ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Έτοιμοι για τις εκλογές δηλώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Έτοιμοι για τις εκλογές δηλώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Έτοιμοι για τις εκλογές δηλώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1332 ΦΟΡΕΣ

Επικυρώθηκε την Κυριακή 29/1/2023 από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η πρόταση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές.

Για τις Εθνικές Εκλογές του 2023 οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα θα είναι οι:

- Βολονάκη Κατερίνα (τ. νομαρχιακή σύμβουλος Δωδεκανήσου)

- Γαβαλά Κατερίνα (αν. γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ)

- Κουνάκης Παναγιώτης (περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου)

- Νικητιάδης Γιώργος (τ. υφυπουργός Τουρισμού)

- Οίκουτα Ελευθερία (συντονίστρια Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αρχαγγέλου)

- Χανιώτης Μιχάλης (τ. δήμαρχος Καρπάθου)

- Χατζηδιάκος Φώτης (τ. δήμαρχος Ρόδου)

Σε ανακοίνωσή της η ν.ε. ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «Η συνεργασία της Νομαρχιακής Επιτροπής, των οργάνων μας και της Επιτροπής Ψηφοδελτίου έδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα νησιά μας ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές μας να εκφράσουν με τον προσφορότερο τρόπο την πολιτική ανανέωση, την επανασύνδεση της πολιτικής με τον Λαό, τη γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των Δωδεκανήσων».

Γ. Νικητιάδης: «Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη»

Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και την ομόφωνη απόφασή της, αναδείχθηκαν για το σύνολο των εκλογικών περιφερειών της χώρας οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Ανάμεσα σε αυτές και η Δωδεκάνησος.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και έχει συντάξει το βασικό άξονα του προγράμματός του.

Ο τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την ανακοίνωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα η ανάδειξή μου ως υποψηφίου βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής στο ψηφοδέλτιο του Νομού Δωδεκανήσου.

Με μέγιστο αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό στόχο να φέρουμε τη Δωδεκάνησο ξανά στη θέση που της αξίζει, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Με άξιους συντρόφους και ισχυρό ψηφοδέλτιο, ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τα στελέχη μας σε κάθε νησί, ενάντια στον τοξικό δικομματισμό, ενάντια στο διχαστικό λόγο, ενάντια στο λαϊκισμό και στην παρακμή που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.

Ενάντια στην απομόνωση των νησιών μας και στην εγκατάλειψη, που τα οδηγεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στη μάχη αυτή, όπως είπε και ο πρόεδρός μας, πρέπει να σταθούμε με ομοψυχία και ενότητα. Η ομοψυχία και η ενότητα θα δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αυτόνομη πορεία και στη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Μόνο με ισχυρό ΠΑΣΟΚ και ενισχυμένη σοσιαλδημοκρατία μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα από την πρώτη Κυριακή.

Ζητώ από τους Δωδεκανήσιους συμπατριώτες μου, να στηρίξουν με την ψήφο τους τη δημοκρατική παράταξη που αποτελεί τη μόνη σοβαρή εναλλακτική προγραμματική επιλογή σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα νησιά μας, για τη χώρα μας και να επιλέξουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία και την ευημερία του λαού μας και την πρόοδο των νησιών μας».

Δήλωση Φώτη Χατζηδιάκου

«Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Παράταξης – ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με τιμά.

Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία και τα μέλη της παράταξής μας για την εμπιστοσύνη και την ιδιαίτερη αυτή τιμή.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι: μια ΥΠΟΣΧΕΣΗ στη ΦΩΦΗ, μια ΔΕΣΜΕΥΣΗ στον πρόεδρό μας, ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, μια ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ προκλήσεων, στόχων και δεδομένων.

Στο σημείο αυτό επιβάλλεται μια ανάμνηση για την απουσία του αείμνηστου, Δημήτρη Κρεμαστινού, ένας αναστοχασμός για την πολυετή προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο μας.

Η απόφασή μου αυτή ενισχύεται και αποκτά μεγαλύτερη δυναμική μέσα από την προτροπή, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας σε κάθε βήμα μου, στο κάθε μετερίζι της δημόσιας συμμετοχής μου.

Μαζί και πάλι να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση, που η ίδια η κοινωνία μας υποδεικνύει, μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες, μέσα από την ενότητα, μακριά από διαχωριστικές πρακτικές και προσεγγίσεις του παρελθόντος, που πλήγωσαν την παράταξή μας.

Είναι βέβαιο, ότι ο συντηρητισμός και ο λαϊκισμός των παραδοσιακών σχηματισμών, δεξιόστροφων και αριστερόστροφων, μας ωθεί στην επαναχάραξη των ορίων μεταξύ της συντήρησης και της προόδου, του πραγματισμού, του ευρωπαϊσμού με βάση τις αρχές της φιλελεύθερης παράταξής μας, της κοινωνικής ευθύνης, της δημοκρατίας.

Η αναζωογόνηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο προγραμματικός του λόγος ενέχει τις προϋποθέσεις να αναδιατάξει τον δικομματισμό, διεκδικώντας με επιτυχία τον πολυδύναμο και ζωτικό του χώρο.

Στο ξεκίνημα αυτό απευθύνω πρόσκληση προς τους συμπατριώτες μου, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικών αφετηριών να στηρίξετε την απόφασή μου αυτή.

Πρόσκληση για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για την υλοποίηση του προγράμματος της παράταξής μας, με κίνητρα ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων, με χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στήριξη των αγροτών, με επενδύσεις σε υποδομές, με ενίσχυση του ΕΣΥ, της Παιδείας, με καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών, γεωπολιτικών, πολιτισμικών συνθηκών και συγκυριών, που προκύπτουν στον ευαίσθητο χώρο της πατρίδας, του τόπου μας.

Μια πρόταση για το μέλλον της Δωδεκανήσου και της χώρας μας, με ένα πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ανακοίνωση της Ελευθερίας Οίκουτα

«Σήμερα είναι μεγάλη τιμή για το Δημοκρατικό Αρχάγγελο της Ρόδου να επιλεγεί Αρχαγγελίτισσα υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ευχαριστώ τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη τους», είπε η Ελευθερία Οίκουτα.

Συνεχίζοντας είπε: «ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους συγχωριανούς μου και τον λαό της Δωδεκανήσου.

Ο σκοπός μου είναι η συνεργασία και η συστράτευση με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να λυθούν τα καίρια προβλήματα που χρονίζουν στον τόπο μας με μεθοδικότητα, διαφάνεια και συνέπεια.

Η εποχή των κενών υποσχέσεων τελειώνει και η ώρα της ευθύνης αρχίζει.

Καλώ τον ακριτικό λαό της Δωδεκανήσου να στηρίξει την υποψηφιότητά μου και να πορευθούμε μαζί για το καλό του τόπου μας. Η Δωδεκάνησος στο προσκήνιο.
Σηκώνουμε τα μανίκια».

Ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Βολονάκη

Για την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Δωδεκανήσου, εξέδωσε ανακοίνωση η δικηγόρος – εκπαιδευτικός κα Κατερίνα Βολονάκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προσωπικής μου πορείας, υπηρέτησα τον τόπο μου, τις αξίες και τα ιδανικά μου από τη θέση της νομαρχιακής συμβούλου αλλά και ασκώντας το λειτούργημα της δικηγόρου και της εκπαιδευτικού.

Είναι καθήκον μου να υπηρετήσω τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τον τόπο που έζησα και στον οποίο δραστηριοποιούμαι. Η Δωδεκάνησος είναι το στολίδι της Ελλάδας,το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Σας ευχαριστώ όλους εσάς που με εμπιστεύεστε ως επαγγελματία και τώρα με στηρίζετε στην προσπάθειά μου να εκλεγώ βουλευτής Δωδεκανήσου.

Δήλωση Παναγ. Κουνάκη

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για τη μεγάλη τιμή να είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον τόπο που μεγάλωσα και ζω, τα πανέμορφα Δωδεκάνησα.

Έναν τόπο ξεχασμένο από το κέντρο, αλλά με ανθρώπους περήφανους και επιτυχημένους, που αξίζουν καλύτερα.

Τους επαγγελματίες, που παρά τις αντιξοότητες κρατούν όρθια τη σημαία του ποιοτικού τουρισμού στην πατρίδα μας, τους νέους που πετυχαίνουν τα όνειρά τους ενώ τους κρατάνε στο περιθώριο, τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά απέναντι στις πολλές και διαφορετικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν, τους κατοίκους των μικρότερων νησιών μας που καθημερινά φυλάνε Θερμοπύλες για όλους τους Έλληνες.

Αυτούς τους ανθρώπους θέλω να εκφράσω, αυτοί οι άνθρωποι είναι η δύναμή μου.

Και σ' αυτούς τους ανθρώπους δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, εκτός από μια καθαρή δέσμευση. Ότι θα είμαι δίπλα τους, δίνοντας πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, για να ακούγεται δυνατά η δική τους φωνή στην επόμενη Βουλή.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, μαζί με όλους εσάς, θα πετύχουμε την ανανέωση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο της ελπίδας και των ίσων ευκαιριών ξανά πάνω από τα νησιά μας».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»