ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ενώ επεκράτει θαλασσοταραχή, άνεμοι, άμμος και βροχαί επλήττον χθες την Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ενώ επεκράτει θαλασσοταραχή, άνεμοι, άμμος και βροχαί επλήττον χθες την Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Ενώ επεκράτει θαλασσοταραχή, άνεμοι, άμμος και βροχαί επλήττον χθες την Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3548

ΕΝΩ ΕΠΕΚΡΑΤΕΙ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ
ΑΝΕΜΟΙ, ΑΜΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΑΙ
ΕΠΛΗΤΤΟΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ανετράπη λέμβος εις την Σύμην
ΚΑΙ ΠΤΩΣΙΣ ΧΑΛΑΖΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Ισχυροί νότιοι άνεμοι έπνεον από της πρωίας χθες εις Ρόδον εναλλασόμενοι υπό βροχών και πτώσεως χαλάζης μεγέθους καλαμποκιού.
Εις τον θαλάσσιον χώρον επικρατεί σφοδροτάτη κακοκαιρία. Συνεπεία της θαλασσοταραχής, το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου απηγόρευσε την αναχώρησιν μικρών σκαφών εκ του λιμένος. Το ατμόπλοιον της γραμμής κατέφυγεν εις την υπήνεμον θέσιν Ψαροπούλας, όπου μετά πολλάς περιπετείας κατώρθωσε να αποβιβάση τους επιβάτας του και να παραλάβη άλλους. Το πρωινόν αεροπορικόν δρομολόγιον δεν εξετελέσθη.

ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Από της 6ης π.μ. εσημειώθη βροχόπτωσις μετά κεραυνών και χαλάζης εις Κάλυμνον. Εκ της χαλάζης εθραύσθησαν υαλοπίνακες εσημειώθησαν δέ πλημμύραι εις τας οδούς. Το ατμόπλοιον «Μιαούλης» δεν προσήγγισε όπως επίσης δεν προσήγγισε χθες το ατμόπλοιον «Μαρινέλα».

ΕΙΣ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) Ραγδαίαι βροχαί και χάλαζα μικρού μεγέθους έπεσεν εις την Κω. Ζημίαι δεν ανεφέρθησαν.

ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ
Πραγματικόν καταιγισμόν εξ άμμου εδέχετο από της πρωίας μέχρι της μεσημβρίας η περιοχή των Λαϊκών Κατοικιών του Αγίου Δημητρίου.
Ισχυρός άνεμος συνεχώς κατά κύματα παρέσυρον άμμον εκ της παραλίας του «Ζέφυρος» τα οποία έπιπτον εις τους τοίχους των οικιών με μεγάλη ταχύτητα. Η οδός Κλαυδίου Πέππερ είχε κατακλυσθή υπό άμμου. Η εν λόγω οδός εχρησιμοποιείτο μόνον διά την συγκοινωνίαν. Τέλος αι πλησιαίστεραι προς την παραλίαν οικίαι παρέμεινον κλεισταί αι δέ οικοκυραί εχρησιμοποίουν τας οπισθίας θύρας.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ
ΣΥΜΗ (Του ανταποκριτού μας)
Την 8ην πρωινήν ανετράπη πλησίον του λιμένος Σύμης η κωπήλατος λέμβος «Αριάδνη» λεμβολογίου Σύμης 44, της οποίας επέβαινεν ο αλιεύς Μερκούριος Μοσκόβης, ετών 5Η ανατροπή εγένετο συνεπεία του ανέμου, ο Μοσκόβης και η λέμβος του διεσώθησαν παρά του πετρελαιοκινήτου του κ. Δημ. Φανού.

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ
Εις Ρόδον εξετελέσθη χθες το απόγευμα το αεροπορικόν δρομολόγιον, βελτιωθέντος ελαφρώς του καιρού.

ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑΣ ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΤΗΝ 8ΗΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ
ΕΙΣ ΜΟΥΓΛΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 4 ΑΛΙΕΩΝ
Επιδιώκεται η πλήρης διαλεύκανσις
των περιστατικών του επεισοδίου
Την 8ην Φεβρουαρίου θα γίνη εις την πόλιν των Μούγλων της Τουρκίας η δίκη των συλληφθέντων και κρατουμένων τεσσάρων ανδρών της ανεμότρατας «Μαρίτσα», η οποία, ως γνωστόν, εβυθίσθη την πρωίαν της 23ης Νοεμβρίου του 1962 πλησίον της ελληνικής νησίδος Ψερίμου. Η πληροφορία περί της ημερομηνίας διεξαγωγής της δίκης εγνώσθη της εξ επιστολής παράγοντος της πόλεως Μούγλα προς ενταύθα ευρισκόμενον φίλον του. Εις την επιστολήν αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες κρατούνται εις τας φυλακάς των Μούγλων και ότι κατεβλήθη προσπάθεια διά την κατά το δυνατόν διαφώτισιν της υποθέσεως κατά την ανάκρισιν των 4 ανδρών. Δεν εγνώσθησαν πάντως περισσότεραι λεπτομέρειαι εκ των οποίων να είναι δυνατή η εξαγωγή συμπερασμάτων. Πάντως συμφώνως προς άλλας πληροφορίας οι κρατούμενοι είναι οι Ιωάννης Λόλλιας αδελφός του πλοιάρχου, Ζαχαρίας Καραμαλής, Ιωάννης Πουλιάς και Γεώργιος Μυλωνάς, εξ αυτών δέ ο Καραμαλής κατηγορείται διά αντίστασιν κατά της αρχής, ενώ οι άλλοι κατηγορούνται διά λαθραλιείαν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...