Τη Δευτέρα θα απολογηθεί o 41χρονος με τα 2,5 κιλά χασίς

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί o 41χρονος με τα 2,5 κιλά χασίς

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί o 41χρονος με τα 2,5 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1760 ΦΟΡΕΣ

Είχε εναποθέσει και 110 γραμμάρια κοκαΐνης

Την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου, ο 41χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που διένειμε μαζί με το φαγητό (εργαζόταν ως delivery), ποσότητες κοκαΐνης και χασίς και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε χωριό του νησιού μας.

Μάλιστα στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 140 γραμμάρια κοκαΐνης και 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, μέρος των οποίων τα είχε θαμμένα σε εξωτερικό, κοντινό χώρο από το σπίτι του.

Σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κρατείται προκειμένου τη Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου) να απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός εργαζόταν ως διανομέας φαγητού (delivery) σε επιχείρηση εστίασης σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού μας.

Ωστόσο υπήρχε πληροφόρηση στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας ότι εκτός από φαγητό διένειμε και ναρκωτικές ουσίες.

Έτσι το τελευταίο διάστημα πριν από τη σύλληψή του είχε «κλειδωθεί» στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που χειριζόταν την υπόθεση.

Ωστόσο η «αντίστροφη μέτρηση» ξεκίνησε προχθές στις 7 το απόγευμα, όταν ο 41χρονος μετέβη σε δύσβατη αγροτική περιοχή κοντά στη Μονή της Παναγίας Παραμυθίας, όπου και άφησε δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 109,4 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης που είχαν σε διακριτική επιτήρηση τον αλλοδαπό, είδαν τις κινήσεις του αυτές και αφότου έφυγε πήραν τις δύο συσκευασίες διαπιστώνοντας ότι μέσα σε αυτές υπήρχαν περίπου 110 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 41χρονο τον συνέλαβαν και ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 3.650 ευρώ, ενώ σε διπλανό από την οικεία του οικόπεδο το οποίο και χρησιμοποιούσε και ως αύλειο χώρο βρέθηκαν θαμμένα σε βάζα ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα αυτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 30,9 γραμμάριων, τοποθετημένη σε τρεις συσκευασίες μέσα σε δοχείο που ήταν θαμμένο σε υπαίθριο αύλειο χώρο
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 2 κιλών και 531,2 γραμμάριων, τοποθετημένη σε είκοσι τέσσερις συσκευασίες μέσα σε δοχείο που ήταν θαμμένο σε υπαίθριο αύλειο χώρο
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 3.650 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά ο 41χρονος φέρεται να είπε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως αυτά που βρέθηκαν δεν είναι δικά του αλλά ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, το οποίο και του τα έδωσε για να τα αφήσει στην περιοχή της Παναγίας Παραμυθίας, ενώ για την «εξυπηρέτησή» του αυτή θα έπαιρνε μικρή ποσότητα για δική του χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικά εξηγήσεις ο 41χρονος θα δώσει πλέον στον ανακριτή Ρόδου, όπου και θα προσαχθεί την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι, για να απολογηθεί.

Μέχρι τότε η κράτησή του συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο