Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που «έδειξε» ο Βορίδης

Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που «έδειξε» ο Βορίδης

Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που «έδειξε» ο Βορίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1395 ΦΟΡΕΣ

«Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου».  Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την παρουσία του στην κοπή της πίτας κομματικής οργάνωσης στην Αχαΐα, έκανε τη δήλωση αυτή στην εφημερίδα «Πατρίς».

Ο κ. Βορίδης, επισήμανε ότι ο μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε τη διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Ο κ. υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει στη διακυβέρνηση της χώρας, μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των δεύτερων εκλογών.

Ακόμη, τόνισε ότι παρότι είναι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη και πάλι ως κυβέρνηση, αν ο λαός αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία στη διακυβέρνηση της χώρας, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό, με το κόμμα ή τα κόμματα φυσικά τα οποία θα έχουν τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Για το πότε θα έχουμε εκλογές, το έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός. Θα είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Επομένως αυτός είναι ο χρόνος. Απλώς για να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η διάλυση του κοινοβουλίου θα γίνει νωρίτερα.

Άρα, αν κανείς σκεφτεί ότι οι ημερομηνίες του Απριλίου είναι οι δύο που συζητάμε όλοι, η 2η και η 9η Απριλίου, διότι μετά είναι το Πάσχα και θα πάμε πιο πίσω, αν ο πρωθυπουργός πάει σε αυτές τις ημερομηνίες, θα πρέπει κανείς να περιμένει τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Άρα ο χρονικός ορίζοντας είναι περίπου αυτός, αλλά ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ένα περιθώριο να το σκεφτεί και ίσως να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου», είπε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο