Βίρα τις άγκυρες για το... Λιμεναρχείο!

Βίρα τις άγκυρες για το... Λιμεναρχείο!

Βίρα τις άγκυρες για το... Λιμεναρχείο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1199 ΦΟΡΕΣ

Μια καταπληκτική, επιμορφωτική εμπειρία βίωσαν πρόσφατα οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.
Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Γνωριμία με τα επαγγέλματα», επισκέφτηκαν, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Μπαλασκά Σαράντη, Παπαευαγγέλου Αθανασία και Μπάτσιου Μαρία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.


Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν από τους πρόθυμους, φιλόξενους και αξιόλογους λιμενικούς. Ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Συκιανάκης Δημήτρης και ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ.Μισός Παντελής με περίσσια αγάπη, συζήτησαν με τα παιδιά, αφηγήθηκαν περιστατικά καταδίωξης, προσωπικές εμπειρίες τους, απάντησαν σε πολλές απορίες των μαθητών και πρόσφεραν κεράσματα, κερδίζοντας με όλα αυτά την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.


Η συνέχεια της ενδιαφέρουσας αυτής ξενάγησης ήταν άκρως συναρπαστική, καθώς τα παιδιά έζησαν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ο κ. Παπαδάκης Λεωνίδας, Σημαιοφόρος Λ.Σ. και Καπετάνιος του ΠΛΣ616, η κ. Βρέκου Αθανασία, Σημαιοφόρος Λ.Σ, Καπετάνισσα του Ν/Γ517, με το χαμόγελό τους, τις γνώσεις τους και την παρουσίαση που έκαναν πάνω στα σκάφη, «ταξίδεψαν» τη φαντασία των μαθητών σε μια γρήγορη καταδίωξη, στην επικοινωνία μέσω ασυρμάτων, στον χώρο προσωρινής διαβίωσής τους στο κατάστρωμα. Βοηθώντας τα, ένα ένα να ανέβουν πάνω στα πλοία, έδωσαν τη δυνατότητα σε αυτά να δουν από κοντά, να αγγίξουν, να μιλήσουν και να ζήσουν έστω για λίγο ως «λιμενικοί»!


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο, ευχαριστεί θερμά για την άψογη υποδοχή και ξενάγηση που τους έκαναν. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα που έχουν, βρήκαν χρόνο να ασχοληθούν ουσιαστικά με τους μικρούς εξερευνητές και να τους μυήσουν για λίγο στο επάγγελμά τους.
Η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη!

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου