Να ακυρωθεί η διαδικασία ζητά καταδικασθείς σε 8 χρόνια κάθειρξη

Να ακυρωθεί η διαδικασία ζητά καταδικασθείς σε 8 χρόνια κάθειρξη

Να ακυρωθεί η διαδικασία ζητά καταδικασθείς σε 8 χρόνια κάθειρξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 619 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε ερήμην για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε 8 χρόνια κάθειρξη, και τώρα ζητάει να ακυρωθεί η διαδικασία του δικαστηρίου.

Ο λόγος για έναν 30χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος έχει προσφύγει στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία που έγινε από το ίδιο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2022.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο 30χρονος Αλβανός αφορά 126 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία είχαν βρεθεί πριν από τέσσερα χρόνια στο σπίτι του.

Τον Οκτώβριο του 2022 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εκδίκασε την υπόθεση και παρά το γεγονός ότι ούτε ο 30χρονος αλλά ούτε και κάποιος συνήγορός του εμφανίστηκε ενώπιόν του, η δίκη έγινε κανονικά ωσεί παρών ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στον κατηγορούμενο.

Κατά της απόφασης αυτής ο 30χρονος κατέθεσε αίτηση ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία, η οποία θα εξεταστεί σήμερα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η σύλληψη του 30χρονου είχε γίνει στις 7 Νοεμβρίου 2019 στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του 30χρονου αλλοδαπού όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 123,8 γραμμαρίων

Ζυγαριά ακριβείας

Το χρηματικό ποσό των 855 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, τον παρέπεμψε στην ανάκριση, όπου απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών