Ο Σ. Διακοσταματίου θα ηγηθεί της νέας παράταξης στον δήμο Ρόδου

Ο Σ. Διακοσταματίου θα ηγηθεί  της νέας παράταξης στον δήμο Ρόδου

Ο Σ. Διακοσταματίου θα ηγηθεί της νέας παράταξης στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1213 ΦΟΡΕΣ

Υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των εκλεκτόρων του Μαν. Σαββή

Με την ανάδειξη του κ. Σάββα Διακοσταματίου στην αρχηγία της, ενιαίας πλέον, παράταξης την περασμένη Κυριακή το βράδυ, ολοκληρώθηκε μία διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και μήνες από τις παρατάξεις των πρώην δημάρχων Ρόδου κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά και με εγγυητές τους ίδιους έχει ως στόχο την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον κ. Αντώνη Καμπουράκη και να κερδίσει τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη.

Καταρχάς, οι οργανωτές της διαδικασίας και βέβαια οι ίδιοι οι πρώην Δήμαρχοι που είχαν την εποπτεία της, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους ακριβώς επειδή ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα τοπικά μας πράγματα, κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετική και άκρως δημοκρατική διαδικασία».

Ικανοποιημένοι, όμως, έμειναν και από την ανταπόκριση της βάσης, δηλαδή την προσέλευση των μελών της παράταξης αφού οι 245 που ψήφισαν ήταν κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Κι αυτό γιατί ο αριθμός 569 που είναι τα εγγεγραμμένα μέλη των παρατάξεων, σήμερα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

O Μαν. Σαββής και ο Σ. Διακοσταματίου
O Μαν. Σαββής και ο Σ. Διακοσταματίου
Το
Το "παρών" έδωσαν πολλά στελέχη...
Στις επάλξεις οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Φ. Χατζηδιάκος (δεξιά) και Στάθης Κουσουρνάς, ως εγγυητές της διαδικασίας
Στις επάλξεις οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Φ. Χατζηδιάκος (δεξιά) και Στάθης Κουσουρνάς, ως εγγυητές της διαδικασίας


Πράγματι, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής που άνοιξαν οι κάλπες, στο ξενοδοχείο Olympic Palace όπου και πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, μέχρι και μετά τις 7:30 περίπου το βράδυ που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το κλίμα ήταν αρκετά καλό. Τα μέλη προσέρχονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους δυο διεκδικητές, κ.κ. Διακοσταματίου και Μανόλη Σαββή, να είναι, βέβαια, πάντα στις επάλξεις. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν πολλά γνωστά στελέχη των παρατάξεων αλλά και μέλη τους από κάθε γωνιά του νησιού, ακόμα και από τη Νότια Ρόδο, που ήρθαν να ψηφίσουν, αψηφώντας την κακοκαιρία.

Οι οργανωτές

Λίγο μετά τις 7:00 το βράδυ, οι οργανωτές ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα από τις κάλπες (σ.σ. που είχαν κλείσει στις 6:00 το απόγευμα) και εν τω μεταξύ είχε φθάσει στα χέρια του κ. Κουσουρνά και του κ. Χατζηδιάκου η δημοσκόπηση της οποίας εντολείς ήταν τα μέλη της παράταξης. Ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή, τα ευρήματά της δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν.


Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, κ. Γιάννης Κορωναίος, πλαισιωμένος από τους δυο διεκδικητές και τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής, κ. Βαγγέλη Μανδρακό, πήρε πρώτος τον λόγο και είπε: «Ολοκληρώθηκε η γιορτή της δημοκρατίας εν μέσω καταχνιάς-καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ-όχι σε συνθήκες ιδανικές για ένα τέτοιο εγχείρημα, φθασε στο τέλος το πρώτο στάδιο αυτής της διαδικασίας η οποία ξεκίνησε προ εξαμήνου».


Είπε, στη συνέχεια, ότι από την επόμενη ημέρα, η ενιαία παράταξη ξεκινά δουλειά για τον επόμενο στόχο που είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. «Όλοι είσαστε κοινωνοί αυτής της πρωτόγνωρης, δημοκρατικής, διαδικασίας, στην οποία, εν μέσω αυτών των ειδικών συνθηκών συμμετείχαν 245 αυτοδιοικητικοί τους οποίους και ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».


Όπως είπε λοιπόν, τους άνοιξαν την πόρτα τους και τους δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα ξαναβρεθούν σύντομα διότι «το ταξίδι προς την κοινωνία ξεκίνησε». Στη συνέχεια ανακοίνωσε το επίσημο αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με το οποίο από τους 245 που ψήφισαν, ο κ. Διακοσταματίου έλαβε 145 ψήφους και ο κ. Σαββής 95 ενώ υπήρξαν και 5 άκυρα/λευκά, με τα παρευρισκόμενα μέλη μέχρι εκείνη την ώρα να χειροκροτούν.


Συνεκτιμώντας, λοιπόν, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ο κ. Διακοσταματίου είναι ο μπροστάρης της προσπάθειας, όπως είπε ο κ. Κορωναίος.

Στη συνέχεια, πήραν τον λόγο πρώτα ο κ. Σαββής και μετά ο κ. Διακοσταματίου που απηύθυναν ευχαριστίες και αντάλλαξαν ευχές για τη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανδρακός, αφού συνεχάρη τους κ.κ. Διακοσταματίου και Σαββή, είπε: «Αυτό που είναι, όντως, πρωτόγνωρο και χαράσσει μία διαφορετική πορεία από ‘δω και μπρος για τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα, αυτή η απόλυτα δημοκρατική διαδικασία για την επιλογή του επικεφαλής μίας ευρύτερης παράταξης», είπε και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία αφού ήταν μία δύσκολη ημέρα και το γεγονός ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, «αυτό από μόνο του σηματοδοτεί έναν δυναμισμό, μία πορεία η οποία θα είναι σίγουρα νικηφόρος γιατί πάνω απ’ όλα συμμετέχει ο ροδίτης και η ροδίτισσα».

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του στη «Ρ», ο κ. Διακοσταματίου, είπε: «Θα ήθελα, καταρχάς, να ευχαριστήσω τον Μανόλη Σαββή για τη συμμετοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία. Δεν νίκησε κανένας ούτε έχασε κάποιος. Νίκησε η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φώτη τον Χατζηδιάκο και τον Στάθη τον Κουσουρνά που στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία και θα σταθούν αρωγοί και στη συνέχεια της διαδρομής αυτής, ιδιαίτερα στον Φώτη τον Χατζηδιάκο που ήταν και εμπνευστής αυτής της διαδικασίας, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές τις εθνικές, που έρχονται.

Να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη τον Μανδρακό ως πρόεδρο της συντονιστικής Επιτροπής για την εργασία και για τη συνδρομή του στην επιτυχή διεξαγωγή της διαδικασίας αλλά βέβαια, όπως γνωρίζετε έχει οριστεί και επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την εργασία τους στη χθεσινή διαδικασία, πάνω απ’ όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους πολίτες αυτού του νησιού που συμμετείχαν, παρ’ όλες τις καιρικές αντιξοότητες και προσήλθαν μαζικά για να πρώτα απ’ όλα να καταδείξουν για συμμετοχή και δεύτερον να καταδείξουν τη θέληση τους για ανατροπή αυτής της δημοτικής αρχής που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει σ’ όλα αυτά που υποσχέθηκε και για τα οποία εκλέχθηκε από τον ροδιακό λαό».


«Πιστεύω-συνέχισε-ότι αυτή η διαδικασία που κάναμε χθες ήταν επιστροφή στις δημοκρατικές διαδικασίες, επιστροφή στη συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις, που είναι κάτι αναγκαίο για να επιστρέψει ο κόσμος στην πολιτική και είναι κάτι αναγκαίο για να εμπιστευτεί ο κόσμος τους πολιτικούς.

Εμείς δημιουργούμε μία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη η οποία προσδοκά, πρώτα απ’ όλα, στη στήριξη του απλού, καθημερινού, πολίτη και βέβαια σε όλες τις στηρίξεις που μπορεί να έχει από τους κομματικούς φορείς, όμως, κατά κύριο λόγο, απευθύνεται στην κοινωνία».

Σημείωσε, ακόμη, ότι κατά την άποψή του, η προχθεσινή διαδικασία αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για το νησί διότι αυτό θα είναι πλέον δεδομένο για όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο μέλλον: αυτές που θέλουν τη συμμετοχή του πολίτη όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών και για τις εκλογές αλλά και την επόμενη μέρα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η διαδικασια μας δυναμώνει και θα μας οδηγήσει νικηφόρα στις εκλογές του Οκτώβρη», είπε ο νέος αρχηγός.


Όσο αφορά στα αμέσως επόμενα βήματα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί η συντονιστική επιτροπή για να συγκροτήσει επιτροπές ανά τομέα και βέβαια την επιτροπή εκλογικού αγώνα, τη συγκρότηση ψηφοδελτίου και μετά θα γίνει το άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από την επαφή με τους φορείς και στην κοινωνία των πολιτών, στα κόμματα αλλά και τις παρατάξεις, σε πρόσωπα που έχουν κοινό στόχο.

Μάλιστα, θα κάνουν και καταστατικό και θα υπογράψουν την ιδρυτική διακηρυξη της παράταξης και βέβαια θα συγκληθεί η γενική συνέλευσή της. Συνοψίζοντας ο κ. Διακοσταματίου, είπε ότι ο στόχος είναι η νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου και ο σκοπός είναι η συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις. Κληθείς να σχολιάσει τις «μεταγραφές», είπε: «Είναι όπως ακριβώς τις αποκαλέσατε: “μεταγραφές” εντός εισαγωγικών και…καλή τύχη».


Από την πλευρά του ο κ. Σαββής δήλωσε στη «Ρ»: «Είναι σεβαστό το αποτέλεσμα και η διαδικασία της ψηφοφορίας σαφώς ανέδειξε τον Σάββα τον Διακοσταματίου, η δημοσκόπηση είχε τις δικές της εκτιμήσεις, να λέμε την αλήθεια, είχε μία υπεροχή δική μου, μικρή, ήταν όμως στο βασικό ερώτημα αλλά συμφωνήθηκε έτσι ούτως ώστε να σταθμιστούν και τα δύο και προέκυψε ο Σάββας. Να του ευχηθώ καλή επιτυχία, είναι βέβαια ένα ταξίδι μακρινό, δύσκολο και πάνω απ’ όλα να πορευτούμε σε μία νέα διαδικασία που θα φέρει την τελική αλλαγή στον δήμο».


Στην ερώτηση εάν σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι συνοδοιπόρος, θύμισε αυτό που έλεγε από την αρχή: «Σαφώς θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προκύψει η αλλαγή. Και θα μεταφραστεί με διάφορους τρόπους φυσικά». Τα πιο σημαντικά σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «να διαμορφωθεί ένα καλό πρόγραμμα, ένα καλό ψηφοδέλτιο, να διευρυνθεί η παράταξη ούτως ώστε να εξασφαλίσει και τη νίκη».


Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε στις 05-02-2023 η διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης για τις επικείμενες εκλογές του Α΄ βαθμού. Μια δημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη των παρατάξεων μας, μέσα από ένα ανοικτό, ελεύθερο, δημοκρατικό διάλογο, αφουγκραζόμενοι και την άποψη της κοινωνίας, από την οποία εκλέχτηκε και αναδείχθηκε η υποψηφιότητα του συναδέλφου κ. Σάββα Διακοσταματίου.

Η ενότητα, η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων των δυο υποψηφίων Μανόλη Σαββή και Σάββα Διακοσταματίου αποτελούσαν τα εχέγγυα για την ενεργή συμμετοχή των εκλεκτόρων στην κοινή προσπάθεια να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και τον τόπο μας.

Σε αυτή την προσπάθεια καθώς και σε κάθε διεκδίκηση για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας, θα είμαι συνοδοιπόρος. Η αγωνία μου για το μέλλον της Ρόδου μας, αποτελεί το μοναδικό μου κίνητρο και η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της συνένωσης όλων των προοδευτικών πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων. Πρόθεση όλων των ευρύτερων μετασχηματισμών πρέπει να είναι η ενότητα, όχι οι αντιπαλότητες και ο κατακερματισμός των διαθέσιμων δυνάμεων.

Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες άλλων συνδημοτών μας για συμμετοχή στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ωστόσο θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην συνένωση και συμπόρευση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του νησιού μας, με πολιτική επιχειρηματολογία και κοινό στόχο, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, την ορθή στοχοθεσία για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου μας.

Θέλω να διευκρινίσω την καθαρότητα των προθέσεων μου, ότι δεν θα συμμετάσχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Α΄ και Β΄ βαθμού, δεδομένου ότι με τίμησε ο πολιτικός μου χώρος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», με την συμμετοχή μου ως υποψήφιου βουλευτή στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Κλείνοντας τους κύκλους αυτούς της πολυεπίπεδης παρουσίας και ενασχόλησης μου, τόσο στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Ρόδου, όσο και στον δεύτερο Βαθμό από τις γνωστές αιρετές μου θέσεις, αλλά και ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τώρα στο δήμο Ρόδου θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως όλους τους συμπατριώτες μου, που με τίμησαν διαχρονικά με την ψήφο τους.

Ξεκινώ, με την στήριξη και την ενθάρρυνση σας, στην νέα πρόκληση και πρόσκληση για την αναγέννηση του « ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και είμαι βέβαιος ότι και στην νέα αυτή πορεία θα στηρίξετε την μετάβαση και την πολιτική μου επιλογή και σας ευχαριστώ.

Λόγοι δημοκρατικής νομιμοποίησης και προσωπικής επιλογής, με γνώμονα πάντα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, υπαγορεύουν την εκ μέρους μου παραχώρηση βήματος στους συνεργάτες μου και στον επικεφαλής της νέας παράταξης που θα συγκροτηθεί κ. Σάββα Διακοσταματίου, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για όσο διάστημα θα παρίσταμαι και θα κατέχω την τιμητική θέση του δημοτικού συμβούλου.


Θέλω να ευχηθώ την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών, στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια, με την έκφραση απόψεων και θέσεων για την τοπική ανάπτυξη, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα επ’ ωφελεία του τόπου μας και των συνδημοτών μας».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο