Γ. Κασσάρας: Ίδρυση Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου

Γ. Κασσάρας: Ίδρυση Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου

Γ. Κασσάρας: Ίδρυση Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιώργος Κασσάρας*
Πρ. βουλευτής Δωδεκανήσου

Ευχάριστη πράγματι η προεκλογική έκπληξη της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής.


Καθυστέρησε για περίπου τρία (3) χρόνια αλλά καλοδεχούμενο το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης 18Α/ 2.2.202Και βέβαια γράφουμε μόνο για ΦΕΚ γιατί για να μιλήσουμε για λειτουργία της Σχολής Μηχανικών πρέπει πρώτα να δούμε προκηρύξεις για πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού, διδακτικού και τεχνικού προσωπικού, όπως επίσης και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Χρειάζεται ακόμα να δούμε να περιλαμβάνονται οι είκοσι ( 20 ) σπουδαστές στην προκήρυξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Όλα αυτά βέβαια είναι εφικτά, αρκεί ο πρωθυπουργός και η Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να μιμηθούν τον πρ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρ. υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.


Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου – Σχολής Πλοιάρχων στις 6.1.2018, ανήμερα των Φώτων και εγκαινίασε τη λειτουργία της Σχολής στις 6.12.2018, ανήμερα του Αγ. Νικολάου του ίδιου χρόνου με εβδομήντα οκτώ (78 ) σπουδαστές.


Απαιτήθηκαν βέβαια οι άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Γιάννη Γαλουζή και των συνεργατών τους. Καθοριστικός παράγοντας όμως ήταν η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Υπάρχει λοιπόν το προηγούμενο παράδειγμα και παραφράζοντας τη γνωστή ρήση θα έλεγα, ιδού η Κάλυμνος, ιδού και η Σχολή!
Αλλά μάλλον τη νομοθέτησαν τελευταία στιγμή για να την υλοποιήσει άλλη κυβέρνηση, η κυβέρνηση που έχει και την ανάλογη εμπειρία!!!

*O Γιώργος Κασσάρας είναι επίσης πρ. Γ. Γ. Αιγαίου & Ν. Π., Μέλος της Νομ. Επιτροπής και του Τμημ. Ναυτιλίας & Ν. Π. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες