Στρ. Καρίκης: Η διάκριση της Ρόδου δείχνει ότι ο δήμος κινείται στη σωστή κατεύθυνση (Βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Η διάκριση της Ρόδου δείχνει ότι ο δήμος κινείται στη σωστή κατεύθυνση (Βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Η διάκριση της Ρόδου δείχνει ότι ο δήμος κινείται στη σωστή κατεύθυνση (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 708 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ρόδος βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τους πιο βιώσιμους προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο στην κατάταξη του DiscoverCars.com για το 2023 εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Μάλιστα, όπως είπε, η ανακοίνωση βράβευσης της Ρόδου ξεκάθαρα δείχνει την κατεύθυνση της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη να αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα το νησί μας έναν προορισμό που θα είναι φιλικός με ξεκάθαρη στροφή στην προστασία του περιβάλλοντος και για το μόνιμο κάτοικο της Ρόδου που αποτελεί τον πυρήνα των έργων, αλλά και για τον επισκέπτη καθώς είναι ξεκάθαρο ότι από πέρσι όλα τα έργα που προγραμματίζονται τόσο από το δήμο όσο και από την περιφέρεια σε συνεργασία, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τείνουν ακριβώς να επιβεβαιώσουν τη στροφή που γίνεται τα τελευταία χρόνια άρα τα έργα αυτά κάνουν το νησί μας πράσινο και αφορούν το περιβάλλον με κύριο τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου εκεί βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος Ρόδου παίρνει σημαντικές αποφάσεις για να λύσει θέματα τα οποία μας απασχολούσαν για δεκάδες χρόνια.

Εκεί δημιουργήθηκε ο ΦΟΔΣΑ, μια επιτυχημένη ενέργεια που θα λύσει σημαντικά θέματα, όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά και τα άλλα νησιά.

Τα δεδομένα που εξέτασε ο συγκεκριμένος φορέας που βράβευσε τη Ρόδο, βασίζονται στο περιβάλλον, η Ρόδος δεν έχει μόλυνση ενώ είναι και το θέμα των καταστημάτων, των επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων που όλα κινούνται στην πράσινη κατεύθυνση και τονίζω ότι δεν είναι μόνο ο δήμος που προσπαθεί αλλά και οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που πετυχαίνουν να περάσουν αυτό το μήνυμα.

Πέρυσι η TUI ήρθε επιβραβεύοντας αυτή την ενέργεια και είπε δημόσια ότι η Ρόδος είναι παγκόσμια πρώτος πράσινος προορισμός και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αυτό μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι οι επόμενες χρονιές με πρώτη τη φετινή θα είναι πολύ καλές χρονιές και ότι τα φετινά νούμερα θα είναι η βάση για το 2023, καθώς το νούμερο αυτό θα το ξεπεράσουμε το ίδιο και στην κρουαζιέρα.

Πάντως, ο κ. Καρίκης εκτιμά ότι η προσπάθεια ξεκινά μέσα από τα σπίτια, από τα παιδιά, επομένως πρέπει να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά, αλλά πρέπει να νοιώσουμε την ασφάλεια ότι ο δήμος Ρόδου, με έργα θα διασφαλίσει αυτή την κατεύθυνση βιωσιμότητας που δείχνει ότι η Ρόδος θα είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, τόνισε ότι η επιβράβευση επιβεβαιώνει ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο έργο και η Ρόδος επικοινωνεί και στέλνει αυτά τα μηνύματα στους πιο μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς. «Νοιώθουμε χαρά και ικανοποίηση για να συνεχίσουμε δουλεύοντας σκληρά να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» κατέληξε.

Το κυκλοφοριακό

Ερωτηθείς για τα σχέδια της δημοτικής αρχής όσον αφορά την επίλυση του κυκλοφοριακού, απάντησε ότι περιμένουν τις εισηγήσεις του αντιδημάρχου Στέφανου Δράκου στον οποίο έχει αναθέσει το θέμα ο δήμαρχος όπως και σε όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να έχουμε κάποια τελική εισήγηση για το θέμα του κυκλοφοριακού για το 2023 και η δημοτική αρχή να καταλήξει σε λύσεις.

«Είναι τόσες πολλές οι πληγές που έχουν έρθει από το παρελθόν αλλά θέλουμε υποδομές. Κάναμε μία προτεραιοποίηση σε πολλά ζητήματα και τώρα έρχονται τα θέματα της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού καθώς και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Δεν είχαμε τα χρήματα για να ανοίξουμε και το μέτωπο της στάθμευσης. Για το 2023 θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το θέμα μέσα από τις μελέτες και αμέσως μετά θα αρχίσει η υλοποίηση των έργων.

Το θέμα παραμένει ψηλά στην ατζέντα και ο δήμος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσουμε χώρους στάθμευσης και στο κέντρο και γύρω από αυτό και ένα κυκλοφοριακό σύστημα που να μπορεί να εξυπηρετεί και τους τουρίστες. Αν είχαμε τις υποδομές δεν θα μιλούσαμε για κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεχόμαστε έναν τεράστιο όγκο αυτοκινήτων και η διαχείριση έχει πρόβλημα» είπε ο κ. Καρίκης.

Δημοτική αστυνομία

Σε ό,τι αφορά την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, όμως δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή για να προχωρήσει.

Ερωτηθείς δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Υπάρχει στην ατζέντα και η ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά σε συνεργασία που είχαμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και τη γενική γραμματέα, έγινε γνωστό ότι υποχρέωση του δήμου είναι να έχει δεσμεύσει τα χρήματα στον προϋπολογισμό.

Είχαμε υπολογίσει ότι απαιτείται ένα ποσό 1.700.000 το οποίο ξεκάθαρα δεν υπάρχει. Τα χρήματα δεν μας περισσεύουν. Θα παλέψουμε με τις υπάρχουσες υποδομές μας και την ελληνική αστυνομία και θα πάει το θέμα σε επόμενη φάση».

Παρεμβάσεις εξωραϊσμού

Με την ευκαιρία, ο κ. Καρίκης έκανε γνωστό ότι το Μάρτιο θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις σε πάρκα και παρτέρια για τον εξωραϊσμό της πόλης και του νησιού, ώστε πολύ γρήγορα η εικόνα του νησιού να αλλάξει και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο συγκριτικά με πέρσι.

«Θα ξεκινήσουμε τον Μάρτιο τις μεγάλες παρεμβάσεις και θα είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι πέρσι. Τέλος του μήνα θα έχουμε πολύ καλή εικόνα σε όλα τα πάρκα και παρτέρια του νησιού μας σε συνεργασία με τους προέδρους στις κοινότητες. Άρα οι πρώτοι επισκέπτες μας και οι Ροδίτες θα έχουν αυτή την όμορφη εικόνα που είχαν και πέρσι.

Έχουμε προβλέψει για λουλούδια, παρεμβάσεις στα πάρκα και το νησί μας θα έχει μία όμορφη εικόνα και φέτος» κατέληξε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και μία σύσκεψη για την προετοιμασία του νησιού με τη συμμετοχή αρχών και φορέων της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας