Αλ. Κολιάδης: Είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα τουριστική περίοδο (βίντεο)

Αλ. Κολιάδης: Είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα τουριστική περίοδο (βίντεο)

Αλ. Κολιάδης: Είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα τουριστική περίοδο (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 984 ΦΟΡΕΣ

Πανέτοιμες για να υποδεχθούν τη νέα σεζόν θα είναι από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου τόσο η Κοιλάδα των Πεταλούδων όσο και οι Πηγές Καλλιθέας ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, μπαίνει φύλαξη και γίνονται εργασίες καθαρισμού σε άλλα υποκαταστήματα της Εταιρείας, όπως το Ροδίνι και οι κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι.

Καταρχάς, ο κ. Κολιάδης ξεκίνησε από μία σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, λέγοντας ότι, πέρυσι τέτοια εποχή, ζούσαμε με την αβεβαιότητα, ενώ φέτος τα πράγματα είναι πιο δεδομένα και σταθερά και όντως η σεζόν θα ξεκινήσει το Μάρτιο. Σε ό,τι έχει να κάνει, λοιπόν, με την Κοιλάδα των Πεταλούδων και με τις Πηγές Καλλιθέας, θα είναι πανέτοιμες να δεχθούν τον κόσμο.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων θα ανοίξει λίγο αργότερα, δηλαδή από 1η Απριλίου και μετά, καθώς έχουν γίνει κάποιες ζημιές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών του χειμώνα, όμως ήδη βρίσκονται εκεί συνεργεία για την αποκατάσταση του χώρου. «Η ασφάλεια της πεταλούδας από τη μία και η ασφάλεια των επισκεπτών από την άλλη, είναι αυτό που προέχει και είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να κάνουμε στις Πεταλούδες» τόνισε ο κ. Κολιάδης.

Από εκεί και έπειτα, θα γίνει μία διεύρυνση και του πάρκινγκ καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να μπορεί να υποδεχθεί τόσο πολύ κόσμο.

Έτσι, θα γίνουν εργασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν περίπου σε έναν μήνα. Όσον αφορά στις Πηγές Καλλιθέας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ , εκτιμά ότι η επισκεψιμότητα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από την περυσινή και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό. Όσο αφορά στους γάμους που πραγματοποιούνται στο Μνημείο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις μέρες διαθέσιμες για όλη τη φετινή χρονιά και ήδη για το 2024 έχει γίνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός κρατήσεων! «Άρα και οι δυο χώροι νομίζω ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα από την περυσινή χρονιά. Ένα έσοδο πολύ σημαντικό για τον δήμο και από εκεί και έπειτα νομίζω ότι οι καλύτερες εντυπώσεις που είχαν οι επισκέπτες και για τους δύο χώρους, το ίδιο πρέπει να κρατήσουμε και τη φετινή χρονιά».

«Ροδίνι και Όασις»

Για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Όασις» στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, επίκειται διαγωνισμός για τη μίσθωσή του αφού φρόντισαν πέρυσι να το καθαρίσουν και να το φτιάξουν. Θύμισε, ακόμη, ότι ο διαγωνισμός πριν λίγα χρόνια είχε αποβεί άγονος.

Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Για μία «μεγάλη και πονεμένη ιστορία» έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο κ. Κολιάδης, αναφορικά με το πάρκο του Ροδινιού, καθώς, όπως είπε, είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος και το πρώτο βήμα που θα κάνουν είναι να υπάρχει φύλαξή του ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών. Όσο για τα σχέδια αξιοποιήσής του, είπε ότι θέλει πολλή, σοβαρή και υπεύθυνη σκέψη για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

«Δεν είναι… Θέρμαι το Ροδίνι», είπε και ανέφερε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, δηλώνοντας μάλιστα ότι ευθύνη έχει και ο ίδιος ως πρόεδρος. Έτσι, αρχικός στόχος τους είναι να ξεκινήσουν κάποια βασικά βήματα, όπως είναι η φύλαξη και η καθαριότητα και στη συνέχεια θα δουν πώς θα διαμορφώσουν το χώρο και τι λειτουργία θα έχει, δηλαδή ποια θα είναι η χρήση του. Το ίδιο ισχύει και για τις κατασκηνώσεις στον Προφήτη Ηλία, τις οποίες επισκέφθηκαν και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως είπε.

Έτσι, λοιπόν, και εκεί ξεκινάει να υπάρχει φύλαξη, από χθες, να φροντίζουν το χώρο και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού πρώτα απ’ όλα και κατασκευής των κτηρίων, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ώστε το καλοκαίρι να αρχίσουν να λειτουργούν.

«Αυτή τη στιγμή, στόχος σημαντικός, ως ΔΕΡΜΑΕ και ως δήμος, είναι ν’ αρχίσουν να λειτουργούν οι κατασκηνώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε και ανέφερε ότι θα τις επισκέπτονται κυρίως τα παιδιά που χρειάζονται να υπάρχει ένας χώρος να ξεφύγουν από την πόλη και να έρθουν σε επαφή με τη φύση, ενώ θα γίνονται εκδηλώσεις αθλητικές και πολιτιστικές.

Φύλαξη θα τοποθετήσουν και στο παλαιοντολογικό μουσείο, ενώ και εκεί θα καθαριστεί ο χώρος. Τέλος, για το Θέρμαι είπε ότι σκοπός τους είναι να υπάρχει χρήση, αν όχι καθημερινή, τουλάχιστον για εκδηλώσεις, ενώ πάρα πολλά είναι τα αιτήματα που κατατίθενται από συλλόγους για διήμερα-τριήμερα φεστιβάλ.

Επίσης, στα σχέδιά τους είναι το καλοκαίρι, τα σαββατοκύριακα τουλάχιστον, να υπάρχουν εκδηλώσεις και events για ντόπιους και επισκέπτες, με έντονο το τοπικό στοιχείο. «Ο κόσμος το έχει αγαπήσει αρκετά και περιμένει από εμάς να το αξιοποιήσει ακόμα καλύτερα», κατέληξε ο κ. Κολιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου