Θα κατασκευαστεί σύγχρονο γυμναστήριο στ' Αφάντου

Θα κατασκευαστεί σύγχρονο γυμναστήριο στ' Αφάντου

Θα κατασκευαστεί σύγχρονο γυμναστήριο στ' Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Εν Ρόδω Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 1963 Αριθ. Φύλλου 3551

 

ΔΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΙΕΡ»
ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
Ως ανεκοινώθη οι Αμερικανοί του «Κούριερ» θα διαθέσουν κονδύλιον διά την κατασκευήν εις την κοινότητα Αφάντου, γυμναστηρίου. Το εν λόγω γυμναστήριον θα ανεγερθή εις νέαν τοποθεσίαν, η οποία ήδη έχει εξευριθή.
Τούτο εγένετο κατόπιν συνεννοήσεως των Αμερικανών μετά του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου διότι ούτοι ήθελαν να δωρήσουν εις την Κοινότητα εν ασθενοφόρον και εν αυτοκίνητον.

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΘΑ ΕΠΝΙΓΕΤΟ ΤΕΤΡΑΕΤΗΣ
ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Τον έσωσε λιμενικός
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας)
Χθες την 6ην εσπερινήν και καθ’ ον χρόνον ο τετραετής υιός του λιμενάρχου της νήσου Αντώνιος Σαλβάνος έπαιζε μετά συνομιλήκων του εις την συνοικίαν Αγίου Νικολάου και έναντι της οικίας του, έπεσεν εντός υδατοδεξαμενής βάθους 4 μέτρων, πλήρους ύδατος. Διερχόμενος ο λιμενικός υπαξιωματικός Αθανάσιος Καλοντούρος ερρίφθη αμέσως εις την δεξαμενήν και ανέσυρε τον μικρόν, ο οποίος ευτυχώς μετά την παροχήν πρώτων βοηθειών συνήλθεν­.


ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΑΙ
ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
Ασύλληπτοι παραμένουν εισέτι οι δράσται της κλοπής εις την Ιεράν Μονήν της Φανερωμένης. Ως γνωστόν άγνωστοι προ ημερών περίπου, διέρρηξαν την θύραν της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία το κυτίον των χρημάτων. Μετέπειτα έκλεισαν την θύραν με αποτέλεσμα η κλοπή να γίνη αντιληπτή μετά μία εβδομάδα. Υπό της αστυνομίας συνεχίζονται οι έρευναι διά την ανεύρεσιν των δραστών.
Εν τω μεταξύ διετάχθησαν οι υπεύθυνοι όπως άπασοι αι εκκλησίαι κλειδώνονται κατά τας εσπερινάς ώρας και καθ’ όλην την νύκτα.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝ ΡΟΔΩ
Συνεχίζεται η απεργία των Λειτουργών Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαιδεύσεως. Εις χθεσινήν ανακοίνωσίν της η ΟΝΝΕ χαρακτηρίζει την απεργίαν ως μεγαλειώδη εν συνεχεία δέ αναφέρει ότι τα διατιθέμενα εκ του προϋπολογισμού ποσά διά την Παιδείαν δεν επαρκούν.
Εξ άλλου χθες την μεσημβρίαν υπό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου απεστάλη το ακόλουθον τηλεγράφημα προς τον Υπουργόν Παιδείας κ. Κασιμάτη:
«Παρακαλούμεν εξεύρητε ταχείαν λύσιν απεργίας Εκπαιδευτικών καθ’ ότι συνεχιζόμενη από 15ημέρου αποβαίνει εις βάρος μορφώσεως τέκνων μας».

ΣΧΟΛΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΔΙ’ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΑΓΡΟΤΟΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
Σχολή Χειροτεχνίας θα λειτουργήση εις την Ρόδον διά την εκπαίδευσιν αγροτονεανίδων εις την κατασκευήν χειροτεχνημάτων, καταλλήλων διά την πώλησιν εις τους αφικνουμένους εις την Ρόδον ξένους τουρίστας, θα επιδιωχθή δέ η εκπόνησις ειδικών σχεδίων διά την απόδοσιν πρωτοτύπων χειροτεχνημάτων τα οποία θα είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται ως καθαρώς Ροδιακά. Η λειτουργία της Σχολής θα αρχίση την 11ην Φεβρουαρίου και θα λήξη την 28ην, οργανούται δέ υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, η οποία εζήτησε από τας Αθήνας και αποστέλεται ειδική Εκπαιδεύτρια.
Η Σχολή πρόκειται να στεγασθή εις την εν Ρόδω Λέσχην Προσκόπων. Διά την παρακολούθησιν των μαθημάτων υπεδείχθησαν υπό των υπαλλήλων Αγροτικής Οικοκυρικής 20 νεάνιδες εκ διαφόρων χωρίων της νήσου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...