Στις 17 Φεβρουαρίου η απόφαση για τη σπείρα διακίνησης μεταναστών

Στις 17 Φεβρουαρίου η απόφαση  για τη σπείρα διακίνησης μεταναστών

Στις 17 Φεβρουαρίου η απόφαση για τη σπείρα διακίνησης μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Την προσεχή Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση που είχε εξιχνιαστεί τον Οκτώβριο του 2021 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και αφορά σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας μετέφεραν από τη γείτονα χώρα παράνομους μετανάστες, τους έβρισκαν κατάλυμα στο νησί μας και φρόντιζαν για την προώθησή τους στην ενδοχώρα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο Τούρκοι ηλικίας 35 ετών που φέρονται ως τα άτομα που έκαναν τη μεταφορά από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, ένας 68χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης καταλύματος στο οποίο φέρονταν να διέμεναν οι παράνομοι μετανάστες (safe housκαι ένας 40χρονος από τη Συρία ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που έβρισκε τα safe house και στη συνέχεια μετέφερε εκεί τους παράνομους μετανάστες, και ένας από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε προχθές και συνεχίστηκε χθες με τις απολογίες των κατηγορουμένων οι οποίοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, χωρίς όμως να πείσουν την κα. Εισαγγελέα της έδρας η οποία και ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή των εμπλεκομένων όπως κατηγορούνται. Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στις 9 το πρωί προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους δύο Τούρκους, τον Έλληνα και τον Σύριο βαραίνουν συνολικά εννέα αδικήματα τα οποία έχουν ως εξής:
1. Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (όλοι οι κατηγορούμενοι)

2. Παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατά συναυτουργία, με σκοπό την κερδοσκοπία, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (1ος και 2ος κατηγορούμενος), και κατ’ επάγγελμα (2ος κατηγορούμενος)

3. Διευκόλυνση μεταφοράς κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά κατ’ εξακολούθηση (4ος κατηγορούμενος)

4. Εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά κατ’ εξακολούθηση (3ος κατηγορούμενος)

5. Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία πλοίων, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (1ος και 2ος κατηγορούμενος)

6. Απείθεια (1ος και 2ος κατηγορούμενος)

7. Παράνομη είσοδο στη χώρα (1ος και 2ος κατηγορούμενος)

8. Κατοχή πλαστού διαβατηρίου και πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου (4ος κατηγορούμενος)

9. Παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριού (4ος κατηγορούμενος)

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ένας ακόμη Έλληνας, ιδιοκτήτης καταλύματος ο οποίος όμως έχει αποβιώσει και έτσι έχει παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τα χρονικά διαστήματα που φέρονται να διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι, τα παραπάνω αδικήματα είναι από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος, Άκης Δημητριάδης, Αχιλλέας Δασκαλάκης και Βασίλης Λόγγος.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου