Ποδηλασία: Με 90 αθλητές-αθλήτριες το «3ο Κύπελλο Έλαφος»

Ποδηλασία: Με 90 αθλητές-αθλήτριες το «3ο Κύπελλο Έλαφος»

Ποδηλασία: Με 90 αθλητές-αθλήτριες το «3ο Κύπελλο Έλαφος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Αρκετοί σύλλογοι από την περιοχή μας θα συμμετάσχουν στο «3ο Κύπελλο Έλαφος» που θα γίνει σήμερα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στις Καλυθιές και ξεκινά στις 11.00, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μετακινούμενες αποστολές.


Στη διοργάνωση αυτή της ορεινής ποδηλασίας θ’ αγωνιστούν 90 αθλητές-αθλήτριες από Έλαφο, Ανταίο, Κωακό Όμιλο Ποδηλασίας, ΠΟ Κω, Ακαδημία Κω, Φιλίνο Κω, Ροδήλιο και Ιβίσκο.


Μάλιστα οι διοργανωτές σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Καλυθιών έχουν φροντίσει ώστε να μετακινηθούν ασφαλώς από το λιμάνι Ρόδου προς την περιοχή τέλεσης του αγώνα και πίσω τα ποδήλατα των συλλόγων από την Κω.


Η ανακοίνωση των διοργανωτών μετά την αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής:
«Έχοντας κλείσει τις δηλώσεις συμμετοχής του “3ου Κυπέλλου Έλαφος” μετράμε συνολικά 90 αθλητές/αθλήτριες από οκτώ σωματεία της Δωδεκανήσου.


Το πρόγραμμα των αγώνων θα έχει μια μικρή αλλαγή λόγω καθυστερημένης άφιξης των αθλητών που ταξιδεύουν από το νησί της Κω.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές που ταξιδεύουν καθώς και τους αθλητές του νησιού μας για την παρουσία τους στις διοργανώσεις του Α.Σ.Ρ Έλαφος.


Μας βοηθούν να ανεβάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε διαφορετικές αγωνιστικές εμπειρίες και ευχάριστες αθλητικές διαδρομές.»


Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
11:00 Εκκίνηση με Όπεν κατηγορίες
11:45 Έφηβοι, Άνδρες, Μάστερς Α-Γ(75´)
13:15 Παίδες, Κορασίδες (45´)
14:15 Παμπαίδες, Παγκορασίδες (35´)
15:00 Μίνι Μεγάλα Α-Κ (15´)
15:25 Μίνι Μικρά Α-Κ (15´)
Ευχόμαστε μια καλή και ασφαλή αγωνιστική χρονιά για όλους!»

Περισσότερα για τη διεξαγωγή του αγώνα μέσα από την προκήρυξη των διοργανωτών:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Στις παραπάνω κατηγορίες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εν ισχύ για το 2023 και προσκομίσουν την ατομική τους Κάρτα Υγείας. Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών/αθλητριών.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ :
Η Γραμματεία θα ανοίξει στις 09:30, για την επίδειξη δελτίων και την παραλαβή αριθµών από τον αρχηγό – εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.


Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα, έως και 30’ πριν την εκκίνησή τους. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτα υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση θα γίνει πλησίον της Γραμματείας μια (1) ώρα πριν την εκκίνηση. Η παρουσία των αρχηγών - εκπροσώπων των ομάδων (ένας ανά ομάδα είναι υποχρεωτική).


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ : Οι αγώνες διεξάγονται µε τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτούς για την Ορεινή Ποδηλασία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της πανδημίας είναι σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων της Ε.Ο.Π.
Αγώνισμα XCC : Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο 10.2/2022 της τεχνικής επιτροπής της ΕΟΠ.


Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.


Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).


Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβή τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από τη Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη τη διάρκεια παραμονής τους στη Ζώνη.


Ιατρική κάλυψη : Ιδιώτης Ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ /Γενικό Νοσοκομείο ΡΟΔΟΥ .


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :
1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα.


Βραβεύσεις ανά κατηγορία σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν, εφόσον συμμετέχουν τρεις τουλάχιστον ποδηλάτες ανά κατηγορία.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας των αγώνων στις 15:15 εντός του χώρου του μοναστηριού. Οι ποδηλάτες προσέρχονται με την αγωνιστική τους ενδυμασία.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.


ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.