Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα «Ένοχη Συνείδηση»

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα «Ένοχη Συνείδηση»

Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Έλενας Κορδέλλα «Ένοχη Συνείδηση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 755 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και τις Εκδόσεις «ΜΙΝΩΑΣ» παρουσίασε το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της δικηγόρου και συγγραφέως Έλενας Κορδέλλα, με τίτλο «Ένοχη Συνείδηση», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00, στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν η κ. Ελευθερία Πελλού, δημοσιογράφος, συντάκτρια αστυνομικού-δικαστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ροδιακή», ο δρ. Ναπολέων Βλάσσης, υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ., Συντονιστής του δημοτικού σχολείου και διευθυντής διοίκησης στο Κολλέγιο Ρόδου και η ίδια η συγγραφέας.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την κ. Ειρήνη-Μαρίνα Κατσιμπρή, Επικεφαλής της Επιτροπής Επιστημονικών Εκδηλώσεων Επιμόρφωσης και Επιστημονικής Συνδρομής του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, η οποία αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο στην επαγγελματική κατάρτιση της Έλενας Κορδέλλα, όσο και στο συγγραφικό της ταλέντο.

Η προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ, Ειρήνη Συμιακού συντόνισε τη βραδιά και με παρέμβασή της αναφέρθηκε στο βιβλίο ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε απαιτητικούς αναγνώστες, καθώς, στο πλαίσιο της αστυνομικής πλοκής εμπεριέχει βαθύτερους προβληματισμούς για διαχρονικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, όπως αυτά της απονομής δικαιοσύνης, της εκδίκησης και της Θείας Δίκης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η συγγραφέας εξ αφορμής της πλούσιας εμπειρίας της ως δικηγόρος, προσεγγίζει με ρεαλισμό την υπόθεση του βιβλίου, προσέχοντας σχολαστικά και την παραμικρή λεπτομέρεια, κάνοντας έτσι το βιβλίο να ξεχωρίζει.

Τέλος παρουσίασε το βιβλίο στο κοινό με την προβολή δύο σύντομων βίντεο σχετικά με την υπόθεση και την αισθητική του αντίστοιχα.

Ακολούθως, η κ. Ελευθερία Πελλού επικεντρώθηκε στην πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική της γραφής της συγγραφέως, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών ανανεώνοντας διαρκώς το ενδιαφέρον με ανατροπές, αποκαλύψεις αλλά και πλοκή που προσφέρει αναγνωστική απόλαυση. Επιπλέον, στάθηκε στην εξέλιξη των χαρακτήρων του βιβλίου οι οποίοι εξελίσσονται και ωριμάζουν διατρέχοντας την πλοκή.

Ο κ. Ναπολέων Βλάσσης εξέφρασε την ευχαρίστηση και τον ενθουσιασμό του για την επιστημονική αρτιότητα αλλά και τη συγγραφική τεχνική της Έλενας Κορδέλλα, ενώ βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί με το κοινό εμπειρίες από την πολυετή σταδιοδρομία του στην ΕΛ.ΑΣ., που δείχνουν πόσο απαιτητικός και πολλές φορές σκληρός είναι ο χώρος αυτός, τον οποίο αποτυπώνει με εξαιρετική ακρίβεια στα βιβλία της η συγγραφέας, δημιουργώντας ιστορίες απολύτως αληθοφανείς και συναρπαστικές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Έλενα Κορδέλλα να ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές, τους ομιλητές αλλά και το κοινό που με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε την παρουσίαση και απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με το αστυνομικό μυθιστόρημα ως λογοτεχνικό είδος και την ίδια.

Η συγγραφέας μίλησε από καρδιάς για την αγάπη της για τα βιβλία και τη συγγραφή και τόνισε πως η συνείδηση είναι ένας αδέκαστος κριτής από τον οποίο δεν ξεφεύγει κανείς. Κλείνοντας, ανανέωσε ο ραντεβού για την παρουσίαση του επόμενου βιβλίου της που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), Ειρήνη Συμιακού, διάβασε μήνυμα του κ. Μ. Σφακιάνακη, αντιστράτηγου Ε.Α., διευθυντή CSI, προς την συγγραφέα και τους παριστάμενους.

Παρευρέθηκε ο αιδεσιμότατος πάτερ Γαβριήλ Ιορδάνογλου εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, και ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος επίσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα Έλενα Κορδέλλα να υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της για όσες και όσους παρευρέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας