Α. Γκερέκου: Το 2023 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και η Ρόδος θα πρωτοστατήσει

Α. Γκερέκου: Το 2023 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και η Ρόδος θα πρωτοστατήσει

Α. Γκερέκου: Το 2023 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και η Ρόδος θα πρωτοστατήσει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 994 ΦΟΡΕΣ

«Το 2023 θέλουμε να είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό και ακόμα καλύτερη. Και η Ρόδος θα πρωτοστατήσει και φέτος, γιατί είναι από τους δυνατότερους πυρήνες του τομέα».

Αυτό δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κ. Άντζελα Γκερέκου, με αφορμή το γεγονός ότι η νέα σεζόν ξεκινάει στις 11 Μαρτίου, τονίζοντας πως η επιτυχία της περασμένης σεζόν στην Ελλάδα οφείλεται στη μαζική προσπάθεια όλων.

«Έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να είναι στις πρώτες θέσεις και να είναι προορισμός επιλογής των περισσοτέρων τουριστών. Από τις προκρατήσεις και από τις συζητήσεις που έχουμε με τους tour operators προκύπτει πως άνευ απροόπτου θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά.

Και η Ρόδος πρωτοστάτησε. Βλέπουμε πως ανοίγει πολύ τη «βεντάλια» της στο θεματικό τουρισμό σε όλη του την έκταση. Είναι σημαντικό πως φέτος υπάρχουν και μεμονωμένοι τουρίστες που επιλέγουν τη χώρα για τις διακοπές τους. Πρέπει όλοι, δήμοι και περιφέρειες να καταλάβουν πως πάμε σε μια άλλη βιωσιμότητα, μια άλλη φιλοσοφία για το περιβάλλον μας.

Οι τουρίστες ψάχνουν να βρουν προορισμούς όπου κυριαρχεί ο σεβασμός στο περιβάλλον. Η Ρόδος ξέρω ότι προσαρμόζεται γρήγορα σε όλα αυτά, και θα πρωτοστατήσει και πάλι γιατί είναι από τους δυνατότερους πυρήνες του τουρισμού», δήλωσε η κ. Γκερέκου.

Σε ερώτηση για τα κίνητρα που θα πρέπει να παρέχει το κράτος ώστε να γίνει η στροφή στον θεματικό τουρισμό δήλωσε:
«Ο μαζικός τουρισμός υποχωρεί με την έννοια πως ο επισκέπτης θέλει πιο εξειδικευμένες εμπειρίες.

Το μοντέλο «Ήλιος και θάλασσα», βέβαια, θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θέλουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν και θα δούμε και ποια νησιά μπορούν να αντέξουν. Εργαλεία έχουμε. Πρέπει να συμβάλει και ο Β’ βαθμός της αυτοδιοίκησης στο να γίνουν νέες επενδύσεις προσανατολισμένες στο νέο μοντέλο.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν ευθύνη σε σχέση και με την εθνική στρατηγική. Δίνονται ευκαιρίες και δυνατότητες για να πάμε σε αυτή την κατάσταση», τόνισε η κ. Γκερέκου.

Σε ερώτηση για τα κίνητρα που έπρεπε να δοθούν μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, δήλωσε πως αυτά είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά.
«Τα κίνητρα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Σε σχέση με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πολύ μεγάλο το κομμάτι που αναλογεί. Πρέπει να στηρίξουμε τον τουρισμό όσο οτιδήποτε άλλο, όχι όμως μονομερώς.

Ο τουρισμός εμπεριέχει πολλές δραστηριότητες. Μπορούμε να αναπτύξουμε στη Ρόδο, για παράδειγμα, τον ιστορικό παραδοσιακό τουρισμό. Αυτά θα γίνουν πόλος έλξης για να επιλέγουν οι επισκέπτες τη Ρόδο για τις διακοπές τους.

Να κατανοήσουμε πως αν δεν γίνει μια συνεργασία της ΤΑ, των κατοίκων, των ξενοδόχων όλων, δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι καμπάνιες του ΕΟΤ. Δείχνουν τον άλλο δρόμο για τον τουρισμό.

Πετύχαμε τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική. Δημιουργούμε γραφείο στην Αυστραλία. Ανοίγουμε νέες τουριστικές αγορές. Υπάρχει μια κινητικότητα δημιουργική».

«Ως υπουργείο Τουρισμού, έχουμε μια πολύτιμη συνεργασία με τις περιφέρειες για τη διαφημιστική προβολή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Πρέπει να βρούμε την ταυτότητα που θα έχει η Ρόδος. Ειδικά με τους δήμους έχουμε πει ότι οτιδήποτε αφορά την προβολή, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε», τόνισε.

«Η Ρόδος είναι μια εμβληματική τουριστική περιοχή αλλά σε αυτό το περιβάλλον πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα και να καθορίσει την ταυτότητά της. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε. Και να επισκεφθούμε το νησί. Αυτό θέλω να κάνω και εγώ. Είναι μια κοινή προσπάθεια. Με την γκρίνια δεν θα βγει πουθενά.

Να διεκδικήσουμε στο πλαίσιο των υπαρχόντων δυνατοτήτων», είπε.
Με αφορμή ερώτημα για τη «Γη της Ελιάς», η κ. Γκερέκου δήλωσε:
«Η “Γη της Ελιάς” με ενέπνευσε για να πω “ναι” σε μια ωραία δουλειά υποκριτικής ως ηθοποιός. Στον ΕΟΤ επενδύουμε στο θεματικό τουρισμό, στην ανάδειξη του πολιτισμού, των τοπικών προϊόντων και της ταυτότητας κάποιου τόπου», κατέληξε η κ. Γκερέκου.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων