Κοσμάς Σφυρίου: Οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα

Κοσμάς Σφυρίου: Οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα

Κοσμάς Σφυρίου: Οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 648 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Κοσμάς Σφυρίου

 

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA), για την υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ελλάδα, έχει καλέσει για ακρόαση: - τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε) κ. Χρήστο Ράμμο και - τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ) κ. Κωσταντίνο Μενουδάκο.

Παράλληλα, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURεξετάζει την καταγγελία του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, κατά των ελληνικών αρχών, για την παράνομη παρακολούθησή του από την Ε.Υ.Π. Και πρόκειται – σχετικά σύντομα – να εκδοθεί το σχετικό πόρισμά της.
Αυτά αποδεικνύουν, ότι οι θεσμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο λειτουργούν. Οι αντίστοιχοι θεσμοί στην Ελλάδα τι έπραξαν, για να διερευνήσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών;


Στην Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής, η πλειοψηφία της Ν.Δ συγκάλυψε το σκάνδαλο.
Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής, όχι μόνο δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε να καταθέσει - όπως έπραξε η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - αλλά και όταν ο ίδιος ζήτησε (γραπτώς) να ενημερώσει την Επιτροπή της Βουλής (όπως το ελληνικό Σύνταγμα επιτάσσει) οι πρόεδροι της Βουλής και της Επιτροπής δεν τον δέχθηκαν!


Δυστυχώς, αυτά συνιστούν ευτελισμό του κορυφαίου θεσμού της λειτουργείας της Δημοκρατίας στη χώρα μας – της Βουλής των Ελλήνων!


Ας αφήσουμε τώρα τον θεσμό των Κοινοβουλίων – Ελλάδας και Ε.Ε – και ας δούμε τι πράττει ο Άρειος Πάγος – ανώτατος βαθμός της Ελληνικής Δικαιοσύνης – στον οποίο προσέφυγε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο:


Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την προσφυγή και δεν φαίνεται καμιά εξέλιξη. Άραγε, εξέτασε κανέναν εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο; Εξέτασε κανέναν από τη διοίκηση; Εξέτασε κανέναν από τις ανεξάρτητες αρχές, που το ελληνικό Σύνταγμα τους δίνει την ευθύνη και τη δικαιοδοσία, να διασφαλίζουν το απόρρητο, τόσο των επικοινωνιών, όσο και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα;
Θα φθάσει η χώρα μας στις εκλογές και ο θεσμός της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να έχει διερευνήσει αυτήν τη δυσώδη υπόθεση!


Θεωρώ βέβαιο, ότι μέχρι τότε, θα έχει εκδώσει το πόρισμά της η JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Ελλάδα η απόλυτη συσκότιση...

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου