Εκπρόσωποι 40 ξενοδοχείων της Ρόδου σε δύο εκδηλώσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Εκπρόσωποι 40 ξενοδοχείων της Ρόδου σε δύο εκδηλώσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Εκπρόσωποι 40 ξενοδοχείων της Ρόδου σε δύο εκδηλώσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1213 ΦΟΡΕΣ

Με σκοπό την προσέλκυση εργαζομένων στο νησί

Εκπρόσωποι από περίπου σαράντα ξενοδοχεία της Ρόδου θα πάρουν μέρος στις δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη βόρεια Ελλάδα το προσεχές διάστημα, με σκοπό την ενημέρωση και την προσέλκυση εργαζομένων για την τουριστική περίοδο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», η ένωση ξενοδόχων Ρόδου θα έχει δυναμική παρουσία τόσο στην «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει η Δ.ΥΠ.Α (πρώην Ο.Α.Ε.Δ) στις Σέρρες, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, όσο και στην αντίστοιχη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα.


Η εκδήλωση αυτή θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “Grand hotel palace” από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπου διευθυντές και ανώτερα στελέχη από ξενοδοχεία του νησιού μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που δίνονται για απασχόληση στον ξενοδοχειακό κλάδο του τόπου μας μετά μάλιστα και την υπογραφή της νέας τοπικής σύμβασης εργασίας που προβλέπει αυξημένες αποδοχές.
Μάλιστα, η «Ημέρα καριέρας» στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από την Ένωση ξενοδόχων Ρόδου, η οποία το τελευταίο διάστημα φρόντισε, ώστε να γίνει γνωστή στους ενδιαφερόμενους κλάδους εργαζομένων, σε τουριστικές σχολές, σωματεία κλπ. της περιοχής.


Έτσι, λοιπόν, στις 5 Φεβρουαρίου η ΕΞΡ με σύνθημα «εργαστείτε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν» θα ενημερώσει όσους την παρακολουθήσουν για τη ζήτηση που υπάρχει σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από τα ξενοδοχεία μας στη Ρόδο τονίζοντας ότι:
- Θα εφαρμοστεί η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας με τις υψηλότερες αποδοχές της χώρας και
- Θα παρέχεται στους εργαζόμενους διαμονή και διατροφή.
Υπενθυμίζεται ότι Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα για την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας που είχαν δημιουργηθεί και θα δημιουργούνται, λόγω της μεγάλης ζήτησης των εργαζομένων στα εποχικά επαγγέλματα, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην ημερίδα «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει η Δ.ΥΠ.Α (πρώην Ο.Α.Ε.Δ) στις Σέρρες, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.


Σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα των Σερρών, Δράμας και Καβάλας θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους συναδέλφους των περιοχών αυτών που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν εποχιακά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για τη σύμβαση, τις συνθήκες εργασίας, τη διευκόλυνση αλλά και την εγγύηση για την τήρηση της ΤΚΣΣΕ, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα και να αποφασίσουν πιο εύκολα να μετακινηθούν και να απασχοληθούν στην περιοχή μας.


Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στον τομέα της απασχόλησης, ειδικά στα εποχικά επαγγέλματα, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων που πέρασαν δύσκολες μέρες όταν σταμάτησαν τα ταξίδια και ο τουρισμός.
Τα εισοδήματά τους για περίπου δύο χρόνια ήταν σχεδόν μηδενικά και κατάφεραν να επιβιώσουν, χάρη στα επιδόματα που τους δόθηκαν, ενώ και η συρρίκνωση του επιδόματος ανεργίας συνέβαλε στο να αναζητήσουν αλλού εργασία.


Από πέρυσι, λοιπόν, που η τουριστική βιομηχανία άρχισε να βρίσκει σιγά-σιγά τον βηματισμό της, αναδείχτηκαν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να αναζητείται εναγωνίως εργατικό δυναμικό και να μη βρίσκεται για να καλύψει τις ανάγκες.


Το πρόβλημα επιδεινώθηκε, όταν πέρυσι εκτοξεύθηκε στα ύψη η τουριστική κίνηση και μόλις η σεζόν έκλεισε άρχισαν να καταβάλλονται προσπάθειες για να αναζητηθεί λύση, ώστε φέτος που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε, επίσης, μεγάλη τουριστική κίνηση, να βρεθούν έγκαιρα εργαζόμενοι για τις ανάγκες των ξενοδοχείων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο