το ξεκινούσαμε ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία, μία πολύ δημοκρατική διαδικασία και θέλω να σας πω ότι οι δύο υποψήφιοι που έχουμε εμείς, ο κ. Διακοσταματίου και ο κ. Σαββής, είναι δύο άξιοι και ικανότατοι πρώην δήμαρχοι οι οποίοι έχουν υπηρετήσει τον τόπο τους και έχουν προσφέρει στους πρώην δήμους τους αλλά και στον σημερινό δήμο, πάρα πολλά. Η όποια σύγκριση αυτών των δυο με τον σημερινό δήμαρχο αναδεικνύει τα όποια ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις όποιες διαφορές. Εμείς πιστεύουμε ότι ένας εκ των δύο-που τους θεωρούμε και τους δύο ικανότατους-θα αναδειχθεί και θα οδηγήσει την παράταξη στις δημοτικές εκλογές».


Χθες συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή εκλογών με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Μανδρακό, κάτι που σημαίνει ότι δεν περιμένουν απλά την εκλογή του επικεφαλής αλλά προετοιμάζονται από τώρα έχοντας ορίσει τριάντα άτομα από τους δέκα πρώην δήμους. Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα πρώτα ζητήματα, δηλαδή πως θα οργανωθεί η παράταξη και ανά πρώην δήμο και ανά πρώην κοινότητα έτσι ώστε να διευθετηθούν τα όποια μεγάλα ή μικρά προβλήματα.

Για τις «μεταγραφές»
Στη συνέχεια, ο κ. Ζαννετούλης θέλησε να σχολιάσει τα…σενάρια για τις μεταγραφές, όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Για μένα, το να επιλέξει κανείς μία παράταξη είναι άλλο πράγμα και να κάνει μεταγραφή-έτσι όπως τα παρουσιάζει ο κ. Καρίκης (σ. σ. Αντιδήμαρχος) ότι θα γίνουν μεταγραφές-αυτές γίνονται σε αθλητικά σωματεία και σε συγκεκριμένα αθλήματα.

Το να φύγει ένας αθλητής από ένα σωματείο και να πάει σε ένα άλλο να αθληθεί, αυτό το καταλαβαίνω. Το να φύγει ένας αθλητής της κολύμβησης και ξαφνικά να αρχίσει το…άλμα επί κοντώ αυτό δεν το καταλαβαίνω».
Και συνέχισε λέγοντας: «Άξιος ο μισθός όλων όσων θέλουν να κάνουν μία επιλογή, -εγώ έτσι θα το πω, δεν θα πω μεταγραφή. Δεν πιστεύω ότι στην πολιτική ωφελούν οι μεταγραφές. Το να φύγει κάποιος από ένα κόμμα και να πάει σε ένα άλλο, χωρίς να ενημερώσει την παράταξή του ή χωρίς να διαφωνήσει με αυτήν είναι κάτι που ο κόσμος το βλέπει και το κρίνει την κατάλληλη στιγμή.


»Είναι δικαίωμα του καθένα-συνέχισε-να επιλέξει ποιον θα ψηφίσει και με ποια παράταξη να πάει. Τώρα, αν αρχίσουμε από την εποχή…του Βενετοκλή ή του Πετρίδη να ανακαλύπτουμε ανθρώπους, πρόσωπα τα οποία θέλουμε να πάρουμε σε μία παράταξη, εντάξει εγώ τότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Ο καθένας κρίνεται από τις ενέργειες και τις πράξεις του».


Για τον μέχρι πρότινος σύμβουλο της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, κ. Μιχάλη Σταυρή, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε και ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος, είπε ότι δεν θέλει να τον κρίνει και αύριο που συνεδριάζει το δ.σ. θα πρέπει να καθίσει στα έδρανα μίας άλλης παράταξης. «Το πόσο άνετα αισθάνεται θα το γνώριζει ο ίδιος. «Έκανε μία επιλογή χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Άξιος ο μισθός του!», είπε.

Άλλα θέματα
Ο κ. Ζαννετούλης άσκησε και κριτική για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τον δήμο, όπως τις δια περιφοράς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής τελευταία, διαδικασία με την οποία διαφωνούν. Ξαφνικά…ανακάλυψαν ότι το κύτταρο του ΧΥΤΑ του Βορείου τριγώνου γέμισε και όπως φαίνεται όλα τα απορρίμματα θα οδηγηθούν στη Νότια Ρόδο, είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι το κύτταρο εκεί δεν αντέχει.


Ανέφερε, ακόμη, ότι υπήρχε έτοιμη μελέτη-πρόταση το 2019 για δημιουργία νέου κυττάρου στη Βόρεια Ρόδο, το οποίο δεν το πρόσεξαν. Ο κ. Ζαννετούλης αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση στα χωριά ασκώντας κριτική για την αγροτική οδοποιία, ενώ στη Νότια Ρόδο ακόμη δεν έχουν αντιδήμαρχο, μετά την απομάκρυνση του κ. Σάββα Καραταπάνη, σημείωσε επίσης.
Για την πόλη, μίλησε για τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό ενώ σε ένα-ενάμιση μήνα ανοίγει η νέα σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων