Εξαπάτησε το ενεχυροδανειστήριο ένας 34χρονος Αλβανός που συνελήφθη

Εξαπάτησε το ενεχυροδανειστήριο ένας 34χρονος Αλβανός που συνελήφθη

Εξαπάτησε το ενεχυροδανειστήριο ένας 34χρονος Αλβανός που συνελήφθη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1801 ΦΟΡΕΣ

Το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ κατάφερε να αποκομίσει 34χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, δίνοντας χρυσά αντικείμενα, που τελικά δεν ήταν και τόσο χρυσά, σε ενεχυροδανειστήριο στην Κω!

Ο 34χρονος συνελήφθη αρχικά για απάτη, όταν όμως έγινε έλεγχος στο σπίτι του, οι διώξεις… πολλαπλασιάστηκαν καθώς βρέθηκαν λαθραίος καπνός, πιστόλι κρότου, αρχαίος αμφορέας, ανιχνευτές μετάλλων, χρήματα κ.α.
Σημειώνεται πως εκτός των παραπάνω ο αλλοδαπός διέμενε και παράνομα στη χώρα μας.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, μερικές ημέρες πριν τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο 34χρονος Αλβανός μετέβη σε ενεχυροδανειστήριο στην Κω και έδωσε διάφορα αντικείμενα ως χρυσά, παίρνοντας τα χρήματα της αξίας που εκτιμήθηκαν. Από τον έλεγχο όμως των αντικειμένων διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν ήταν χρυσά.

Ο ίδιος πήγε εκ νέου στο ίδιο ενεχυροδανειστήριο στις 11 Φεβρουαρίου 2023 και έδωσε και άλλα αντικείμενα που επίσης όμως δεν ήταν χρυσά. Έτσι έγινε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος στο σπίτι του όπου και εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:


Καπνός ναργιλέ, βάρους 8 κιλών και 964 γραμμαρίων σε συσκευασίες που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, τόπο προέλευσης και παρασκευής.


Πιστόλι κρότου και δέκα αβολίδωτα φυσίγγια,
Σπρέι πιπεριού
Αρχαίο ακέραιο αμφορέα και 3 τμήματα δεύτερου αμφορέα
7 ανιχνευτές μετάλλων
3.000 ευρώ


Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και θα παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω για περαιτέρω αξιολόγηση - χρονολόγηση.


Σε ό,τι αφορά τα ανευρεθέντα προϊόντα καπνού, που δεν έφεραν ειδική ταινία φορολόγησης θα αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

Ο 34χρονος Αλβανός συνελήφθη σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, κατοχή λαθραίου καπνού, αρχαιοτήτων, όπλου και παράνομη διαμονή στη χώρα και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου