Το στερνό αντίο σήμερα στον Νεκτάριο Σαντορινιό

Το στερνό αντίο σήμερα στον Νεκτάριο Σαντορινιό

Το στερνό αντίο σήμερα στον Νεκτάριο Σαντορινιό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1376 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και δεκάδες βουλευτές

Τουλάχιστον 80 άτομα (βουλευτές, πρώην υπουργοί, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) θα βρεθούν σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κο Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πουν το στερνό «αντίο» στον φίλο, συνεργάτη και σύντροφό τους Νεκτάριο Σαντορινιό, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 51 του χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» στη Ρόδο εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, θα βρεθούν και κορυφαία πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία από κοινού με τον Νεκτάριο Σαντορινιό είχαν μοιραστεί αγώνες και αγωνίες στην πολύχρονη αυτή πορεία τους.


Εκτός από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη Ρόδο θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη που έχει ανακοινωθεί η τέλεση της κηδείας του Νεκτάριου Σαντορινιού, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και βουλευτές ή κομματικά στελέχη άλλων παρατάξεων.

Εκτός απροόπτου, στη Ρόδο θα βρεθεί επίσης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Γιάννης Πλακιωτάκης, οποίος ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Νεκτάριο Σαντορινιό στο υπουργείο.


Το σύνολο των πολιτικών εκπροσώπων που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100, γεγονός ενδεικτικό της ιδιαίτερης αγάπης και σεβασμού που είχε ο πολιτικός κόσμος στο πρόσωπο του εκλιπόντος Δωδεκανήσιου.


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες δίνοντας σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.


Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 14.00, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας για το τελευταίο «αντίο».


Η οικογένεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:
– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και
– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και καταγόταν από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου, και πατέρας δύο παιδιών.
Υπήρξε επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.


Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και 201Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018, ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 201Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.


Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.


Από το 2000 εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του δήμου Ρόδου, με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.


Διετέλεσε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του
Με δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος», σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.


Οι δύο υπουργοί εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

Στη Ρόδο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα έρθει σήμερα στη Ρόδο για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού.


Μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου της περιφέρειας Γιώργος Υψηλάντης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου χτες εξέφρασε δημοσίως τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του καθώς με τον εκλιπόντα ήταν στενός φίλος και συνεργάτης.


«Εκφράζω τη θλίψη μου για έναν καλό μου φίλο τα τελευταία 25 χρόνια, το Νεκτάριο Σαντορινιό που πήρε το δρόμο χωρίς επιστροφή, άδικα και πολύ νωρίς.


Με το Νεκτάριο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια σε πολλούς αυτοδιοικητικούς αγώνες του τόπου. Το κενό που αφήνει στον πολιτικό στίβο αναμφίβολα είναι δυσαναπλήρωτο και το κενό που αφήνει στους δικούς του ανθρώπους και στους φίλους του θα είναι παντοτινό» δήλωσε, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και στην οικογένεια του Δημήτρη Τσοπανάκη που διετέλεσε εκδότης και διευθυντής στις εφημερίδες «Ροδιακή» και «Γνώμη» και ήταν στέλεχος στο γραφείο τύπου της περιφέρειας ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 67 ετών μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Οι ταξίτζηδες
Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα

Εις το Πάσχα των ορθοδόξων συμπυκνούται ολόκληρον το μυστήριον και ο υπαρξιακός πλούτος της ευσέβειάς μας

Μητροπολίτης Ρόδου: Ο αναστημένος Χριστός να ειρηνεύσει τις ψυχές μας και τον κόσμο

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»