Αλκιβιάδης Στεφανής: "Μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο απ’ όλα, την πατρίδα μας"

Αλκιβιάδης Στεφανής: "Μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο απ’ όλα, την πατρίδα μας"

Αλκιβιάδης Στεφανής: "Μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο απ’ όλα, την πατρίδα μας"

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του τέως υφυπουργού εθνικής άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η κοπής της βασιλόπιτας του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Δωδεκανήσου στη λέσχη αξιωματικών φρουράς Ρόδου.

Ο κ. Στεφανής έχοντας υπηρετήσει στη Ρόδο είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία αλλά και εκείνος από την πλευρά του, τρέφει ειλικρινή αισθήματα αγάπης για το νησί μας που δεν παραλείπει να επισημάνει κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία.

Όπως έγινε και στην προχτεσινή εκδήλωση κατά την οποία αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό είπε τα εξής: «το 2017 όταν ήμουν αρχηγός είπα ότι οι εθνοφύλακες και οι έφεδροι θέλω να παρελάσουν την 25η Μαρτίου. Μαλώσαμε για το ποιοι… δεν θα παρελάσουν.

Τους παίρνει το c-130 από το αεροδρόμιο και τους πηγαίνει στο αεροδρόμιο στο Τατόι όπου τους περιμένω εκεί με καταρρακτώδη βροχή. Bγαίνοντας έξω από το αεροπλάνο τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και μετά τους είδα και στην αφετηρία της παρέλασης. Μάλιστα τα υπόλοιπα στρατεύματα είχαν απορήσει μαζί τους… Αυτή είναι η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα και αυτούς τους ανθρώπους παράγει!»

Κατά την ομιλία του ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι οφείλουμε τεράστιο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά υπηρετούν στο βωμό της πατρίδας εκτός από τις δυνάμεις τα σώματα ασφαλείας και την αυτοδιοίκηση.

Είναι όπως είπε χιλιάδες άνθρωποι που όταν έρχεται η ώρα δείχνουν με τη στάση τους την αγάπη τους για την πατρίδα. «Η πατρίδα είναι κάτι που μας ενώνει είναι πάνω από εμάς και θα εξακολουθήσει να υπάρχει όταν εμείς φύγουμε και την αφήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας» δήλωσε.

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στη γεωπολιτική κατάσταση που εξελίσσεται γύρω μας και στο πως επηρεάζει τη χώρα μας κυρίως σε σχέση με την Τουρκία κάνοντας εκτενή αναφορά στα κύματα των μεταναστών που αυξήθηκαν στον Έβρο και στα νησιά και ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο η περίφημη εργαλειοποίηση τους. Μάλιστα υπογράμμισε ότι έχουμε πολυκρίσεις που επηρεάζουν την περιοχή μας και ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που γεννά προβλήματα.

Όπως υπογράμμισε οι στρατηγικοί στόχοι του προέδρου της Τουρκίας είναι να γίνει η χώρα του οικονομική υπερδύναμη, να έχει μηδενικά προβλήματα στην περιοχή της και να την εξάγει οικονομικά ως κουλτούρα και θρησκεία. Όμως, σήμερα και οι τρεις στρατηγικοί του στόχοι έχουν καταστραφεί.

«Ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κοιτά στην ανατολή, να είναι πρώτος νομίζοντας ότι η χώρα του είναι η ηγέτιδα δύναμη στο μουσουλμανικό κόσμο. Αυτό δε συμβαίνει όμως καθώς ούτε οι άλλες μουσουλμανικές χώρες το δέχονται.

Πολλές αποφάσεις βγαίνουν σε βάρος του και έχει πολλά προβλήματα. Βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή που η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη με τον Ερντογάν ο οποίος δίνει τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του για να επανεκλεγεί ανησυχώντας για την ισχύ της χώρας μας.

Ο Ερντογάν δεν είχε μετρήσει πόσο δυνατοί ήμασταν. Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά σύνορα σε ότι αφορά τους μετανάστες. Η Τουρκία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και προσπαθεί να βρει ερείσματα εναντίον της χώρας μας που αυτή τη στιγμή φαντάζει ισχυρή. Όχι μόνο στα μάτια τα δικά μας αλλά και σε όλη τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε ο κ. Στεφανής και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα κάνει πολλά πράγματα την τελευταία περίοδο, έχει αλλάξει το βηματισμό της εξωτερικής της πολιτικής έχει μία εξωτερική πολιτική πιο δυναμική και έντονη που δεν έρχεται να λύσει προβλήματα στο στενό περιβάλλον αλλά ανοίγει τον κύκλο και στοχεύει ψηλά.

Εξωτερική πολιτική ισχυρή αμυντική αποτροπή και ισχυρές συμμαχίες προτάσσοντας τα ισχυρά της σημεία. Κανένας την εποχή που ζούμε δεν σε λυπάται και δεν θα έρθει να πολεμήσει για εσένα. Η Ελλάδα δείχνει τα ισχυρά της σημεία που είναι πολλά με ένα εξαιρετικό επιχειρησιακό περιβάλλον που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο.

Μου τίθεται συχνά το ερώτημα: Φοβάστε; Ποιος φοβάται; Φοβάται αυτός που δεν ξέρει, φοβάται αυτός που δεν έχει, αυτός που δεν έχει δυνάμεις, που δεν είναι εκπαιδευμένος, που δεν έχει σωστό σύστημα λήψης απόφασης και εκτίμησης, που δεν έχει μέσα, δεν έχει κάνει ασκήσεις, που είναι ανασφαλής…

Βεβαίως και δε φοβόμαστε και ότι γίνεται το έχουμε το έχουμε αναλύσει και για κάθε πράγμα σχεδιάζουμε… Μπορούμε να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο από όλα, την πατρίδα μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, και Γιάννης Παππάς, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, ενώ τιμήθηκε από τον κ. Στεφανή και ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Σπανός. Λόγο απηύθυνε εκ μέρους της διοίκησης του ΣΕΑΝΔ ο πρόεδρος Πολύβιος Παυλίδης.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη