Κάτοικος της Λίνδου ηλικίας 104 ετών

Κάτοικος της Λίνδου ηλικίας 104 ετών

Κάτοικος της Λίνδου ηλικίας 104 ετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 547 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν- Εν Ρόδω Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1963 Αριθ. Φύλλου 3551

 

ΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥ «ΡΟΔΩΝ»
ΕΔΟΘΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Ρ.Ο.Α.
Εβραβεύθησαν 20 παιδιά διά τας μεταμφιέσεις των
Με εξαιρετικήν επιτυχίαν εδόθη προχθές εις Ρόδον ο πρώτος χορός μετημφιεσμένων παιδιών εις την μεγάλην αίθουσαν του ξενοδοχείου των Ρόδων. Τον χορόν αυτόν οργάνωσεν ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαιρίσεως, συμμετέσχον δέ λάνω των 100 παιδιών, μεταξύ των οποίων και αρκετά, προερχόμενα εκ των εν Ρόδω εγκατεστημένων Αμερικανικών οικογενειών.

Με την έναρξιν του χορού εγένετο παρέλασις των μετημφιεσμένων μικρών, τους οποίους παρουσίαζεν ο Πρόεδρος του ΡΟΑ κ. Κώτσης, ενώ τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου, με επικεφαλής την αντιπρόεδρον Καν Κωτιάδου, ησχολούντο με τον συντονισμόν της εορτής.

Παρήλασαν τσολιάδες, μαχαραγιάδες, μαρκήσιαι, κολομπίνες, πιερρότοι, κινέζοι, μιά χαρτορίχτρα, πολλοί κάου-μπόυς, ιππότες, ινδιάνοι, ένας σερίφης, ένας τρελλογιατρός, ένας σκελετός, μιά μέλισσα, πεταλούδες, κ.λπ. Τας επιτυχείς μεταμφιέσεις κατεχειροκρότουν οι παριστάμενοι γονείς και οι άλλοι μετημφιεσμένοι.

Μετά την παρέλασιν οι μικροί εχόρεψαν τουίστ και άλλους μοντέρνους χορούς, εις τους οποίους διεκρίθησαν ιδίως οι νεαραί αμερικανιδούλες, οι οποίες φορούσαν υψηλές μαύρες κάλτσες και από πάνω ένα πουκάμισο του «φάδερ»!

Εβραβεύθησαν 20 παιδιά, δέκα μικρά και δέκα μεγαλύτερα, εις τα οποία ο ΡΟΑ προσέφερεν ωραιότατα δώρα.
Εκ των μικρών εβραβεύθησαν οι Κωνστ. Καμπέρης (ιππότης), Βασ. Καστρουνής (Ιππότης), Τέλης Βησσαρίδης (Κινέζος), Εύθ. Δημητριάδης (κάου-μπόυς) και Νότης Παπαθανάσης (Αμερικανός ναύτης) και οι Μαίρη Παπαβασιλείου (μέλισσα), Πόλυ Μπρουζάκη (ζάρι), Ελένη Παπαγαπητού (Ουγγαρέζα), Ανθούλα Τζεδάκη (παπαρούνα) και Πίτσα Κουντούρη (μαρκησία).

Εκ των μεγαλυτέρων εβραβεύθησαν οι Γιώργος και Σωτήριος Πισσάκας (κοκόρια), Μιχ. Βρούχες (μάγειρος), Ηλίας Κωτιάδης (Ολυμπιακός), Μιχ. Σκούρτος (κάου-μπόυς) και αι Αθηνά Προμπονά (τσάρλεστον), Τόνια Μαροπούλου (βασίλισσα), Βιβή Γελαδάκη (αμαζόνα), δις Σού (γκέισσα), και Αικατερίνη Κοτσαλή (χανούμισσα).
Γενικώς ο πρώτος αποκριάτικος χορός του ΡΟΑ διά τα παιδιά εσημείωσεν επιτυχίαν, τόσοι από πλευράς συμμετοχής και κοστουμιών, όσον και από πλευράς οργανώσεως.

Πρέπει να σημειωθή ότι ήσαν ωραίες και οι φορεσιές των Δημ. Τσοπανάκη (κάου-μπόυ), Καπετανάκη (ανθοπώλης), Βουλγαρίδη (σταυροφόρος), Αβραμίδου (Μακεδονίτισσα), ο μικρός Βρούχος (γκρουμ του Ιβίσκος), ο Στεργιόπουλος (πιερρότος), η Κατίνα Ποφάντη (μαντάμ Ροκοκόλ), ο Αβραμίδης (Ρομπέν των δασών), η Ν. Καραγεωργίου (μπαλλαρίνα), η Ελένη Σκούρτου (κάου γκερλ), η μικρή Ηρακλίδου (τσιγγάνα) κ.λπ.

ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΛΙΝΔΟΝ
Η Καπελίνο Εμινές, γεννηθείσα το 1859, ήτοι ηλικίας 104 ετών, κάτοικος του χωρίου Λίνδος, εζήτησεν από τον Δήμον Ρόδου πιστοποιητικόν γεννήσεως το οποίον και έλαβε διά να συνταξιοδοτηθή από τον ΟΓΑ. Σημειωτέον ότι αύτη εξακολουθεί να εργάζεται εις αγρούς, κατήλθεν ενταύθα από τον χωρίον της μόνη, διά την ανεύρεσιν δέ των στοιχείων της, ηρευνήθησαν τα αρχεία της εποχές της τουρκοκρατίας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΡΑΔΥΝΟ
Αύριον την 8ην εσπερινήν θα λάβη χώραν εις την Ροδιακήν Λέσχην Μουσικό Βραδυνό με έργα Μπαχ. Κατά την διάρκειαν του Βραδυνού θα ακουσθούν τεμάχια μουσικής από φωνοταινίας.

ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ
Δι’ αποφάσεως της Αγορανομικής Επιτροπής Ρόδου καθωρίσθησαν αι τιμαί άρτου διά την εβδομάδα από 5ης μέχρι και 11ης Φεβρουαρίου ως εξής: Άρτος λευκόν δρχ. 5,00 κατά κιλόν, ημίλευκος δρχμ. 4,10 και πιτυρούχος δρχ. 3,30.

Το προσωπικόν κινηματογράφων
Διά διατάγματος κοινοποιηθέντος εις την Επιθεώρησιν Εργασίας Ρόδου αναφέρεται ότι αι Κινηματογραφικαί και Θεατρικαί Επιχειρήσεις υποχρεούνται να έχουν ανηρτημένον πίνακα του υπηρετούντος προσωπικού των ημερών αναπαύσεως εργασίας κ.λπ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...