Νικητιάδης: Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Νικητιάδης: Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Νικητιάδης: Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου που συμμετέχει στις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, μετά την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους, ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, Γιώργος Νικητιάδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Από τις αρχές Ιανουαρίου σε συνάντηση που είχα στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και τη διοίκηση του Κέντρου, μου είχε τεθεί το θέμα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την απέρριψε. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει και σε αυτό το θέμα. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τομέα αυτού που συμβάλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία. Επεσήμανα πολλές φορές πως χωρίς καλύτερες εργασιακές σχέσεις στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, η έλλειψη προσωπικού στο χώρο θα αποτελέσει μόνιμο φαινόμενο που θα συνεχίσει να αυξάνεται, και αυτό θα είναι σε βάρος του τουρισμού μας».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»