74χρονη προσπάθησε να δώσει ηρωίνη στον γιο της ενώ ήταν κρατούμενος

74χρονη προσπάθησε να δώσει ηρωίνη στον γιο της ενώ ήταν κρατούμενος

74χρονη προσπάθησε να δώσει ηρωίνη στον γιο της ενώ ήταν κρατούμενος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1251 ΦΟΡΕΣ

Με μία... αγκαλιά, είχε επιχειρήσει 74χρονη να δώσει ποσότητα ηρωίνης στον 36χρονο, κρατούμενο στις φυλακές της Κω, γιο της!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές της Κω και έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η υπόθεση, αύριο από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Μητέρα και γιος κατηγορούνται για διακίνηση – εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) σε σωφρονιστικό κατάστημα, ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή και διακίνηση – κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, η μητέρα είχε πάει στις 18 Δεκεμβρίου 2013 περίπου στις 10 το πρωί στις φυλακές της Κω όπου κρατούνταν ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ο 36χρονος.


Μόλις συναντήθηκαν μητέρα και γιος αγκαλιάστηκαν και τότε ο 36χρονος πήρε μέσα από την τσέπη της ποσότητα 2,4 γραμμαρίων ηρωίνης!


Ωστόσο, η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι και συνέλαβαν την 74χρονη που μαζί με τον γιο της προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Η μεταφορά ηρωίνης και μεθαδόνης
Ο 36χρονος ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Κω καθώς κατηγορούνταν ότι εμπλεκόταν μαζί με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση κατοχής και μεταφοράς 100 γραμμαρίων ηρωίνης και 50 γραμμαρίων μεθαδόνης.


Η υπόθεση αυτή είχε αρχίσει να απασχολεί τη δικαιοσύνη με τη σύλληψη στις 26 Νοεμβρίου 2013 στην Κάλυμνο ενός 37χρονου.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο στοχευμένου αστυνομικού ελέγχου που είχαν κάνει αστυνομικοί της Καλύμνου, είχε εντοπιστεί ο 37χρονος μετά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής Κω-Κάλυμνος να μεταφέρει, μέσα σε σακίδιο πλάτης, δυο συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα:


Ποσότητα ηρωίνης βάρους -101,5- γραμμαρίων
Ένα μπουκάλι που περιείχε ποσότητα μεθαδόνης σε υγρή μορφή βάρους -52,5- γραμμαρίων


Από την αστυνομική έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί ότι ο 37χρονος είχε παραλάβει τα ναρκωτικά στο Μαστιχάρι της Κω από τον 36χρονο και την 33χρονη για να τα μεταφέρει για λογαριασμό τους.


Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου κατασχέθηκαν, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίστηκε και το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου 2013, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν και συνέλαβαν την 33χρονη. Στη συνέχεια με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, εντοπίστηκε και ο 36χρονος ο οποίος και μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή.


Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους (είναι ξαδέλφια).

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου