Ένοχοι δύο αλλοδαποί για τη ληστεία 40χρονου

Ένοχοι δύο αλλοδαποί για τη ληστεία 40χρονου

Ένοχοι δύο αλλοδαποί για τη ληστεία 40χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 659 ΦΟΡΕΣ

Για ένα κινητό και μία αίτηση ασύλου, δύο Παλαιστίνοι ξυλοφόρτωσαν και μαχαίρωσαν 40χρονο Αιγύπτιο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κω!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2018 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Αιγύπτιου και τη σύλληψη των δύο Παλαιστίνιων ηλικίας (σήμερα) 28 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνταν για τα εξής αδικήματα:
Απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία

Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία

Οπλοφορία κατά συναυτουργία

Οπλοχρησία κατά συναυτουργία

Η δίκη έγινε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) και το δικαστήριο έκρινε αθώο για όλες τις κατηγορίες τον 28χρονο Παλαιστίνιο που εμφανίστηκε ενώπιόν του και υποστήριξε τις θέσεις του, και δίκασε ωσεί παρών τον 34χρονο συγκατηγορούμενό του τον οποίο έκρινε ένοχο μόνο για το αδίκημα της ληστείας κατά μόνας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για όλες τις λοιπές πράξεις και ο 34χρονος κρίθηκε αθώος.

Πιο αναλυτικά όλα φέρονται να ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου και να ολοκληρώθηκαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (Τρίτη 20 Νοεμβρίου).

Οι δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη ηλικίας 28 και 34 ετών που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κω κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν δύο φορές στον 40χρονο Αιγύπτιο με σκοπό να του αφαιρέσουν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, την πρώτη φορά οι δύο δράστες ξυλοφόρτωσαν τον Αιγύπτιο και τη δεύτερη τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά!

Στη συνέχεια, οι Παλαιστίνοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο τραυματίας Αιγύπτιος μετέβη στο νοσοκομείο της Κω όπου και του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο 40χρονος αλλοδαπός στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία και συνέλαβε τον 28χρονο και τον 34χρονο, κατηγορούμενους για απόπειρα ληστείας και διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών