ΡΟΔΑ: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις μετά από επεισόδιο με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

ΡΟΔΑ: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις μετά από επεισόδιο με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

ΡΟΔΑ: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις μετά από επεισόδιο με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6733 ΦΟΡΕΣ

Τριήμερη στάση εργασίας και κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου.

Αναλυτικά, σε επιστολή που απέστειλε το συνδικάτο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνιών και στα αστικά ΚΤΕΛ Ν. Δωδεκανήσου(πρώην σωματείο εργαζομένων ΡΟΔΑ) , προς τον πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Παρασκευά καθώς και προς την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δωδεκανήσου αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής που έχουμε αποστείλει σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σχετικά με τη συμπεριφορά μαθητών σας ενημερώνουμε ότι και μετά το χθεσινό συμβάν που έγινε στο μαθητικό δρομολόγιο των 15:00 προς Παστίδα –Μαριτσά με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, το συνδικάτο των εργαζομένων μετά από έκτακτη συνεδρίαση κηρύττει στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 για τις ημερομηνίες 22-23-24 Φεβρουαρίου 2023.

Η συμπεριφορά ορισμένων μαθητών για τους οποίους σήμερα θα γίνει καταγγελία στην εισαγγελία Ρόδου έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εξύβριση, απειλές κατά επιβατών και οδηγού, μη συμμόρφωση στους κανόνες για ασφαλή μεταφορά και φθορά δημόσιας περιουσίας είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί όταν εκτελούν μαθητικά δρομολόγια.

Αρκετά συχνά ενημερώνονται διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για την συμπεριφορά των μαθητών τους και ζητάμε την συμμόρφωση τους αλλά εις μάτην. Η κατάσταση μόνο επιδεινώνεται.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από φθορές μαθητών στα οχήματά μας:

Απαιτούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προτού εκδηλωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα στο μέτρο ευθύνης σας.

Άλλωστε η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη αφού προβλέπει:

Οι επιβάτες οφείλουν καθ’ολη τη διάρκεια της μετακίνησής τους με τα οδικά μέσα δημόσιας μεταφοράς και μέσα σταθερής τροχιάς αλλά και την παραμονή τους στους σταθμούς όπως:

  • Συμπεριφέρονται με ευπρέπεια και ευγένεια στο προσωπικό κίνησης αλλά και στους συνεπιβάτες τους αποφεύγοντας τους διαπληκτισμούς και εντάσεις. Δεν επιτρέπεται να καπνίζουν, να θορυβούν, να φέρονται με τρόπο ανάρμοστο, προκλητικό ή απειλητικό και να ενοχλούν με οποιονδήποτε τρόπο, τους λοιπούς επιβάτες.
  • Να μην παρεμποδίζουν το προσωπικό κίνησης στην εκτέλεση των καθηκόντων του και να συμμορφώνονται προς τυχόν υποδείξεις αυτού προς διευκόλυνση της κανονικής εκτέλεσης αυτών.
  • Συνδράμουν τους χρήζοντες βοηθείας , λ.χ. άτομα με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα, ηλικιωμένους και παραχωρούν τη θέση σ’αυτούς.
  • Να μην εμποδίζουν την άνοδο ή κάθοδο, είσοδο ή έξοδο των λοιπών επιβατών
  • Να μην κάνουν άσκοπη χρήση του εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης που προορίζεται για το επιβατικό κοινό, παρά μόνο εάν τούτο είναι απολύτως αναγκαίο.
  • Δεν ρίπτουν αντικείμενα εντός ή εκτός των οχημάτων, δεν ρυπαίνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα οχήματα, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των συγκοινωνιακών φορέων, δεν καταστρέφουν ούτε φθείρουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εξοπλισμό, μέρος ή εξάρτημα οχήματος, εγκατάσταση, τεχνικό έργο, μηχάνημα, εργαλείο, αντικείμενο ιδιοκτησίας τους ή εκμισθωμένου από αυτούς.
  • Δεν επικολλούν αυτοκόλλητα, δεν διανέμουν έντυπο υλικό, δεν εμπορεύονται αγαθά, δε τελούν προπαγάνδα οποιασδήποτε μορφής, δεν ανακρούουν μουσικά όργανα και δεν επαιτούν.
  • Τηρούν τις ισχύουσες κάθε φορά υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος, Κουντουδάκης Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας, Δουγανιώτης Γιώργος

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι συνάδελφοι για τις 22-23-24 Φεβρουαρίου 2023, ημέρες Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή αντίστοιχα, από τις 13:00-17:00μμ της επιχείρησης της Δ.Ε.Σ Ρ.Ο.Δ.Α και καταδικάζουμε το γεγονός που έγινε κατά το μαθητικό δρομολόγιο των 15:00 προς Παστίδα – Μαριτσά με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου.

Τέτοιες συμπεριφορές στο χώρο εργασίας και ειδικά από μαθητές μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, καθηγητές αλλά πολύ περισσότερο τους ίδιους τους γονείς να πάρουν θέση άμεσα ώστε αυτό το φαινόμενο να είναι το τελευταίο.

Διαβάστε ακόμη

Τη Ρόδο επισκέφθηκε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

3χρονο κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι στη Ρόδο και τραυματίστηκε σοβαρά

Aνακοίνωση της παράταξης του Αντ. Καμπουράκη για το δάνειο που πρόκειται να λάβει ο δήμος Ρόδου

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Δάνειο 9,5 εκατομμυρίων θα αιτηθεί ο δήμος της Ρόδου

Για το θέμα του Εθνικού Θεάτρου ενημερώθηκε ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Β. Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην Ευρώπη