Άσκηση της Πυροσβεστικής για κατάρρευση στο νοσοκομείο (Βίντεο)

Άσκηση της Πυροσβεστικής για κατάρρευση στο νοσοκομείο (Βίντεο)

Άσκηση της Πυροσβεστικής για κατάρρευση στο νοσοκομείο (Βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 877 ΦΟΡΕΣ

Άσκηση ετοιμότητας πυρόσβεσης και διάσωσης μετά από σεισμό, πραγματοποιήθηκε χθες και μάλιστα με επιτυχία στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η άσκηση είχε την ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023» και σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», με σκοπό την πρακτική εκπαίδευση τόσο των πυροσβεστών όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου Ρόδου σε συμβάν έρευνας και διάσωσης που έχει καταρρεύσει μετά από σεισμό.

Πιο αναλυτικά, το σενάριο της άσκησης αφορούσε την παροχή βοήθειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μετά από σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος κοντά στην πόλη της Ρόδου.

Το μέγεθος του σεισμού είναι 5,3 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Ρόδου, με εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα και διάρκεια δόνησης 11 δευτερολέπτων.

Από τον σεισμό – σύμφωνα πάντα με το σενάριο της άσκησης- κατέρρευσε μέρος του κλιμακοστασίου του νοσοκομείου και παράλληλα μία μικρή εστία φωτιάς στο ισόγειο του κτηρίου, στο εκκλησάκι.

Κινητοποιήθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με προσωπικό, έγιναν οι ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο ισόγειο και άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά.

Επίσης στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου βρισκόταν ένα άτομο που ήταν πολυτραυματίας και διασώθηκε με φορείο με σχοινιά, και δύο άλλα άτομα που δεν υπήρχε η δυνατότητα να κατέβουν με άλλο τρόπο από το κλιμακοστάσιο και έτσι πήδηξαν στο αερόστρωμα της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%