ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Το Σάββατον επέτυχε ο χορός της περιηγητικής

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Το Σάββατον επέτυχε ο χορός της περιηγητικής

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Το Σάββατον επέτυχε ο χορός της περιηγητικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3562

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΕΠΕΤΥΧΕ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ
εξαιρετικαί ήσαν αι μεταμφιέσεις
Eξαιρετικήν επιτυχίαν εσημείωσεν η δοθείσα το Σάββατον χοροεσπερίς της Περιηγητικής Λέσχης της οποίας μετέσχον 250 και πλέον επίλεκτα μέλη της Ροδιακής Κοινωνίας εκ των οποίων άνω των 40 μεταμφιεσμένα.

Η χοροεσπερίς εδόθη με την ορχήστρα Γιακουμάκη μεταξύ άλλων δε παρέστησαν οι κ.κ. Ζερβάνος, Μανιάς, Χρυσοχοΐδης, Μαραβέλιας, Kινδυλίδης, Βενετοκλής, Καραγιάννης, Κώττης, Φωτεινός, Δουκάκης, Μαλανδράκης, Πίτσας, Σιμάτης, Αγγελάκος, Σελλάς κ.λπ. μετά των συζύγων ή δεσποινίδων της συντροφιάς των.


Μεταμφιέσεις επιτυχείς ήταν της κ. Κώττη ως λουστράκου, της δίδος Κωνσταντινίδη ως γάτας, του κ. Σιμάτη ως μαγείρου, της δίδος Νικηταρά ως χαβανέζας, της δίδος Θ. Ασκητού ως τραπουλόχαρτου, της δίδος Ζ. Φωτεινού ως ζωγράφου, της κ. Μαρτίνη ως τουριστρίας, δεσποινίδων της ΣΤΕΡ με ποικίλας μεταμφιέσεις κ.λπ. Κατά την διάρκειαν του χορού επεκράτησεν αδιάπτωτον κέφι μέχρι της 3ης πρωινής.

Εγένετο διαγωνισμός δια την καλυτέραν μεταμφιέσιν και εβραβεύθησαν υπό Επιτροπής ο «Λουστράκος», η «Γάτα» και ο «Μάγειρας». Έγινε επίσης δημοπρασία πεισματώδης δι’ ένα κουτί συσκευασμένο με λευκό χαρτί και ερυθράν κορδέλλαν με φιόγκους. Ο αγών διεξήχθη κυρίως μεταξύ των κ.κ. Μανίσκα, Μαλανδράκη, Κινδυλίδη και Μαραβέλλια.

Tελικώς ο κ. Μαραβέλιας επεκράτησε με 550 δρχ. Όταν ήνοιξε δε το κουτί ήρχισε να φτεροκοπά ένας.... πετεινός! Επίσης κατά την διάρκειαν της βραδυάς εχορεύθησαν ελληνικοί χοροί διεκρίθη δε ο κ. Αγγελάκος εις το τσάμικο.
Γενικώς η βραδυά, με την μουσικήν τας μεταμφιέσεις, τα κομφετί, τας σεπραντίνας κ.λπ. ήτο πραγματικά επιτυχής και αφήκεν αρίστας εντυπώσεις.


ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΝ
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ
Εις συνέλευσίν των οι Έφεδροι Αξιωματικοί Ρόδου απεφάσισαν την συγκρότησιν οικοδομικού Συνεταιρισμού προς στεγαστικήν αποκατάστασίν των, εξέλεξαν δε και προσωρινήν Επιτροπήν διά την προετοιμασίαν των αρχαιρεσιών.


Εις τον Συνεταιρισμόν υπάρχουν 160 μέλη, θεωρείται δε βέβαιον ότι θα παραχωρηθή έκτασις του Δημοσίου χάριν των Εφέδρων.


ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΕΙΣ ΧΑΛΚΗΝ-ΤΗΛΟΝ
Προχθές ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Κοτσαλής, ομού μετά του μηχανικού της ΔΕΗ κ. Ρότσικου, μετέβη εις Χάλκην και ενήργησεν απογραφήν των εγκαταστάσεων και δικτύων ηλεκτροφωτισμού.
Ο κ. Κοτσαλής και ο προαναφερθείς μηχανικός θα επισκεφθούν συντόμως και την Τήλον.


ΠΑΡΕΣΥΡΘΗΣΑΝ 7 ΠΡΟΒΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Κατά τηλεγράφημα εκ Κω ο Κωστόγλου Εμμανουήλ ετών 49 παρουσιασθείς εις την αστυνομίαν ανέφερεν ότι λόγω της κακοκαιρίας παρεσύρθησαν υπό των υδάτων 6 πρόβατα μετά των αμνών των και ένα ετοιμόγεννων πρόβατον. Κατόπιν ερευνών συνελήφθη ποιμήν, ο οποίος αφού ανεύρεν εν πρόβατον το εφόνευσε και εν συνεχεία το έθαψε. Το εν λόγω πρόβατον ανευρέθη αποκεφαλισμένον. Ο συλληφθείς αφέθη ελεύθερος παρεπέμφθη δε να δικασθή επί ζωοκτονία

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...