Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο το 1963

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο το 1963

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο το 1963

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 462 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Εν Ρόδω Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 1963 Αριθ. Φύλλου 3553

 

ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ
Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟΝ 2.500.000 ΔΡΑΧΜΩΝ
Δι’ αγοράν και επεξεργασίαν εξαγωγίμων καπνών
Υπό την προεδρίαν του διευθυντού της Νομαρχίας κ. Σπυρ. Γαλατερού συνήλθεν χθες την 6:30 απογευματινήν το Διοικητικόν Συμβούλιον της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου και ησχολήθη με διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εν τω μεταξύ υπό της Νομισματικής Επιτροπής ενεκρίθη η χορήγησις διανείου επ’ ενεχύρω καπνών εις την Καπνοβιομηχανίαν Ρόδου διά την αγοράν και επεξεργασίαν εξαγωγίμων καπνών.
Κατόπιν της αποφάσεως ταύτης η Καπνοβιομηχανία προέβη ήδη εις την αγοράν 50 τόννων περίπου καπνών εκ των νήσων Ρόδου και Κω εξ ιδίων κεφαλίων προσωρινώς προκειμένου να εξυπηρετήση αμέσως τους καπνοπαραγωγούς Δωδεκανήσου. Εξ άλλου η Καπνοβιομηχανία εζήτησεν βάσει της αποφάσεως της Νομισματικής Επιτροπής δάνειον εκ της Εθνικής Τραπέζης δρχ. 2.500.000.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΑΞΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓ.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΤΗΡΙΟΝ
Ως ανεκοινώθη υπό του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη απεστάλη προς την ΕΓΣΔ το ακόλουθον τηλεγράφημα.
«Ευχαρίστως γνωρίζω ότι η πράξις του Υπουργικού Συμβουλίου η αφορώσα εις την σύστασιν κοινοπραξίας διά την ίδρυσιν Παστεριωτηρίου γάλακτος εις Ρόδον υπεγράφη».

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΑΣ
ΠΗΓΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας)
Ως ανεκοίνωσεν αντιπρόσωπος του Δήμου της νήσου εντός της προσεχούς εβδομάδος θα αρχίσουν τα έργα ασφαλτοστρώσεως της οδού από Παθαίας μέχρι των ραδιούχων Ιαματικών Πηγών Καλύμνου, μήκους τριών χιλιομέτρων. Το έργον υπολογίζεται να αποπερατωθή περί τα τέλη Απριλίου, η δέ συνολική δαπάνη έχρι προϋπολογισθή εις 500.000 δραχμάς. Διά της κατασκευής της οδού ταύτης θα εξυπηρετούνται οι εκατοντάδες των λουομένων εις τας Ιαματικάς Πηγάς καθώς και οι επισκέπται της Καλύμνου.

ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗ, Ο Ο.Γ.Α. ΘΑ ΠΡΟΒΗ
ΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΙΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως εγνώσθη χθες εις την ΕΓΣΔ ελήφθη το ακόλουθον τηλεγράφημα του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στ. Κωτιάδη, σχετικής με τας προξενηθείσας ζημίας εις τα πρώιμα κηπευτικά του Νομού:
«Επί τηλεγραφήματος δι’ αποζημίωσιν πρωιμοκαλλιεργητών εκ ζημιών παγετού κατόπιν συνεννοήσεως μετά Διοικητού ΟΓΑ γνωρίζω ότι εζητήθη από Διεύθυνσιν Γεωργίας Δωδεκανήσου όπως αναφέρει περί μεγέθους και εκτάσεως ζημιών στοπ. Εφ’ όσον εξ ανιφοράς προκύψη ότι υπήρξαν ζημίαι χρήζουσαι αποζημιώσεως τότε ΟΓΑ θα αποστείλη εις Ρόδον τσχνικούς προς διαπίστωσιν τούτων».

ΣΥΝΕΡΓΑΙΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθες την πρωίαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου εδέχθη εις συνεργασίαν προϊσταμένους υπηρεσιών μετά των οποίων εξήτασε και επέλυσε διάφορα δωδεκανησιακά ζητήματα.

ΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χθες την 8ην εσπερινήν εδόθη με επιτυχίαν εις την Ροδιακήν Λέσχην Μουσικό Βραδυνό οργανωθέν υπό της Λέσχης με πρόγραμμα μεταδόσεως ηχογραφημένων τεμαχίων μουσικής του Μπαχ. Εξ άλλου σήμερον την 7.30 εσπερινήν θα δοθη εις το εντευκτήριον της Περιηγητικής Λέσχης διάλεξις του κ. Παρασού με θέμα «Ματιές στη σύγχρονη ποίηση». Μετά την ομιλίαν θα διεξαχθή συζήτησις.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...