Θα ενοικιαστούν κλιματιστικά μηχανήματα για το νοσοκομείο Ρόδου

Θα ενοικιαστούν κλιματιστικά  μηχανήματα για το νοσοκομείο Ρόδου

Θα ενοικιαστούν κλιματιστικά μηχανήματα για το νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 962 ΦΟΡΕΣ

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά την ενοικίαση εξοπλισμού προκειμένου να ενισχυθεί ο κλιματισμός στο νοσοκομείο της Ρόδου, που λόγω παλαιότητας υπολειτουργεί και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες, ειδικά το καλοκαίρι.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά χτες κατά τη συνεδρίαση του σώματος στην οποία παρευρέθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τσαντής, που επιβεβαίωσε το πρόβλημα και τόνισε ότι η προσωρινή λύση που θα δοθεί θα είναι μία σημαντική βοήθεια στον προβληματικό κλιματισμό του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη που τόνισε ως εισηγήτρια ότι η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και το νοσοκομείο Ρόδου που ήταν το θέμα της συζήτησης, αφορούσε την ενοικίαση ψυκτικών μηχανημάτων προκειμένου τους επόμενους έξι μήνες το νοσοκομείο της Ρόδου να βελτιώσει τον κλιματισμό του ώστε εργαζόμενοι και ασθενείς να μην έχουν κανένα πρόβλημα.

«Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει κάνει πολλά, τόσο στο νοσοκομείο Ρόδου όσο και στα άλλα νοσοκομεία και σήμερα ερχόμαστε με το ποσό των 250.000 ευρώ για δύο ψυκτικές μονάδες να ενισχύσουμε για τους καλοκαιρινούς μήνες το νοσοκομείο, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

ένας πολύ μεγάλος θόρυβος γύρω από την ανεπάρκεια σε αυτό τον τομέα. Εμείς σήμερα ερχόμαστε να θεραπεύσουμε όλη αυτή την κατάσταση που έχει ως εξής: Από τις πέντε ψυκτικές μονάδες που έχει σήμερα το νοσοκομείο της Ρόδου η... μιάμιση δουλεύει και αυτή υπολειτουργεί.

ενοικίαση γίνεται γιατί η περιφέρεια έχει εντάξει τόσο το νοσοκομείο της Ρόδου όσο και τα υπόλοιπα της περιφέρειας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο να έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία ώστε να αντικατασταθούν πλήρως όλες οι μονάδες τους» δήλωσε η κ. Γιασιράνη.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τσαντής περιέγραψε και εκείνος την κατάσταση σε ό,τι αφορά το σύστημα κλιματισμού λέγοντας τα εξής: «εγώ ερχόμενος εδώ βρήκα ένα νοσοκομείο να μην έχει κλιματισμό.

Ψυκτικοί πύργοι 25 ετών ουδέποτε μπήκαν σε διαδικασία επισκευής, η καλύτερη εταιρεία στον κόσμο είχε αφαιρέσει το νοσοκομείο της Ρόδου από τα νοσοκομεία εξυπηρέτησης γιατί κάποτε ένα τιμολόγιο δεν είχε πληρωθεί, αλλά λόγω καλής τύχης και καλής συνεργασίας στο προηγούμενο νοσοκομείο που διοικούσα καταφέραμε και φέραμε εδώ την εταιρεία δώσαμε πολλά χρήματα και στο τέλος διαπίστωσαν ότι ένας από τους πέντε πύργους δουλεύει στο 50% και ο άλλος με το ζόρι καταφέρνει να δουλέψει στο 30%.

να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση και το καλοκαίρι που όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε αρκετή ζέστη θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε κάποια λύση. Η λύση δεν είναι μόνιμη γι΄αυτό και ενοικιάζουμε.

Το ιδανικό θα ήταν να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης και να μη χρειαζόταν να ενοικιάσουμε τους πύργους. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Το έργο δεν είναι απλό. Είναι ένα φαραωνικό έργο της τάξης των 4 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Στο ενδιάμεσο όμως πρέπει να βρούμε κάτι για να καλύψουμε το πρόβλημα.

Τα 250.000 ευρώ θα καλύψουν δύο πύργους μεγάλους ή τέσσερις μικρούς, αυτό θα το δούμε. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, καθώς ο δικός μας προϋπολογισμός εγκρίνεται από 10 έως 21 Μαρτίου που σημαίνει ότι για να κάνουμε κατανομή και να εντάξουμε τα χρήματα στον προϋπολογισμό θα χρειαστούμε συνολικά δύο μήνες, γι΄αυτό ζητήσαμε την ευγενική βοήθεια της περιφέρειας να το υλοποιήσει.

Τις προδιαγραφές τις θέσαμε εμείς, έχουμε μιλήσει με όλες τις εταιρείες, ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν έχει σημασία πώς φτάσαμε εδώ, ό,τι έγινε – έγινε» κατέληξε ο κ. Τσαντής τονίζοντας ότι αν αγοράζαμε τους πύργους θα έπρεπε να διαθέσουμε 1,5 εκατ. ευρώ για να αλλάξουμε και τους πέντε.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη