Υποθήκες ενέγραψε η Ρόδος σε τουριστική έκθεση στην Ινδία

Υποθήκες ενέγραψε η Ρόδος σε τουριστική έκθεση στην Ινδία

Υποθήκες ενέγραψε η Ρόδος σε τουριστική έκθεση στην Ινδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον ΠΡΟΤΟΥΡ για την αγορά της Ινδίας, για την ανάκαμψη των μαθητικών εκδρομών αλλά και στα μηνύματα για τη νέα σεζόν, αναφέρθηκε χθες ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης.

Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης
Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης

Στην Ινδία
Καταρχάς, αναφερόμενος στο ταξίδι τους στην Ινδία, το χαρακτήρισε επιτυχημένο γιατί, όπως είπε, κατάφεραν πια να βάλουν τη Ρόδο στον πίνακα των προορισμών από την Ινδία προς την Ελλάδα. Είπε, ακόμη, ότι ήμασταν πολύ τυχεροί ως προορισμός αφού ήταν μόνοι τους εκεί, μιας και δεν υπήρχε άλλος ελληνικός προορισμός στην έκθεση Satte 2023 που έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί.

«Επομένως, ό,τι ήταν Ελλάδα, ήταν ίσον Ρόδος», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι, στην έκθεση υπήρχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τουριστικούς πράκτορες και από μεγάλους tour-operator. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Thomas Cook India επισκέφθηκε στο σταντ της Ρόδου, κάθισε περί τη μία ώρα και έκαναν μία εκτεταμένη συζήτηση.

Κατόπιν, έστειλε εκεί ένα team του product department το οποίο κάθισε επίσης άλλη μία ώρα μαζί τους και τους έκαναν μία πολύ μεγάλη παρουσίαση σχετικά με τις εκδρομές και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στη Ρόδο και τους εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν γνώριζαν πολλά πράγματα για το νησί. Μάλιστα, ο κ. Τσιλιγκίρης ανέφερε ότι το 80% εκείνων που επισκέφθηκαν το περίπτερό τους, που δεν γνώριζαν καν τη λέξη Ρόδος, έφυγαν με το ερώτημα γιατί δεν ήξεραν αυτό το νησί . «Δηλαδή, ήταν μία έκπληξη», είπε.


Οι παρουσιάσεις που έκαναν εστίαζαν στη γαστρονομία, τις εκδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος εδώ, και στα κοντινά νησιά, στο yachting, το καζίνο, τη Μεσαιωνική Πόλη, στο city tourism. Ακόμα και στο γεγονός ότι υπάρχει ινδικό εστιατόριο το οποίο είναι ένα από τα πράγματα που τους ρωτούσαν εκεί και γενικά στον πολιτισμό και τα μουσεία. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και θα έχουμε αποτελέσματα», είπε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Μάλιστα, την προηγούμενη ημέρα επισκέφθηκε την Πρεσβεία μας ώστε να δει τι γίνεται με το θέμα της έκδοσης βίζας και όντως υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη προσωπικού εκεί. Πέρυσι αντιμετώπισαν και προβλήματα τα οποία έχουν φροντίσει να λυθούν και τώρα αναμένουν την ενίσχυση του προσωπικού ώστε η έκδοση βίζας να είναι άμεση.


Αυτό, όπως είπε, είναι το πρωτεύον. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουν τον στόχο τους που είναι να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και τουριστικοί πράκτορες το νησί μας διότι θεωρούν ότι είναι ένα νησί το οποίο είναι το σωστό προϊόν για την ινδική αγορά.
Εμπόδιο παραμένει το γεγονός ότι φυσικά δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τη Ρόδο και κάποιος που επιθυμεί να έρθει στην Αθήνα θα πρέπει να αλλάξει αεροπλάνα.

Ωστόσο, θεωρεί ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό και πιθανότατα θα υπάρξει αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Ινδίας και μάλιστα είναι στα σκαριά μία συμφωνία.


Χθες το πρωί, ο κ. Τσιλιγκίρης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου, κ. Άγγελο Τσαβδαρή, ο οποίος ήρθε στη Ρόδο, μετά απ’ όλο αυτό το οποίο έγινε, για να κάνουν μία πιο μεγάλη συζήτηση. Σημείωσε, ακόμη, ότι μιλάνε αγγλικά στην Ινδία, κάτι που διευκολύνει στη διανομή υλικού κτλ.


Στη συνέχεια, ανέφερε ότι εκεί η αγορά έχει πολύ μεγάλο κομμάτι συνεδριακό, που μέχρι στιγμής διοχετεύεται όλο το κομμάτι στην Αθήνα και επειδή ακριβώς έχουμε συνεδριακό τουρισμό στη Ρόδο, οι προσπάθειές τους είναι να το παρουσιάσουν κι αυτό.

Έχουν συνεργάτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μουμπάι και προχθές έκανε παρουσίαση όλων των συνεδριακών κέντρων του νησιού μέσα από το πρόγραμμα που έχει φτιάξει ο ΠΡΟΤΟΥΡ εδώ και δύο χρόνια με τις παρουσιάσεις όλων των ξενοδοχείων του νησιού.


Μάλιστα, τη σεζόν του 2023 θα έχουμε γκρουπ από την Ινδία γιατί, όπως είπε, είχαν φροντίσει να κάνουν κάποια προετοιμασία πριν το ταξίδι τους εκεί. Συγκεκριμένα, έκαναν καταχωρήσεις σε ινδικές εφημερίδες, ακόμη και στους κυριακάτικους Times της Ινδίας με αποτέλεσμα να κλείσουν γκρουπ που τα πρώτα καταφθάνουν στη Ρόδο αρχές Μαρτίου. Αυτές τις ημέρες τον ενημέρωσαν ότι και άλλοι tour-operator ετοιμάζουν γκρουπ για τον Απρίλιο και για τον Μάιο.

«Επομένως, αυτό έχει μία συνέχεια, είναι γκρουπ σαράντα ατόμων το καθένα και το πιο σημαντικό είναι ότι θα έρθουν, θα περάσουν καλά και θα γυρίσουν πίσω και αυτό θα έχει μία συνέχεια», είπε και συμπλήρωσε ότι ακόμη και αν δεν προστεθούν στο τέλος περισσότεροι Ινδοί που έρχονται στην Ελλάδα, σίγουρα θα προστεθούν περισσότεροι Ινδοί που έρχονται στη Ρόδο, αφού θα πάρουμε ένα κομμάτι της «πίτας» από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη σε διανυκτερεύσεις.

Για τις μαθητικές εκδρομές
Τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κλείσαμε με 24 σχολεία. «Πήγαμε αρκετά καλά, ήταν ένα ακόμα βήμα, θα υπάρχει συνέχεια και ζήτηση και του χρόνου πάλι αντίστοιχα το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», είπε ο κ. Τσιλιγκίρης.


Θύμισε, ακόμη, ότι το πρώτο εαρινό σχολείο το περιμένουμε την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έχουμε σχολεία που θα έρθουν τέλος Μαρτίου, Απρίλιο και Μάιο. Βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία που κλείνονται σχολεία, δεν θα έχουμε πάρα πολλές αφίξεις μαθητών, ωστόσο έχουν κλείσει αρκετά σχολεία.

Αυτά είναι κυρίως από το νομό Αττικής και εκείνο για το οποίο καταβάλλουν προσπάθειες στον ΠΡΟΤΟΥΡ είναι να προσελκύσουν σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα, κάτι όμως που δεν είναι εύκολο λόγω της απόστασης ενώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η απόφαση των ανθρώπων οι οποίοι διαχειρίζονται και διοργανώνουν τις μαθητικές εκδρομές.

Για τη σεζόν
Όσο για τα μηνύματα για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ, έχουμε μία «έκρηξη» της αγγλικής αγοράς, επίσης η γερμανική αγορά-που είναι και οι δύο μεγαλύτερες για το νησί-ενώ έδειχνε μία κάμψη και έναν αργό ρυθμό μέχρι τις γιορτές, ανέκαμψε και τα μηνύματα από όλες τις χώρες δείχνουν θετικά.

Υπάρχουν αρκετές αφίξεις τσάρτερ την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη εβδομάδα του Απρίλιου. Επίσης, όλες οι αγορές που παρακολουθεί, και η Πολωνία και η Τσεχία και το Βέλγιο-Λουξεμβούργο-Ολλανδία, πάνε καλά.

Είναι, όμως, και οι συγκυρίες καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι τους βοήθησε πολύ ότι το 2020 εμείς ήμασταν οι μόνοι που δεν ήμασταν «κλεισμένοι», ενώ όλοι οι υπόλοιποι προορισμοί ήταν. «Βρήκαμε καινούργιους πελάτες, καινούργιους ανθρώπους οι οποίοι έμαθαν το όνομα Ρόδος και ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο», είπε. Τέλος, περιμένουμε να έρθουν και από την Αμερική, ενώ τουρισμό αναμένεται να έχουμε και από την Πορτογαλία.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου