ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Εις ποταμόν του Θολού οδηγός του ΡΟΔΑ χθες έσωσε κινδυνεύοντα

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Εις ποταμόν του Θολού οδηγός του ΡΟΔΑ χθες έσωσε κινδυνεύοντα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Εις ποταμόν του Θολού οδηγός του ΡΟΔΑ χθες έσωσε κινδυνεύοντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 23 Φεβρουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3566

 

ΕΙΣ ΠΟΤΑΜΟΝ ΤΟΥ ΘΟΛΟΥ
ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑ ΧΘΕΣ
ΕΣΩΣΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ
Είχε παρασυρθή υπό του χειμάρρου,
αλλά τελικώς συνεκρατήθη
Ένας οδηγός του ΡΟΔΑ, ο Ματθαίος Στεργαλάς, έσωσε χάρις εις επιδέξιον ελιγμόν του λεωφορείου, κινδυνεύον άτομον εις ποταμόν πλησίον του Θολού.

Συγκεκριμένως, καθ’ όν χρόνον χθες την 7.20 το αυτοκίνητον κατηυθύνετο προς την Ρόδον, ο Στεργαλάς αντελήφθη ότι ο ποταμός είχε εκχειλίσει και ότι τα ύδατα ήσαν ασυνήθως πολλά. Ενώ όμως παρηκολούθει -κινουμένου και του αυτοκινήτου με μικράν ταχύτητα- ο Στεργαλάς επρόσεξεν ότι ένας άνθρωπος εκινδύνευε.

Επρόκειτο δι’άτομον, το οποίον επέβαινε μοτοσακό και με την ταχύτητα που εκινείτο δεν είχε αντιληφθή εγκαίρως τα ύδατα και είχε εμπλακή επικινδύνως.

Την στιγμήν εκείνην ο άνθρωπος έχασε την ισορροπίαν του, έπεσε από το μοτοσακό και παρεσύρθη υπό των υδάτων με ορμήν. Τότε ο οδηγός Στεργαλάς εκίνησε κάπως ταχύτερον το αυτοκίνητον. Και το λεωφορείον ευρέθη προ του κινδυνεύοντος ανθρώπου, ο οποίος επρόλαβε να κρατηθή επάνω του.
Όλα αυτά εγένοντο με αστραπιαίαν ταχύτητα.

Το όνομα του διασωθέντος ο οποίος είναι εφαπλωματοποιός εις Τριάντα, δεν εγνώσθη.

ΔΑΝΕΙΑ 15.000.000 ΔΡΧ. ΘΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ
Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ Ο Ρ.Ο.Δ.Α.
Ενεκρίθη ο Δημοτικός Προϋπολογισμός
Δάνειον ύψους 10 εκατομμυρίων δρχ. θα συνάψη ο Δήμος Ρόδου εκ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, διά την ανέγερσιν εντός του τρέχοντος έτους 140 Λαϊκών κατοικιών. Τούτο απεφασίσθη κατά συνεδρίασιν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ενεκρίθη η σύναψις δανείου ύψους 5.000.000 δρχ. υπό του Ροδιακού Οργανισμού Δημοτικών Αυτοκινήτων προς εκπλήρωσιν υποχρεώσεών του και διά την ανανέωσιν του τροχαίου υλικού.

Επίσης ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του Δήμου διά το τρέχον έτος το ύψος του οποίου ανέρχεται εις 54 εκατομμύρια δρχ. Εξ αυτών 24.000.000 δρχ. θα διατεθούν διά την εκτέλεσιν εις την πόλιν μεγάλων έργων.

Εξ άλλου ενεκρίθη ο Προϋπολογισμός του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου. Το ύψος του εν λόγω προϋπολογισμού ανέρχεται εις 1.344.335 δρχ.

Επίσης ενεκρίθη ο ύψους 825.841 δρχ. προϋπολογισμός του Δημοτικού Οργανισμου Προνοίας. Εξ αυτών 100.000 δρχ. θα διατεθούν διά την προικοδότησιν απόρων νεανίδων 20.000 δρχ. δι’ υποτροφίας 75.000 δρχ. δι’ ενίσχυσιν ενδεών δημοτών 15.000 δρχ. διά την αγοράν φαρμάκων κ.λπ.

Τέλος υπό του Συμβουλίου ενεκρίθη η μετάβασις του Δημάρχου Ρόδου εις την Γαλλικήν πόλιν Κόνς προκειμένου ούτος να μετάσχη Φιλοτελιστικού συνεδρίου. Ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης αναχωρεί μεθαύριον.

ΟΡΓΑΝΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΚΔΡΟΜΑΙ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ
Δύο οργανωμέναι εκδρομαί έχουν παραγγελθή διά την Καθαράν Δευτέραν υπό Ροδιακών οργανώσεων. Η πρώτη, οργανουμένη υπό του Φυσιολατρικού Ομίλου θα γίνη εις την Λίνδον. Η ετέρα, οργανουμένη υπό του Τμήματος Ρόδου της Περιηγητικής Λέσχης θα γίνη εις Προφήτην Ηλίαν.

Εξ άλλου λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας και εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέψει, αναμένεται ότι θα σημειωθή ζωηρά εκδρομική κίνησις, προς τας πλησίον της Ρόδου εξοχάς, εκ μέρους πιστών εις τας παραδόσεις, οι οποίοι, ως πάντοτε, μετακινούνται εις μικρούς ομίλους.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...