Με μηχανήματα POS ζητά να εφοδιαστεί το Κτηματολόγιο Ρόδου

Με μηχανήματα POS ζητά να εφοδιαστεί το Κτηματολόγιο Ρόδου

Με μηχανήματα POS ζητά να εφοδιαστεί το Κτηματολόγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 879 ΦΟΡΕΣ

Την τοποθέτηση τουλάχιστον τριών μηχανημάτων POS στο Κτηματολόγιο της Ρόδου για τη διευκόλυνση των συναλλαγών που γίνονται εκεί, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου.


Μάλιστα για το θέμα, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έστειλε επιστολή στον υπουργό και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στον υπουργό Οικονομικών, ενώ την κοινοποίησε στο Κτηματολόγιο και στους βουλευτές Δωδεκανήσου.
Στην επιστολή γίνεται αναφορά στις διαδικασίες που γίνονται καθημερινά στο Κτηματολόγιο της Ρόδου και για τις οποίες χρειάζεται η καταβολή χρημάτων.

Τα ποσά δε αυτά που συγκεντρώνονται, από τα άτυπα ταμεία που λειτουργούν στην υπηρεσία, αναλαμβάνει υπάλληλος να τα μεταφέρει και να τα καταθέσει σε λογαριασμό τράπεζας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, το Κτηματολόγιο της Ρόδου εισπράττει καθημερινά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μεγάλα χρηματικά ποσά, που αντιστοιχούν στα αναλογικά τέλη μεταγραφής των πράξεων που παραλαμβάνει προς μεταγραφή καθώς και στα πάγια τέλη, για την έκδοση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας και φωτοτυπικών αντιγράφων σχεδιαγραμμάτων.


Όλα αυτά τα ποσά εισπράττονται καθημερινά σε μετρητά από τρία άτυπα ταμεία που λειτουργούν εντός της Υπηρεσίας.
Σημειωτέον ότι το έτος 2022 το Κτηματολόγιο της Ρόδου παρέλαβε προς διεκπεραίωση περί τις 12.000 αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/σχεδιαγραμμάτων, ενώ οι εισερχόμενες προς καταχώρηση πράξεις ανήλθαν στις 6.578.


Καθημερινά το ποσό που συγκεντρώνεται μεταφέρεται από υπάλληλο της Υπηρεσίας στην Τράπεζα προκειμένου να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται με τεράστιο κίνδυνο, δεδομένου ότι η Υπηρεσία στεγάζεται εκτός του κέντρου της πόλης και σε απόσταση μεγαλύτερη από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που βρίσκεται η πλησιέστερη τράπεζα.

Επιπρόσθετα, δίπλα στο κτήριο του Κτηματολογίου Ρόδου στεγάζεται η Υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ, γεγονός που αυξάνει την ανασφάλεια στην περιοχή, για συναλλασσόμενους, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταφέρουν σε μετρητά τα ποσά των τελών των προς μεταγραφή πράξεων.


Εξάλλου, πλέον και με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θεωρούμε αδιανόητο να μην υπάρχει POS στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον διαθέτουν POS οι περισσότερες Δημόσιες Υπηρεσίες.


Συνεπώς, σας κάνουμε γνωστά όλα τα πιο πάνω και ζητούμε να πράξετε τα δέοντα για την κατά το δυνατόν συντομότερη τοποθέτηση τουλάχιστον τριών (3) POS στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, κατά αποδοχή του αιτήματος της Υπηρεσίας που περιλαμβάνεται στο συνημμένο με αρ. πρωτ. 155/10-01-2023 έγγραφο του Κτηματολογίου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη