Κάθειρξη πέντε ετών σε Πακιστανό για απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

Κάθειρξη πέντε ετών σε Πακιστανό για απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

Κάθειρξη πέντε ετών σε Πακιστανό για απόπειρα βιασμού στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και τριών μηνών επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 34χρονο Πακιστανό για την απόπειρα βιασμού σε βάρος 51χρονης που διέμενε σε πανσιόν στην Κάρπαθο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια, ο αλλοδαπός έχει ομολογήσει την πράξη και ήδη έχει κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) τον Μάιο του 2021. Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού και 8 μήνες φυλάκιση για την παράνομη οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών και τεσσάρων μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 34χρονος Πακιστανός άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου καθώς έγιναν δεκτοί οι αυτοτελείς ισχυρισμοί του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών για το βιασμό και έξι μήνες φυλάκιση για την οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών.

Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση όλα ξεκίνησαν στα Πηγάδια Καρπάθου στις 7 Νοεμβρίου 2017. Ξημερώματα της ημέρας εκείνης – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί- ο 34χρονος αλλοδαπός εισήλθε από ανοικτή μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο πανσιόν όπου διέμενε μία ελληνίδα ηλικίας σήμερα 51 ετών. Η γυναίκα κοιμόταν και ο 34χρονος έπεσε επάνω της με το σώμα του με αποτέλεσμα να την ξυπνήσει. Τότε ο αλλοδαπός με την απειλή μαχαιριού που είχε ακουμπήσει στο λαιμό της άρχισε να τη φιλάει και να την αναγκάζει να έλθει σε συνουσία μαζί του.

Μάλιστα φέρεται να της έλεγε «μαχαίρι, μαχαίρι, μη μιλάς». Όταν κάποια στιγμή η γυναίκα ζήτησε να πάει στο μπάνιο, τότε ο αλλοδαπός από το Πακιστάν της είπε πως θα πάει μαζί της βάζοντας και πάλι το μαχαίρι στο λαιμό της, ενώ της έλεγε «μην ανάψεις τα φώτα, μην μιλήσεις».

Τελικά η γυναίκα μόλις μπήκε στο μπάνιο άρχισε να φωνάζει βοήθεια και ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία Καρπάθου όμως ο άνδρας δεν εντοπίστηκε. Λίγους μήνες αργότερα, το 2018 οι αστυνομικοί Καρπάθου συνέλαβαν τον 34χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν, κατηγορούμενο για μία κλοπή που είχε διαπράξει.

Στο πλαίσιο όμως της προανάκρισης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτός ο αλλοδαπός ήταν και ο δράστης της απόπειρας βιασμού που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 σε βάρος της 51χρονης γυναίκας.

Επίσης, προέκυψε ότι ο Πακιστανός είχε διαπράξει και άλλες δύο κλοπές για τις οποίες και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. Καθώς και το αδίκημα της απόπειρας βιασμού δεν ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο αλλοδαπός δεν συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκε αρχικά στην εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου και στη συνέχεια στην ανάκριση.

Τον Δεκέμβριο του 2019 εστάλη κλήση για απολογία στον 34χρονο Πακιστανό για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού, ωστόσο ο ίδιος ουδέποτε εμφανίστηκε ενώπιον της κας. ανακρίτριας Ρόδου με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκκρεμούσε.

Την 1η Ιουνίου 2020, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη κάποιους αλλοδαπούς και σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο 34χρονος Πακιστανός ο οποίος αναζητούνταν για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού.

Έτσι ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και κρατείται μέχρι και σήμερα μετά και την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, σε βάρος του. Αξίζει δε να σημειωθεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία (στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) ο 34χρονος αλλοδαπός είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε ισχυριστεί ότι το μόνο που είχε κάνει ήταν να βοηθήσει στη μετακόμιση ορισμένων πραγμάτων στο δωμάτιο της πανσιόν που διέμενε η 51χρονη, δύο μήνες πριν το περιστατικό. Ο ίδιος είχε πει πως προφανώς για αυτό και βρέθηκαν τα αποτυπώματα του στο χώρο, ισχυρισμός που ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο το οποίο και τον καταδίκασε.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης