Αναγνωρίστηκε το άθλημα της ξυλορακέτας με πολλούς φίλους και στη Ρόδο

Αναγνωρίστηκε το άθλημα της ξυλορακέτας με πολλούς φίλους και στη Ρόδο

Αναγνωρίστηκε το άθλημα της ξυλορακέτας με πολλούς φίλους και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1293 ΦΟΡΕΣ

Καλά τα νέα για τους φίλους της ρακέτας και στη Ρόδο, αφού η αγαπημένη τους δραστηριότητα αποτελεί άθλημα αναγνωρισμένο κι επισήμως από τη ΓΓΑ.

Συγκεκριμένα, το άθλημα της ξυλορακέτας υπάγεται στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αφού, όπως ισχύει, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός μπορεί με απόφασή του να υπαγάγει, σε ειδικά αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία, άθλημα ή κλάδο άθλησης για τον οποίο δεν υφίσταται ειδικά αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρόδο υπάρχει σύλλογος αυτού του αθλήματος, ο Ροδιακός Όμιλος Ρακέτας, με αρκετά μέλη και φίλους που στηρίζουν τις δράσεις του στις παραλίες του νησιού μας.

Αναλυτικά η απόφαση:
«Υπαγωγή του αθλήματος της Ξυλορακέτας στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις: α) Του άρθρου 28, παρ. 5 του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β) Του άρθρου 109 του ν.4622/2019 (Α΄133) «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης».

γ) Του ν.3861/09-07-2010 (Α΄112) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις».

δ) Tου άρθρου 68 του π.δ.4/2018 (Α΄7) «Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», όπως ισχύει.

Την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/395849/19-08-2021 (ΑΔΑ: 6ΤΡ24653Π4-ΖΚ9) απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα Πολιτισμού και Αθλητισμού περί ορισμού Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την με αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/17657/17-1-2022 αίτηση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά, για υπαγωγή του αθλήματος της Ξυλορακέτας στη δύναμή της.

Τα από 13/5/2022 και 14-12-2022 ενημερωτικά- εισηγητικά του Τμήματος Αθλητικών Φορέων προς την Ιεραρχία αναφορικά με το αίτημα της ΕΦΟΑ

Το ΥΠΠΟΑ/124003/22-3-2022 έγγραφο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο το άθλημα της Ξυλορακέτας δεν έχει υπαχθεί σε αυτοτελή ομοσπονδία αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την υπαγωγή του αθλήματος της Ξυλορακέτας στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Η υπαγωγή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 παρ.5 του Ν.2725/1999, οι οποίες ορίζουν ότι «Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός μπορεί με απόφασή του να υπαγάγει, σε ειδικά αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία, άθλημα ή κλάδο άθλησης για τον οποίο δεν υφίσταται ειδικά αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”