Γ. Ματσίγκος: Αισιοδοξούμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα και από πέρυσι

Γ. Ματσίγκος: Αισιοδοξούμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα και από πέρυσι

Γ. Ματσίγκος: Αισιοδοξούμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα και από πέρυσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

«Αισιοδοξούμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα από πέρσι στον τουρισμό φέτος. Ξεκινάμε με βάση τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες και μπορούμε ίσως να πετύχουμε και κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών αυτό το καλοκαίρι» δήλωσε στον ρ/σ Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Σε ερώτηση για τις αγορές που θα δώσουν τους περισσότερους τουρίστες φέτος δήλωσε

«Η μεγαλύτερη κίνηση σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις παρατηρείται από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη, Γαλλία, το Ισραήλ και γενικά τις παραδοσιακές μας αγορές. Υπήρχε μια υστέρηση στη Σκανδιναβία αλλά τελευταία υπήρξε στροφή στην Ελλάδα και τη Ρόδο.

Φέτος όμως έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος. Όμως υπάρχει ζήτηση για τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

«Τα μηνύματα για τον τουρισμό φέτος είναι πολύ καλά. Έχουμε παρακαταθήκες τις σεζόν του 2020 και του 2021 στη διάρκεια των οποίων προσφέραμε ασφάλεια στους επισκέπτες και αυτό εκτιμήθηκε. Βοήθησε και το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου ανταποκρίθηκε και έτσι σπάσαμε το φράγμα των 2.500.000 αφίξεων.

Τα δεδομένα μάς δείχνουν πως ο προγραμματισμός των πτήσεων είναι σε καλά επίπεδα.

Ορισμένοι τουρ οπερέιτορς έχουν προσθέσει και έξτρα πτήσεις.

«Ξεκινάμε με βάση τα 2,5 εκατομμύρια και, μπορούμε να πετύχουμε και κάτι παραπάνω φέτος από την περσινή σεζόν.

Είναι θετικό ότι βραβεύθηκαν για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν πολλά ξενοδοχεία. Επιβραβεύεται όμως και η Ρόδος ως προορισμός», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Η έναρξη της σεζόν όπως τόνισε έχει προσδιοριστεί για τις 11 Μαρτίου. Πολλές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Μαρτίου. Αρκετές πτήσεις θα υπάρχουν και τον Απρίλιο.

Όσο για την τουριστική αγορά της Ρωσίας τόνισε πως το σημαντικό είναι πως το κενό της όπως και αυτό της Ουκρανίας καλύφθηκε από άλλες τουριστικές αγορές .

Ο κ. Ματσίγκος εξέφρασε στην αρχή της συνέντευξης τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πρώην αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν αγωνιστής, μας άφησε το μεταφορικό ισοδύναμο και αρκετά άλλα», είπε.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων αναφέρονται τα εξής:
«Τα μέλη, το ΔΣ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την πρόωρη απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Το ΔΣ. αποφάσισε αντί στεφάνου, να καταθέσει χρηματικό ποσό στον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» και να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του εκλιπόντος».

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές