Γ. Ματσίγκος: πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος

Γ. Ματσίγκος: πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος

Γ. Ματσίγκος: πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1075 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο “Semiramis” ο σύλλογος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, παρουσία αρκετών μελών του αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ματσίγκος, κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν το 2022, τη μετέπειτα σεζόν της πανδημίας, στην οποία ενωμένοι και συνεργαζόμενοι ειλικρινά όπως είπε πέτυχαν περισσότερα από όσα στόχευσαν ξεπερνώντας την καλύτερη σεζόν αυτή του 2019 και σπάζοντας το φράγμα των 2,5 εκ τουριστών.


«Αυτό που πετύχαμε και αναζητούσαν οι επισκέπτες μας την εποχή του covid την υγιεινή και ασφάλεια αλλά και στην ποιότητα που στοχεύσαμε εμείς οι διευθυντές και αντιμετωπίζοντας το νέο πρόβλημα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, μετά τον πόλεμο, κατορθώσαμε να τα προσφέρουμε και επιβραβευτήκαμε.


Καθημερινά, βλέπουμε τα βραβεία που παίρνει ο προορισμός και τα ξενοδοχεία. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ειδικά στο προσωπικό μας που χωρίς αυτό δεν θα είχαμε πετύχει αυτά τα αποτελέσματα.


Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού με την επιμόρφωση, τη σωστή οργάνωση και εκπαίδευση κατορθώσαμε να πετύχουμε την ποιότητα που ήταν ο στόχος χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των συναδέλφων τους οποίους συγχαίρω» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου τονίζοντας ότι ο επόμενος στόχος είναι το περιβάλλον.


Μάλιστα, απευθυνόμενος σε όλους, ακόμα και στις τοπικές αρχές, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ με την ευκαιρία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της περιφέρειας με την TUI που έχει τα πρώτα αποτελέσματα γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε μεγάλη ζήτηση, αύξηση πτήσεων αλλά και αεροπορικών θέσεων. «Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι πολύ καλύτερη η νέα σεζόν πρέπει να γίνουν πολλά, όπως η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ας προετοιμαστούμε γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν και τα “slots” από τις αρχές Φεβρουαρίου από την ΥΠΑ. Ζητάμε τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εντός και εκτός ξενοδοχείων δηλαδή στις υποδομές. Και επειδή οι πρώτες πτήσεις είναι πολύ νωρίς, αν υλοποιηθεί ο στόχος να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο θα έχουμε και μεγαλύτερη ζήτηση στο να εργαστούν περισσότεροι εργαζόμενοι» κατέληξε.


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου είπε ότι μέσα από τη δεκαετή κρίση και μέσα από τα δύο χρόνια της πανδημίας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που ήταν πρωτόγνωρα για όλους μας. «Πρωτόγνωρη ήταν και η απόλυτη συνεργασία που πετύχαμε όλοι οι φορείς για να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Παρακαλώ αυτή η απόλυτη συνεργασία να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές και να την μεταβιβάσουμε ως προίκα στις επόμενες γενιές ώστε να συνεργάζονται και να μαθαίνουν να λύνουν τα προβλήματα. Έτσι θα πετύχουμε τη μέγιστη διάχυση των οικονομικών εσόδων που έρχονται από τον τουρισμό στο σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Πάππου.


Ακολούθως, ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής αναφέρθηκε στις προκλήσεις σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, λέγοντας ότι «στον αγώνα για το περιβάλλον που έχει ξεκινήσει εμείς θα είμαστε δίπλα στους ξενοδόχους και στο σύλλογο ώστε να πετύχουμε το νέο τουριστικό θαύμα γιατί έχουμε μπει στη νέα τουριστική πραγματικότητα με κατεύθυνση προς την προστασία του περιβάλλοντος».


Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, ευχαρίστησε τους φορείς για την εκπληκτική συνεργασία τη χρονιά που πέρασε και είπε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτό το κλίμα που υπάρχει στη Ρόδο. «Σε λιγότερο από 45 μέρες θα έρθει το πρώτο τσάρτερ.

Δεν είναι κάτι τυχαίο έγινε μετά από πολλή προσπάθεια, είναι πολύ σημαντικό ότι η σεζόν ξεκινά μετά από πολλά χρόνια τόσο νωρίς και τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης θα τα δούμε τα επόμενα χρόνια. Ήδη και άλλες εταιρίες άλλαξαν τις ημερομηνίες των πτήσεών τους και μελλοντικά θα δούμε και άλλες εταιρείες να το κάνουν και να μπαίνουν σε αυτή τη λογική» κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος.


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης, έκανε λόγο για άψογη συνεργασία τα δύο χρόνια της πανδημίας, λέγοντας ότι καταφέραμε να πάμε παρακάτω και φτάσαμε το 2022, όχι μόνο να κάνουμε ρεκόρ αλλά να βρεθούμε και σε μία διαδικασία μετασχηματισμού του τουριστικού προϊόντος.


Μάλιστα τόνισε ότι καταφέραμε στην πανδημία να μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε και να συνεχίσουμε να συζητάμε, έχοντας κοντά μας και όλη την αυτοδιοίκηση.


«Σε 45 μέρες ξεκινάμε και ας είμαστε όλοι έτοιμοι, είναι στο χέρι μας να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που θα έρθουν στο νησί μας στις αρχές της σεζόν και γι΄αυτό πρέπει να είναι όλα έτοιμα» κατέληξε ο κ. Μιχαλάκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας